základní část, 9. kolo
02.11.2008 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 2:0

Fotbalista domácího mužstva Cedric van der Gun si zpříjemnil svůj první start v barvách Utrechtu brankou. Svým gólem zvyšoval na 2:0 a podílel se na zisku tří bodů pro svůj celek.

Van der Gun se do sestavy vrátil po zranění chodidla a lepší návrat na trávník si zřejmě přát ani nemohl. Domácí tak prodloužili sérii bez porážky na tři zápasy a v tabulce se dostali právě před jejich nedělního rivala. Od utkání s PSV Eindhoven doma ještě neprohráli a s tímto cílem vstupovali na hřiště také tentokrát.

Diváci se v úvodu zápasu rozhodně nenudili. Nejprve dvakrát zahrozil hostující Darl Douglas, ale ani jedna z jeho dvou nebezpečných střel ve Vormově síti neskončila. Zejména první šance měla gólové parametry, ale gólman Utrechtu si se samostatným nájezdem poradil. Na druhé straně mohl otevřít skóre Simon Cziommer, ale jeho přímý kop ze střední vzdálenosti se mezi tři tyče nevešel.

Krátce před koncem úvodní části hry nebezpečně hlavičkoval Aljie Schut, ale jeho pokus minul Pieckenhagenovu klec. Již zmiňovaný Van der Gun nastoupil do utkání ve druhém poločase a jeho přítomnost byla od začátku znát. Hned dvě minuty po zahájení druhé půle měl velkou šanci Boussaboun, ale bránu soupeře ve slibné pozici netrefil. Nepřesný byl také Loval a skóre zůstávalo po hodině hry neměnné.

Gólu se příznivci domácího celku dočkali v 62. minutě. Dlouhý pas Tima Cornelisse přetavil ve vedoucí branku krásným lobem Ali Boussaboun a dodal tak klid na kopačky svých spoluhráčů. Vzápětí mohl zdvojnásobit náskok Utrechtu Tom Caluwé, ale jeho ránu vytěsnil soupeřův brankář nad. Definitivní rozhodnutí tak padlo až v nastaveném čase. Van der Gun přešel přes tři obránce Heraclesu a chladnokrevným zakončením stanovil konečný výsledek zápasu na 2:0 pro svůj tým.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele