základní část, 1. kolo
30.08.2008 14:30 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:5

I ve druhém zápase Eredivisie se potvrdilo, že v Nizozemsku padají branky jako na běžícím pásu. Obhájce titulu PSV Eindhoven si zastřílel v Utrechtu a zvítězil 5:1. Dvě branky vstřelili Afellay a Koevermans, jednou se trefil Amrabat. V samém závěru utkání zachraňoval čest domácích Uiterloo.

Na první branku se ale na stadionu Galgenwaard čekalo celkem dlouho. V úvodu totiž nejprve zahodil slibnou příležitost Koevermans a ve 34. minutě se neujala ani Amrabatova střela. Skóre nakonec otevřel tři minuty před přestávkou ranou z hranice pokutového území Afellay. Pro hráče Utrechtu zajisté nepříjemná branka 'do šatny', ale to ještě nevěděli, co přijde v nastaveném čase. Chybu Francise Dickoha totiž využil Amrabat a po sólu na branku poslal PSV do dvoubrankového vedení. Domácí se ani nestihli vzpamatovat a po další chybě Dickoha se radoval Koevermans - 0:3 ještě před odchodem do kabin.

Mizérie Utrechtu pokračovala i ve druhém dějství, kdy po čtyřech minutách vypálil zpoza šestnáctky Afellay a zvýšil na 4:0. Pátý úder přišel v 77. minutě, kdy nejprve dobře zasáhl proti střele Koevermanse brankář Vorm, ale míč se znovu dostal k hráči PSV a tomu již nedělalo problém překonat bezmocného gólmana. V nastaveném čase nakonec snížil z pohledu domácích na 1:5 Uiterloo.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele