základní část, 27. kolo
12.03.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 3:1

Twente ani v tomto kole žádné překvapení nedovolilo a stále míří jako hlavní kandidát za titulem. Doma s Haagem oslavilo zasloužené vítězství 3:1 a nyní tak může pozorně sledovat, jak dopadne mimořádně důležitý nedělní duel mezi Ajaxem a Eindhovenem.

Začátek utkání domácím hráčům vůbec nevyšel. Inkasovali totiž již v první minutě a zadělali si tak na zbytečné problémy, která však nakonec dokázali odvrátit. O úvodní trefu se postaral záložník Wesley Verhoek, který využil zaváhání domácího Ronnieho Stama a svou levačkou v poklidu dopravil míč za záda Boschkera.

Ihned se očekával drtivý tlak Twente a rychlý vyrovnávací gól. Fanoušci se ale dočkali až po více než půlhodině hry. Bosschaart srazil v pokutovém území Pereze a rozhodčí jeho atak posoudil jako penaltový. Veškeré protesty byly marné, a tak se míče chopil kanonýr Ruiz a střelou do středu brány pokutový kop proměnil. Svou chybu ze začátku zápasu dokázal napravit Stam těsně před přestávkou, když v jasné pozici zabránil ve skórování Operovi.

Po změně stran šlo Twente konečně do vedení. Na druhý gól čekali diváci pouze jedenáct minut. Poté Luuk de Jong připravil palebnou pozici pro Ruize, který se opět nemýlil a přesně mířenou ranou si na své konto připsal druhý přesný zásah. Krátce na to mohl samotný de Jong zvýšit již na rozdíl dvou branek, jenže z hranice pokutového území pálil nad břevno, a tak gólman Ditewig ani zasahovat nemusel.

V 66. minutě už tolik štěstí hosté neměli. Pro Haag byl třetí inkasovaný gól hodně nešťastný. Perezova střela totiž příliš nebezpečně nevypadala, mířila přímo na Ditewiga, na poslední chvíli ale mírnou tečí změnil její směr van Hese a míč zaplul až do brány. Bylo jasné, že na tento stav už Haag zareagovat nedokáže, zvlášť když celý druhý poločas jen marně dobýval bránu Boschkera.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemal byť N´Kufo už týždeň v Seattli ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele