základní část, 30. kolo
12.04.2009 14:30 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 5:1

Domácí Feyenoord jednoznačně ukázal, že to s útokem na evropské poháry myslí stále vážně a doma rozstřílel Heracles 5:1.

Feyenoord začal jako favorit již od samého začátku, když se již ve 3. minutě zásluhou Wijnalduma uvolnil Makaay a tvrdou ranou poslal domácí do brzkého vedení. Poté přišel spíše útlum, ale domácí neztráceli herní převahu. Zdálo se, že pouze vyčkávají na další chybu soupeře.

Tak přišla v 23. minutě a ve slibné pozici se znovu objevil miláček domácích Makaay, který svým druhým gólem poslal Feyenoord do vedení 2:1. Hosté se však nepoložili a okamžitě zkoušeli vykřesat naději. To se povedlo až ve 34. minutě zásluhou tvrdé střely Base Dosta, která snížila stav utkání na 2:1.

Tím skončil první poločas a na řadu přišel druhý. Do toho se domácí znovu vrhli s chutí a již v 59. minutě se díky průniku Wijnalduma, který byl v pokutovém území zastaven nedovoleným způsobem, vyrojila branková příležitost v podobě penaltového kopu. K tomu se postavil Makaay a nekompromisní ranou zkompletoval hattrick.

Tímto gólem se hosté zatáhli a s vidinou výprasku začali spíše defenzivní činnosti. Bohužel pro ně se však o pár minut později k míči dostal volný Denny Landzaat a svou střelou zvýšil na 4:1. Ani to však domácím nestačilo a tak v 68. minutě kosmeticky upravil výsledek na konečných 5:1 svou brankou Kelvin Leerdam.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele