základní část, 5. kolo
05.10.2008 16:30 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Heerenveen znemožnil Ajax

Heerenveen podruhé za sebou triumfoval ve velkém stylu. Tentokrát si smlsl na ambiciózním Ajaxu poměrem 5:2, přičemž stejným výsledkem si v týdnu poradil též se Setubalem v rámci Poháru UEFA.

Skóre načal už ve čtvrté minutě Sibon, když se nejlépe zorientoval v pranici uvnitř pokutového území hostů a za pomoci spoluhráče Henriquese docílil úvodní branky. V oficiálním zápise o utkání se nakonec objevil jako nešťastný střelec Bruno Silva, zadák Ajaxu. O čtyři minuty později přišla druhá branka. Roy Beerens si udělal dobrý den z několika protihráčů a točenou střelou z hranice šestnáctky zvýšil náskok Heerenveenu. Hostitelé nadále pokračovali až do poločasového hvizdu v dominantní hře, "Godenzonen" se na pořádnou odpověď nezmohli.

Přesto celek ze severu Nizozemska udeřil potřetí až po přestávce. Cristian Grindheim našel centrem zprava ve vápně pohotově zakončujícího Sibona. Tomu tentokrát už gól nikdo neodpáře. Přihrávající bek měl prsty i v další gólové akci svého týmu. V 62. minutě byl v pokutovém území hostí poslán na zem Sarpongem a Pranjič měl možnost zahrávat penaltu. S tou naložil po vzoru Antonína Panenky, když lehkým obloučkem chladnokrevně zesměšnil brankářskou trojku Ajaxu, Kennetha Vermeera.

Posléze se šokovaní "Joden" přeci jen zmohli na nějaký ten kontr, a hned dvojitý. Ke vzpouře zavelel doposud spící kanonýr Huntelaar, když jedenáct minut před koncem vyslal z přímého kopu nechytatelnou ránu po brankářově pravici. I další trefa amsterodamského klubu vzešla ze standardní situace. V 81. minutě totiž Grindheim oplatil Sarpongovi penaltový zákrok a Suarez se ze značky pokutového kopu nemýlil – 4:2.

Závěr ovšem opět patřil Heerenveenu. Poslední slovo měl úplně ke konci střetnutí tradiční exekutor "desítek" Daniel Pranjič, když úřadoval tentokrát po faulu na Beerense. No úřadoval, na poprvé si na Vermeera tentokrát nepřišel, sám však přispěchal s bleskovou dorážkou a podtrhl tak výhru svého mužstva nad zraněními decimovaným Ajaxem. Ten navíc pro příští zápas oslabil ještě bek Van Der Wiel, jenž inkasoval po onom zákroku na penaltu druhou žlutou kartu v utkání a musel předčasně pod sprchy.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele