základní část, 4. kolo
23.08.2009 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ajax si uřízl ostudu, se Spartou jen remizoval

Většinou, když dorazila do Amsterdamu Sparta Rotterdam, diváci viděli gólové hody. Tentokrát se ale nic takového nekonalo. Ajax i přes velký počet šancí uhrál jen bezbrankovou remízu. Představu, kdo měl navrch, si můžete udělat sami - celkový počet střel: 45:1 pro Ajax!

Zápas málem začal pro Spartu pohromou. Již v první minutě totiž Ajax ukázal, kdo že je favorit a vypracoval si dobrou šanci. Po centru De Zeeuwa si zaběhl za obranu Siem De Jong, jenže míč se mu nepodařilo trefit ideálně a ten skončil v zámezí. Domácí fotbalisté se sice snažili potvrdit svou kvalitativní převahu, jenže jejich útočné akce častokrát brzdily nepřesné přihrávky.

Až v 11. minutě se o slovo opět přihlásil aktivní De Jong. Jeho střela ze 20 metrů ale prosvištěla pouze okolo levé tyčky brány Sparty. Jednu z největších šancí utkání měli domácí hráči přesně o deset minut později. Anita zastavil útok rotterdamského celku, přihrávkou našel De Zeeuwa, který ihned vyslal do zakončení Suáreze. Ten se nakonec ale ke střele nedostal, jelikož jej včas stihl zastavit obránce Viergever.

Spartu musel v první půli několikrát podržet gólman Šeliga, který si na nedostatek práce rozhodně stěhovat nemohl. Velký počet nadějných příležitostí ovšem zkazil samotný Luis Suárez, který častokrát zbytečně sóloval nebo střílel z hodně nevýhodných pozic na místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče.

Čtyřicátá minuta přinesla fanouškům pohlednou akci ze strany Ajaxu. Na jejím konci nebyl nikdo jiný než Suárez, jenže opět to k ničemu nevedlo, protože včas zasáhl Viergever a celou šanci ukončil obětavým skluzem.

Hosté se po celý první poločas dostávali na půlku Ajaxu jen sporadicky a pochopitelně si tak mohli nechat zajít chuť na nějaké útočné manévry před bránou Stekelenburga. I po změně stran se hrálo podle zaběhnutých kolejí - svěřenci kouče Martina Jola útočili, stříleli, obléhali pokutové území Sparty, ale nic nevedlo ke kýženému efektu. Proto to Aissati zkoušel z dálky. V 53. minutě si ale Šeliga s jeho pokusem poradil.

Podobný problém řešil i o pět minut později, kdy musel zasahovat proti ráně Suáreze. V 62. minutě se v hlavní roli ocitl opět uruguayský reprezentant. Jeho dělovka z přímého kopu orazítkovala jen tyčku, a tak se skóre stále neměnilo. Několikrát sice bylo v pokutovém území Sparty hodně horko, jenže vytoužený gól stále ne a ne přijít.

V 72. minutě se rozhodl kouč Jol pro změnu. Ze hřiště stáhl De Jonga, jehož nahradil Sulejmanim a tato změna se mu málem vyplatila. Po pár sekundách se totiž dostal srbský útočník do stoprocentní šance - v krkolomné pozici ale hlavičkoval příliš slabě a Šeliga míč bez problémů chytil. Také závěrečné minuty se nesly v neustálém dobývání branky Sparty. Vše bylo bezúspěšné.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

střely 45:1!!!! Fičák...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele