základní část, 17. kolo
13.12.2009 14:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1:4

ADO Den Haag v rámci utkání 17. kola holandské Eredivisie přivítal na své půdě ambiciózní Heracles. Tomu se vydařil jak začátek, tak závěr utkání a zaslouženě vyhrál 1:4.

Utkání nemělo předem daného favorita, a tak se do úvodu očekával spíše rozvážný fotbal. Naštěstí opak byl pravdou a hosté se do svého soupeře zakousli již od samého začátku. Ovšem o první šanci se postarali domácí a to z rychlého přečíslení v 6. minutě. K zakončení se dostal Verhoek, avšak jeho pokus dobře odhadl vybíhající brankář hostů.

Odpověď přišla ani ne o minutu později a to zásluhou Dosta. Ten si totiž nejvýše naskočil na centrovaný míč Overtooma a s přehledem jej poslal do sítě. Hosté se tedy brzy dostali do vedení a otázkou bylo, jak zareagují domácí.

Ti ovšem jakoby nemohli popadnout dech z rychlé odpovědi hostů na jejich šanci a tak se o pár minut později do dobré pozice dostal Everton. Bohužel pro hostující celek však jeho pokus skončil pouze v náručí domácího brankáře.

Netrvalo však dlouho a hosté se další branky dostali. Domácí doplatili na laxní přístup ke hře a v dobré pozici našel centrem Da Silva volného Dosta a ten i po druhé dokázal přesně zamířit.

Tím první poločas prakticky skončil. Na řadu přišel poločas druhý a s ním i další branky. Na tu první si však diváci museli počkat až do 71. minuty. Verhoek se dostal k míči, pohrál si s bránícími hráči a naservíroval přesnou přihrávku na osamoceného Buijse. Ten již stál v těsné blízkosti hostující branky a přesnou trefou vykřesal pro domácí naději.

Přišla však 83. minuta a když se zdálo, že by měl přijít tlak domácích, udeřila síla hostů. Výhodu přímého volného kopu využil Vejinovič, který přesnou trefou prakticky utkání rozhodl. Domácí poté totiž utkání již odevzdaným způsobem dohrávali a tak v 90. minutě nebylo pro Overtooma problémem proběhnout půlku hřiště a technickým zakončení stanovit konečné skóre 1:4.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele