základní část, 7. kolo
24.10.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton zničil Den Haag

Roli favorita splnil Heracles dokonale. Díky famóznímu výkonu Evertona, jemuž se nedávno narodil potomek, sestřelil nováčka z Haagu třemi brankami a slovenskému zadákovi Horváthovi dovolil jen v úplném závěru korigovat. Po prohře s Twente se tak možná Almelo opět naladilo na neporazitelnou vlnu.

Výkop utkání, jehož aktéry byli fotbalisté příjemně překvapujícího Heraclesu Almelo a solidně hrajícího nováčka z Haagu, se poněkud zdržel z důvodu řádění nedočkavých fanoušků, kteří zasypali prostory podél hrací plochy jakýmisi sněhovými koulemi. Obecenstvo se však nemělo zrovna na co těšit. Úvodní převaha domácích sice byla očividná, ale nikterak značná, šance totiž nepřinášela. Zkraje zápasu se tak na Polman Stadion nebylo moc na co dívat.

Nicméně tlak Almela pomalu gradoval a vyvrcholil ve 13. minutě. Tehdy kopali "Heraclieden" rohový kop, ten na přední tyči za sebe prodlužoval Overtoom a dobíhající Everton měl snadnou práci. Zblízka pohotově doklepl balon do sítě, aby velice brzy poslal zakřiknutého soupeře do kolen. Svou letos již druhou trefu oslavil vytažením dudlíku z trenek a následným imitováním dětského pláče. I jeho kolega z útoku, Ricky van den Bergh, mohl vzápětí slavit. Nadýchaný centr Douglase z pravé strany ovšem zblízka trestuhodně nedokázal usměrnit mezi tři tyče soupeřovy svatyně. Nicméně Den Haag v těchto chvílích opravdu připomínal spící Růženku, kdežto černobílí nespoutaně bavili publikum nápaditými kombinacemi.

Už po půl hodině hry nadešla chvíle pro českého mladíka Lukáše Bajera, který nahradil pravého záložníka Karima Bridjiho, nutně odstoupivšího ze zápasu kvůli zranění. První poločas se však dohrával v rozvážném tempu, a když už se zdálo, že výsledkem 1:0 také skončí, udeřil Heracles podruhé. Ve 39. minutě vyhrál na hranici šestnáctky hlavičkový souboj Everton pro Van den Bergha, ten mu pak vrátil šikovnou kolmicí balon do vyložené příležitosti, se kterou rodák ze Sao Paula naložil neomylně. Bez rozpaků levačkou zakroutil balon přesně k bližší tyči a mohl si tak v tomto zápase coby čerstvý tatínek své novorozeně též pochovat. Do přestávky už jen hráči Almela v poklidu a s balonem u nohou strážili svůj lukrativní náskok.

Zkraje druhého dějství si na svou stranu větší územní převahu získalo ADO, hnané kupředu nutností vstřelit kontaktní branku. V 58. minutě to byl však domácí celek, kdo nebezpečně zaútočil. Douglasův centr zprava prolétl do pokutového území, kde ho sice minul Overtoom, ale přibíhající van den Bergh mohl zakončovat v nadějné pozici. Jeho pokus ovšem stihl zablokovat jeden ze soupeřů. Heracles obecně působil vyzrálejším dojmem a v 65. minutě zasadil soupeři rozhodující úder. Looms si narazil u levé postranní čáry s Douglasem, přízemním pasem našel ve vápně Evertona, který bokem k brance ještě sklepával rozběhnutému van den Berghovi. Dnes tvrdě pracující forvard si pohlídal, aby nestál v ofsajdu, a po zemi prostřelil Zwinkelse.

Vůbec první gólovou příležitost Den Haagu v tomto duelu datujeme do 69. minuty, kdy se hlavou do centru Immerse položil zcela nehlídaný Knopper. Hrubou nepozornost obrany Almela však potrestal jen nepřesným pokusem. Celkově čím více se blížil konec, tím více polevovala ostražitost domácí obrany. Den Haag ale nedisponuje hráči potřebné kvality, kteří by tato zaváhání trestali. Nakonec se ale ADO přeci jen dočkalo alespoň čestné korektury výsledku. V 82. minutě do vzduchu vystoupal pro centr ze standardní situace vytáhlý Slovák Csaba Horváth a šikovnou hlavičkou přeloboval vyběhnuvšího Pieckenhagena. Heracles odpověděl akcí Evertona s van den Berghem, přičemž druhý jmenovaný z hranice šestnáctky vysoko přestřelil. Další přesný zásah již domácí nováčkovi z Haagu nedovolili a v klidu si tak dokráčeli pro další tři body do tabulky Eredivisie.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
fantomas

Everton je neskutečný střelec.

Reagovat
fantomas

Zcela zasloužené tři body Heraclesu. Den Haag hrál s přílišným respektem, velmi ustrašeně. Almelo disponuje skěvlou ofenzivní silou - Everton s van den Berghem si suprově rozumí, ted to jen potvrdili (Everton 2 góly + 1 asistence; smekám ), plus velmi šikovný Douglas a pracant Overtoom. Fantastická čtyřka podporovaná ze středu ještě de Vriesem a Loomsem. Spolu s Rodou se mi Heracles opravdu letos moc moc líbí. Jen tak dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele