základní část, 1. kolo
30.08.2008 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - AFC Ajax 2:1

Hodně mizerný a zároveň překvapivý start do sezony zažil Ajax Amsterdam v čele s novým koučem Marcem van Bastenem. Po brankových hodech z předchozích zápasů 1. kola si diváci v zápase s Tillburgem na tolik branek nepřišli, ale zato viděli překvapivý výsledek. Domácí outsider totiž zvítězil 2:1.

Ajax k utkání nastoupil s pěti novými posilami. Hned v základní sestavě se objevili útočník Sulejmani, záložník Sno a obránce Oleguer. Na lavičce na svojí šanci čekali Isamil Aissati a Dario Cvitanich.

Hosté rozehráli utkání dobře a ve 22. minutě si svůj debut zpříjemnil brankou Miralem Sulejmani, nejdražší posila v historii Eredivisie. Teprve 19letý mladíček tak prokázal svůj talent. Ajax chtěl duel rozhodnout ve svůj prospěch co nejdříve, jenomže dlouhé obléhání branky kýžený gól nepřineslo. Největší šanci zahodil Luis Suarez.

Za neproměněné šance byl Ajax potrestán dvě minuty po přestávce. Na rohový kop Akguna si naběhl Demouge a hlavičkou vyrovnal. Další ránu domácí Tilburg soupeři zasadil v 65. minutě, tentokrát zakončoval sám Akgun a brankář Stekelenburg se za míčem pouze ohlédl. Hráči Ajaxu byli stavem značně frustrování, což šest minut před koncem prokázal Sno, jenž loktem udeřil Dannyho Mathijssena a byl vyloučen.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klaas Jan Huntelaar 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4, 2xHuntelaar, Aissati(Sulejmani) a Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

No Ajax je na tom vážne zle...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele