základní část, 5. kolo
30.08.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 0:2

V dalším utkání 5. kola holandské Eredivisie dokázalo PSV díky dvěma brankám Koevermanse zdolat Groningen na jeho hřišti 2:0 a poskočilo v tabulce na třetí pozici.

Do utkání vstupovávala obě mužstva s cílem zbytečně neinkasovat. I podle toho vypadal samotný začátek zápasu. Ten překvapivě patřil domácímu celku. Do první vážnější šance se dostal domácí Goran Lovre. Ten si pohrál s bránícím Ooijerem a pouze lehkou střelou vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Isakssona.

Poté se hra uklidnila a hostující celek z Eindhovenu spíše čekal na chybu Groningenu. Ta však nepřicházela a domácí místo chyb spíše zkoušeli vstřelit první branku utkání. Další vážnější akce se do statistik znovu připsala domácí barvou. Tentokrát na sebe zodpovědnost vzal Zonneveld. Přízemní střelou však pouze protáhl hostujícího brankáře.

Po této situaci o sobě dali vědět i hosté. Dobrou individuální akcí se prosadil Otman Bakkal, který se dostal až do dobré střelecké pozice. Z té také vypálil, avšak výborným zákrokem se blýsknul domácí brankář Luciano da Silva. Tím prakticky skončil první poločas a návštěvníci se těšili na ten druhý. Ten začal znovu opatrně a oba celky vyčkávali. Jako první se osmělilo hostující PSV, to běžela 66. minuta a chybu domácí obrany využil Koevermans. Ten si naskočil na výborný centr z levé strany a nikým nehlídán poslal hostující celek do vedení.

Domácí celek zaskočen celou situací okamžitě po rozehrávce chtěl útočit, avšak na kopačkách všech hráčů byla znát mnohem větší nervozita. Groningen začal vytvářet chyby a toho využil v 80. minutě Balazs Dzsudzsak, který dalším přesným centrem našel znovu Koevermanse. Ten tentokrát zakončoval nohou, avšak efekt byl stejný - 0:2. Groningen poté nedokázal vytvořit žádný tlak a hosté si závěr zkušeně pohlídali.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele