základní část, 30. kolo
11.04.2009 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Utrecht 2:0

PSV ukázalo že to s útokem na Pohár UEFA myslí zcela vážně a doma lehce zdolalo Utrecht 2:0.

Teď budou v Eindhovenu čekat na případné zaváhání Heerenveenu, na který se díky tříbodovému zisku po dnešku bodově dotáhli. Domácí nastupovali proti Utrechtu s jasným cílem zvítězit. Byli také silnými favoriti a to začali naplňovat již od samého začátku. O první vážnou šanci se postaral Ola Taivonen, který se protáhl podél obránců a pohotovou střelou vyzkoušel Wesleyho De Ruitera v brance hostů. Další akce na sebe nenechala dlouho čekat. V průběhu první půle se osamostatnil Balázs Dzsudszak a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře, ten ani tentokrát však nezaspal a míč s přehledem lapil. Blížil se však konec prvního poločasu a brankové příležitosti nepřicházely. Jenže přišla 45. minuta a samotný závěr prvního dějství. Po dobré souhře se k míči dostal Simons, avšak jeho hlavičkový pokus hostující brankář zlikvidoval pouze vyražením před sebe. Pro volný míč si doběhl Carlos Salcido a tvrdou ranou otevřel skóre.

Poté přišel druhý poločas a s ním i rychlý nástup domácích. Do první šance druhého dějství se dostal domácí Ibrahim Afellay, jeho střela však postrádala potřebné parametry a skončilo hodně mimo branku. Poté se poprvé v utkání ozvali i hosté a to zásluhou Loice Lovala, který se protáhl mezi dvěma obránci a tvrdou ranou zpoza jednoho hráče protáhl Andrease Isakssona v brance domácích. Ten byl však na pravém místě a střelu skvěle vytěsnil. Poté přišla 55. minuta a penaltový kop ve prospěch domácích. K němu se postavil Simons a s přehledem poslal domácí do dvoubrankového vedení. Bohužel tím vše zajímavé skončilo. Domácím tento stav stačil a hosté se nezmohli na žádnou byť jen sebemenší odpověď. Utkání tedy skončilo lehkým vítězstvím domácích 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele