základní část, 10. kolo
09.11.2008 14:30 CET
5 : 2
(3:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Utrecht vyrovnat nedokázal a nakonec jasně prohrál

Stejným výsledkem jako jiný gigant, Ajax AFC, si se svým soupeřem poradil i Feyenoord. Tomu se do cesty postavil Utrecht a už po půl hodině hry prohrával jasně 0:3. Přestože se modrobílí vrátili do hry dvěma brankami, soupeř si výhru v žádném případě nechtěl nechat vzít.

Poněkud senzační výpadek zaznamenala při nedělním odpoledni defenziva Utrechtu, která v minulých třech ligových kolech nepustila ani gól. Už ve čtvrté minutě jí pošramotil renomé povedený přímý kop van Bronckhorsta z dobrých 25 metrů. Aniž by se hosté zmohli na odpověď, už prohrávali o dvě branky. Biseswar ve 28. minutě poslal z pravého křídla nechytatelnou bombu do levého horního růžku soupeřovy klece, kam Vorm nedosáhl. Stejný fotbalista, zrovna když se utkání překulilo do své druhé třetiny, ztrapnil takřka kompletní čtveřici hostujících obránců, aby následně chladnokrevně překonal i Vorma.

Ačkoliv byl v tu chvíli Utrecht pozadu již o tři branky, okamžitě odpověděl. Po odehraných 33 minutách se dostal jako první k dorážce Caluweho střely Schut a hlavou nedal Timmerovi šanci. Krátce po přestávce, v 56. minutě, snížili hosté náskok soupeře dokonce na jediný gól. Ošklivá minela Timmera, jehož rozehrávka na obránce byla až příliš pomalá a krátká, dovolila Nesuovi hladce skórovat.

Modrobílí nebyli daleko od vyrovnání, to by však musel van der Gun mířit o chlup přesněji. Navíc když se utkání chýlilo ke svému konci, Feyenoord zlomil soupeři vaz definitivně. V poslední minutě se El Ahmadi nenechal chytit do ofsajdové pasti a přidal čtvrtý kousek. Aby toho nebylo málo, hned po rozehrávce využil nekoncentrovanosti protestujících soků Makaay a stanovil konečné skóre na 5:2.

Autor: Tomáš Daníček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele