základní část, 9. kolo
03.10.2009 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Groningen 1:1

Groningen opět potvrdil vzrůstající formu. Ze hřiště Haagu si klidně mohl odvézt i vítězství, nakonec se ale musel spokojit s remízou 1:1.

Pod tu se podepsali pouze hráči jednoho celku, a to hostujícího Gronigenu. Jako první se střelecky prosadil Pedersen, ve druhé půli si ovšem vstřelil vlastní gól střídající Sankoh, a proto zápas vítěze nepoznal.

Aktivnější byl od začátku Groningen, jenž se mohl už po pěti minutách hry ujmout vedení. Zajímavou střelu Holly ale dokázal zblokovat alespoň na roh záložník Verhoek. Hostujícího gólmana poprvé vyzkoušel Solanti, jenže i on měl k přesné trefě poměrně daleko.

Haag měl v nadcházejících minutách další dvě zajímavé šance. Činil se hlavně brankář van Loo, jenž nejprve vychytal aktivního Verhoeka a následně si poradil i s nebezpečnou dorážkou Miliče. V 33. minutě naopak provedl rychlý protiútok Groningen, který vedl Lovre s van de Laakem. Prvně jmenovaný následně našel Pedersena, a ten pozemní střelou poprvé v zápase rozvlnil síť.

Hned na startu druhé půle se snažil o vyrovnání domácí kanonýr Bogdan Milič. S jeho hlavičkou si ovšem van Loo bez větších potíží poradil. Co se nepovedlo černohorskému útočníkovi, to dokázal v 65. minutě Sankoh, který určitě ze své branky radost neměl. Po závaru před vlastní svatyní si totiž nešťastně srazil míč do své sítě.

Haag se ani v závěru nevzdal a hrozil převážně ze standardních situací. Nejblíže byl zřejmě van den Bergh, jemuž se podařilo trefit tyčku. Se střelou Soltaniho si naopak poradil van Loo. Horváth pro změnu mířil nad.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele