základní část, 30. kolo
12.04.2009 16:30 CET
7 : 0
(5:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 7:0

Ajax Amsterdam vedený Luisem Suarezem si dnes smlsl na Tilburgu a nadělil mu rovných sedm branek. Rozhodnuto bylo již po poločase, kdy na na světelné tabuli v Amsterdam Areně svítilo skóre 5:0. Hattrick si připsal právě Luis Suarez.

Vysoká výhra udržela Ajax v boji o druhé místo. Na něm aktuálně leží Twente, která má však pouze jednobodový náskok. Celý souboj pravděpodobně vyvrcholí v posledním ligovém kole, kdy přijde vzájemný souboj obou celků.

Domácí soupeři jasně ukázali, že si jdou pro tři body už po dvou minutách hry. Skóre otevřel střelou do dolního rohu branky Dario Cvitanich. V 10. minutě lovil brankář Maikel Aerts míč ze sítě podruhé. Suarez odcentroval a neobsazený Enoh zblízka hlavičkou zvýšil na 2:0. Uplynulo dalších deset minut a druhý přesný zásah si tentokrát hlavou připsal Cvitanich. Další hřebíček do tilburské rakve přišel pro změnu deset minut před koncem první části. Suarez po faulu na Van Der Wiela proměnil pokutový kop. Ještě do přestávky stihl Ajax zakulatit svůj brankový účet na pět. Povedenou individuální akci přesně zakončil Urby Emanuelson.

Ajax nepolevil ani ve druhém poločase. V 69. minutě přidal svou druhou branku Luis Suarez a upravil skóre už na 6:0. Závěrečnou branku si připsal rovněž uruguayský fotbalista. Nejprve vybojoval pokutový kop, který vzápětí proměnil a rozhodl o tom, že si Willem II do Tilburgu odveze sedmigólový příděl.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele