základní část, 34. kolo
10.05.2009 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 1:1

I v dalším utkání závěrečného kola Eredivisie jsme mohli sledovat záchranářské práce. Tentokrát se však na domácí půdě představil Heracles, který přivítal hostující Utrecht.

Do Almela přijel Utrecht jako mírný favorit a hned od samého úvodu to dával znát. První vážnější šanci si totiž na své konto připsal hostující Tom Caluwé. Ten si poradil s bránícími hráči a tvrdou ranou prověřil Martina Pieckenhagena v brance domácích. Heracles však neotálel a rychle přispěchal s odpovědí. Po necelých dvou minutách se do dobré střelecké pozice dostal Ricky van den Bergh, avšak jeho pokus dobře zneškodnil hostující brankář Wesley de Ruiter.

Poté přišla 24. minuta a nečekaný střelecký pokus Marka Jana Fledderuse, který proletěl kolem hlav obránců a zastavil se až o síť hostující branky. Heracles tedy vedl a dokonce převzal iniciativu hry. Domácí ze sílícího tlaku ale nic nevytěžili.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, kteří se na úkor Almela ujali herní převahy. Ani oni však nedokázali tlak přetavit v brankové příležitosti, a tak většina šancí Utrechtu končila na kopačkách bránících hráčů. Blížil se samotný konec utkání a s ním i očekávaný tlak Utrechtu. Ten přišel až v celém závěru duelu, když se rozeběhly poslední minuty. Běžela 90. minuta a k míči se dostal Cedric van der Gun. Dobře se zorientoval a tvrdou ranou vyrovnal na konečných 1:1. I přes nerozhodný stav se domácí mohou těšit z účasti v nejvyšší soutěži o pro příští rok.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele