základní část, 22. kolo
08.02.2009 12:30 CET
4 : 1
(3:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 4:1

Prakticky o senzaci se postarali hráči Vitesse, když ve svém zápase jednoznačně předčili hostující Ajax a poslali jej zpět do Amsterdamu s výpraskem 4:1.

Začátek utkání byl jednoznačně v režii domácích hráčů. Ti se ihned od úvodního hvizdu tlačili do zakončení a už v 7. minutě se do slibné šance dostala nová posila Lasse Nilsson. Ten moc dobře ví, jak se s míčem zachází a svou střelou nedal brankáři Maartenu Stekelenburgovi sebemenší šanci.

Senzační vedení si však domácí neužili ani deset minut, hned v 15. minutě se hosté osmělili k větší šanci. Tentokrát své fotbalové schopnosti ukázal Luis Suárez. Na volný přímý kop si vyskočil právě on a svou nekompromisní hlavičkou nedal domácímu brankáři Pietu Velthuizenovi šanci a okamžitě vyrovnal.

V tu chvíli se zdálo, že Ajax převezme otěže zápasu a dojde si pro výhru. Avšak opak byl pravdou, když Vitesse jednoznačně ukázalo, že o všechny body bude stále bojovat. Blížil se konec prvního poločasu a k míči se v pokutovém území Ajaxu dostal osamocený Dalibor Stevanovic. Ten na tyto situace není nijak zvyklý, ale dnes mu přálo štěstí a svou ranou poslal domácí opět do vedení. Pro Stevanovice to byl první ligový zásah této sezóny.

Uběhly necelé čtyři minuty a pohádka z Arnhemu nabrala na rychlosti. Tentokrát se k míči lehce dostal Ricky van Wolfswinkel a okamžitě našel ještě lépe postaveného Nilssona, který svou druhou brankou v zápase rozpoutal v hledišti doslova pekelné šílenství.

Přestávka tak jistě přišla hostujícímu celku vhod. Do druhé půle však naskočili Amsterdamští bez jakékoliv změny a ani jejich herní projev nezaznamenal sebemenší změnu.

Přesto to byli právě hosté, kdo se jako první po přestávce dostal do solidní brankové příležitosti. Bohužel pro ně však nabídnutou šanci Thomas Vermaelen nezúročil a svou střelu poslal nad břevno domácí branky.

Poté přišla chvíle útlumu, kdy se domácí hráči soustředili spíše na bránění. Toho však hosté nedokázali nijak využít, a tak se Vitesse znovu osmělilo. Běžela 68. minuta a Santi Kolk ukázal svou vytříbenost, když milimetrovým pasem našel rozeběhnutého van Wolfswinkela, který svou střelou poslal domácí již do vedení 4:1.

Tento výsledek vydržel i do závěrečného hvizdu, a tak se domácí mohli začít radovat z další senzační výhry nad velkým soupeřem.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele