základní část, 1. kolo
31.08.2008 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles zahájil sezonu debaklem Feyenoordu

Heracles Almelo dokonale zaskočil jednoho z aspirantů na titul Feyenoord, když ho na svém hřišti hladce přejel 3:1. Favoritovi chybělo před utkáním téměř deset fotbalistů, navíc hned ve 30. minutě přišel o dalšího – vyloučen byl De Guzman.

K ničemu byl rotterdamskému celku pohádkový start do tohoto klání. Už v první minutě se totiž defenzivní opora červenobílých Andre Bahia prosadil ze 12 metrů. Taková branka téměř rezervní jedenáctku Feyenoordu notně povzbudila a o sedm minut později málem zvyšoval Mols. Jeho znamenitou ránu z hranice šestnáctky však bravurně vytěsnil někdejší bundesligový brankář Martin Pieckenhagen. Pak však přišel zkrat Kanaďana De Guzmana, hvězdy Rotterdamu, jejíž start byl před utkáním nejistý. Nakonec paradoxně smůla pro hosty, že nastoupil, neboť přesně po půlhodině hry udeřil loktem do obličeje Marka Loomse a uviděl po zásluze červenou kartu.

A pak už to jelo. Hned za osm minut, tedy ještě do přestávky, vyrovnával Douglas. Již v druhé půli, konkrétně v 55. minutě, pak poslal domácí do vedení Klavan, když jeho střílený centr k překvapení všech zapadl za záda reprezentačního golmana Timmera. Střídající Bridji pak dokonal dílo zkázy úplně na konci duelu nekompromisní bombou z hranice velkého vápna, na níž neměl brankář Feyenoordu sebemenší nárok.

Autor: Tomáš Daníček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele