základní část, 27. kolo
15.03.2009 12:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 1:0

Šlágr kola mezi dvěma týmy, které jsou letos trochu či více za očekáváním, nakonec dopadl lépe pro domácí Feyenoord. O všem rozhodla hlavička Leroye Fera, díky němuž má rotterdamský celek ještě alespoň teoretickou naději na evropské poháry.

Vyprodaný De Kuip sledoval od začátku svižnou partii, v níž měli první příležitost domácí. Ve třetí minutě vypálil Wijnaldum, jenže Isakssonovu branku těsně přestřelil. Hosté se poprvé ozvali zanedlouho poté, Lazović vybídl ke skórování Mendéze, jenže ekvádorský záložník zblízka minul.

V 15. minutě byl opět v permanenci hostující brankář Isaksson, kdy ho vyzkoušel pokus Biseswara, chvíli nato hlavičkoval budoucí hrdina Fer, tentokrát ale mířil ještě nad. Blízko vedení byl Feyenoord po půl hodině, kdy přímý kop v podání van Bronckhorsta jen těsně minul levou tyč.

Po změně stran kontrolovalo utkání PSV, jenže si dlouho nemohlo vytvořit pořádnou příležitost. Až v 61. minutě byl po přihrávce Lazoviće v dobré pozici Bakkal, jenže svou šanci nevyužil a reparát nesložil ani chvíli poté, neboť tentokrát ho vychytal Timmer.

Poté přišlo rozuzlení celého utkání. Na hostující straně nahrál Mendéz Lazovićovi, jenže ten selhal a z nevysvětlitelných důvodů nedokázal míč usměrnit do prázdné branky. V 72. minutě tak přišel trest. Na parádně zahraný roh Biseswara si naskočil Fer a prudkou hlavičkou o zem nedal Isakssonovi šanci - 1:0. PSV čas na odpověď mělo, ale už se na ní nezmohlo.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele