play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
09.05.2010 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 0:2

Utrecht i ve druhém zápase proti Groningenu potvrdil, že má navrch. Na půdě soupeře tentokrát bez problémů vyhrál 2:0. O výsledek se gólově postarali van Wolfswinkel a vítězství ve druhém poločase pečetil přesnou trefou Asare.

První zápas dokázali svěřenci trenéra du Chatiniera vyhrát 3:1, a tak byli již před tímto kláním velmi blízko postupu, který nakonec potvrdili. Kouč Ron Jans, který z Groningenu po letošní sezóně odchází, se tak vytouženého úspěchu v podobě účasti v Evropské lize nedočká.

Domácí fotbalisté cítili šanci až do 38. minuty. Během úvodních okamžiků tvrdě bojovali a věřili, že by je mohl rychlý gól nakopnout. Jenže ten nepřišel a potom začal úřadovat mladý kanonýr van Wolfswinkel. Pěknou gólovou trefou dodal všem svým spoluhráčům potřebný klid.

Tempo hry následně pochopitelně řádně opadlo, jelikož oba kluby tušily, že je o postupujícím z velké části rozhodnuto. Hosté se bez problémů bránili všem útočným snahám Groningenu, a tak zápas velmi rychle spěl ke svému konci. Domácí fotbalisté hráli vzadu dosti na riziko, což se jim nakonec v 80. minutě vymstilo.

Obránce Nana Asare si vzpomněl na svou branku z prvního zápasu a i tentokrát se zapsal mezi střelce. V samotném závěru dělal Ron Jans vše pro to, aby dokázal alespoň snížit, a tak do útoku vyslal i stopera Andrease Granqviste. Tato taktika se ale s úspěchem nesetkala.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
fantomas

Fakt ostuda. Jansi, opravdu děkujem..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele