základní část, 7. kolo
20.09.2009 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 0:1

Famózní letošní forma Utrechtu stále pokračuje. Svěřenci kouče Chatiniera dokázali dnes porazit také rozjetý Haag a stále se tak drží na horních příčkách tabulky. Jako jediný střelec je uvedený v tomto duelu Dries Mertens.

Ten se tak zatím svému novému zaměstnavateli pořádně vyplácí. Do Utrechtu sice přišel teprve před letošní sezónou, v týmu se ovšem rychle aklimatizoval a z pozice záložníka se trefil již potřetí.

Haag byl v prvním poločase o poznání lepší a častokrát držel svého soupeře pod nepříjemným tlakem. Jenže co naplat, když toho využít nedokázal. Jako první však zahrozil právě Utrecht. Silberbauer našel Martense a ten střelou z hranice pokutového území nadělal gólmanu Ditewigovi nepříjemné problémy.

Krátce na to se hlavní děj přesunul na druhou stranu hřiště. Po hlavičce Soltaniho zakončoval Buijs a jeho střelu zastavilo až břevno. Soltani si však nedal pokoj a aktivní byl i nadále. Po jednom z jeho nebezpečných centrů byl blízko gólu Verhoek, jenže hlavou nemířil přesně. Podobně si vedli i hráči Utrechtu, kteří se dostávali do ojedinělých šancí. Nad mířil Mertens, stejně dopadnul také Mulenga.

Po změně stran se uvedli dobrou příležitostí domácí fotbalisté. Z pravé strany hřiště poslal do pokutového území centr Verhoek, na něj si naskočil aktivní Soltani a všichni očekávali gól. Míč ovšem skončil nad břevnem. Mimo mířil také Silberbauer. V 70. minutě to konečně přišlo. Rozhodující moment celého dnešního střetnutí. Pozemní střelou rozvlnil síť za zády Ditewiga Mertens.

Pro Haag to byl šok, ale mohlo být z jeho pohledu ještě hůř. V nastaveném čase totiž Utrecht málem opět udeřil. Nebezpečně pálil Nijholt a Ditewig se musel pořádně ohánět, aby podruhé v zápase nekapituloval.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele