základní část, 18. kolo
18.01.2009 14:30 CET
2 : 4
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 2:4

Ajax zůstává i po tomto kole tři body za vedoucím Alkmaarem. Dnes si především díky dobrému výkony Miralema Sulejmaniho poradil s Nijmegenem. Zmiňovaný útočník vstřelil dvě úvodní branky Ajaxu, poté padly ještě další čtyři.

Amsterdamští mohli rozhodnout o osudu utkání hned v úvodu, jenomže zmařili spoustu šancí. Branku netrefil Cvitanich, Emanuelsonova střela byla lapena brankářem Babosem a Gabri nedosáhl na Cvitanichovu hlavičku. NEC odpověděl Pothuzienovou hlavičkou, kterou musel z brankové čáry odvracet Emanuelson, ale to byla jedna z ojedinělých akcí domácích, když hře dominoval Ajax. Další střelu z trestného kopu si připsal Suarez, trefil však pouze tyč.

Zatímco v první půli čekali diváci na gól marně, v té druhé si nemohli stěžovat. Šest branek a jedna červená karta k tomu hovoří za vše. První branku vstřelil po pár minutách Sulejmani, jenž napřáhl z 20 metrů z trestného kopu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno. Zomer hlavičkou překonal Maartena Stekelenburga. Uběhly další čtyři minuty a Sulejmani opět strhl vedení na stranu hostů. Nijmegen se však nevzdal a v 67. minutě díky zásahu El Akchaouiho vyrovnal na 2:2. Vzápětí obdržel po druhé žluté kartě červenou Cvitanich a pro NEC to vypadlo růžově. Jenomže Ajax ukázal, že chce vyhrát, ačkoliv třetí branka přišla s notnou dávkou štěstí. Jak se však říká, připravenému štěstí přeje. Trestný kop si totiž do vlastní sítě srazil Fernandez. Nijmegen se snažil opět vyrovnat, ale nakonec se do otevřené obrany v 90. minutě vřítila dvojice Gabri, Suarez a první jmenovaný rozhodl o konečné výhře 4:2.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele