základní část, 25. kolo
28.02.2010 14:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 2:3

Feyenoord se po dlouhé době probudil v útoku a veze tři body z Groningenu. Zápas se musel líbit, padlo celkem pět branek.

Oba výběry hrály nerozhodně téměř do hodiny hry, pak se prosadil Feyenoord a Groningen musel otevřít obranu. V 80. minutě navýšil skóre Jon Dahl Tomasson a vypadlo to, že je dílo dokonáno. Avšak domácí se obrovsky zvedli a potvrdili pohodu v týmu, proto bylo během pěti minut srovnáno. Nakonec ale na Groningen poprvé v sezóně sedla smůla, když v nastavení rozhodl o přelití výsledku na stranu hostů Ron Vlaar.

Feyenoord se udržel na čtvrtém místě s dostatečným osmibodovým náskokem, Groningen vypadl z nejlepší osmičky a je devátý o bod z Bredou. Mírný outsider v úvodu zahrozil průniky Gorana Lovreho a Dannyho Hollyho, ovšem nic z toho nebylo, na druhé straně naopak zahrozil veterán Roy Maakay. Po skvělém centru Georginia Wijnalduma totiž dobře hlavičkoval, avšak precizní zákrok vytáhl také ze svého repertoáru gólman Luciano da Silva.a stav se proto neměnil.

Pět minut po pauze mohl dostat Groningen do vedení Fredrik Stenman, jenže míč napálil pouze do boční sítě a na druhé straně tak přišlo potrestání. Po nezištném pasu Wijnalduma se uvolnil na hranici vápna stoper André Bahia a z 15 metrů přeloboval bezmocného da Silvu. Groningen se snažil s výsledkem něco udělat a tlačil se do útoku, deset minut před koncem však zapomněl na zadní vrátka.

Po dobrém centru Theo Luciuse vložil balónu nohu do cesty dánský zabiják Jon Dahl Tomasson a bylo to 0:2. Jakoby po tomto momentu neměli domácí co ztratit a o tři minuty později snížil z vápna umístěnou ranou Tim Matavz, dvě minuty před vypršením normální hrací doby rozběsnil celý stadion Euroborg hezkou hlavičkou stoper Andreas Granqvist - 2:2. K nastaveném čase se ovšem stal hrdinou Vlaar, který vyslal neskutečnou střelu z 25 metrů a zmrazil většině fanouškům dech, o osudu duelu tak bylo rozhodnuto.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele