základní část, 28. kolo
22.03.2009 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - AFC Ajax 0:3

Slavný Ajax nezaváhal a na půdě Bredy ukázal, že se s ním v boji o druhé místo musí prostě počítat, když po devadesáti minutách porazil domácí NAC rozdílem třídy 3:0.

Začátek utkání patřil jednoznačně favoritovi z Amsterdamu. O první vážnou šanci se také postaral hostující Luis Suárez, který se díky své rychlosti dostal přes bránící hráče a svou střelou vylekal domácího brankáře Jellea ten Rouwelaara, který si s ní ovšem poradil. Ajax sice diktoval tempo hry, ale vážnější šance od té Suárezově nepřicházeli. Až pět minut po půl hodině hry začal Ajax vyvíjet souvislý tlak. Běžela 35. minuta a míče se zmocnil hostující Miralem Sulejmani. Ten se okamžitě uvolnil a svým centrem našel volného Vermaelena, který svou šikovnou hlavičkou poslal hosty do vedení.

Tím prakticky skončil první poločas a na hráčích Bredy byla zřejmá beznaděj, kterou se celou první půlí prezentovala. Do druhé dějství naskočili hosté s jasným cílem zvýšit své vedení. To začal tvořit v 64. minutě hostující Ismail Aissati, který svým průnikem prošel až do útočného pásma Bredy. Navíc díky své dobré technice vyslal výbornou přihrávkou do slibné pozice volného Gregoryho van der Wiela. Ten se s ničím nerozpakoval a okamžitě poslal míč na branku svého soupeře. Ke své střele navíc přidal dostatečný důraz a dobrou techniku, což zapříčinilo, že se míč zastavil až v brankové síti - 2:0. Ajax tedy vedl už o dvě branky a utkání se prakticky jen dohrávalo. V těsném závěru, přesněji v 86. minutě se svou střelou prezentoval aktivní Suárez a jen vylepšil skóre na konečných 0:3.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele