základní část, 15. kolo
29.11.2009 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord zaznamenal vůbec první výhru v listopadu až teprve v tomto kole, kdy dokázal zdolat Den Haag a udržel si tak prozatímní čtvrté místo. Na nejlepší protivníky sice stále něco ztrácí, ovšem alespoň udržel konstantní náskok od dalších vlčáků.

Den Haag naproti tomu klesl na barážové místo, plašit ale rozhodně nemusí, chvost tabulky je hodně vyrovnaný. O výhře hostů rozhodl ještě v první půli Ron Vlaar.

Den Haag tak prodloužil svou sérii bez vítězství na devět zápasů a zřejmě se modlí, aby nepovedený podzim konečně skončil. Avšak do té doby musí začít sbírat nějaké korálky. Proti favoritovi nepředvedl žádný strašný výkon, avšak nebyl dostatečně produktivní a v závěru obdržel druhou branku, která už byla jen vyvrcholením zmaru. Od úvodních minut vytvořil Den Haag na soupeře tlak, jenže v polovině úvodního dějství ho zmrazila gólová trefa.

Domácí se do první akce probojovali hned ve 2. minutě, kdy pálil zblízka do gólmana Darleye Yuri Cornelisse, ke gólové dorážce chyběl Charltonu Vincentovi pouze krok. Hned poté musel Brazilec mezi třemi tyčemi vytasit další zákrok, po přímém volném kopu Pascala Bosschaarta a prodloužení hlavou od Csaba Horvatha neuspěl Timothy Derijck. Následně ukradl Darley balón společně s obráncem Bart Schenkeveldem odvrátili nebezpečný centr od Verhoeka.

Jenže Feyenoord odpověděl nejlépe, jak mohl. Nejprve sice po volném přímém kopu Luigi Bruinse veterán Roy Maakay nechal vyniknout brankáře Barryho Ditewiga, jenž míč vytěsnil konečky prstů do zázemí. Z rohového kopu pak ale nacentroval Bruins přímo na hlavu Vlaara a ten se nemýlil. Den Haag pokračoval v tlaku i po změně stran, jenže ne a ne vsítit branku. Proti hlavičce Verhoeka zbránil fantasticky vyrovnání opět hrdina Darley.

Na druhé straně v téměř identické situaci uspěl také gólman Ditewig proti Maakayovi. Po přímém kopu Verhoeka mohl vyrovnat ještě Bosschaart, jenže na zadní tyči ho stačil ozbrojit Leroy Fer. Do konce zápasu to zkusil aktivní Bosschaart znovu, jenže síť nerozvlnil a proto na druhé straně unikl otevřené obraně Slory a pasem podél těla Ditewiga uzavřel gólový účet utkání.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele