základní část, 20. kolo
31.01.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 0:1

Ajax prohrál už podruhé v řadě a jeho druhá pozice je v ohrožení. V neděli může amsterdamský celek předskočit Twente a Alkmaar mu utéct už na rozdíl devíti bodů. Zezadu se Ajaxu po dnešním vzájemném zápase přiblížil právě Heerenveen.

Heerenveen již v letošní sezoně Ajax porazil, na podzim 5:2 a i tento duel začal slibně. Pranjič po deseti minutách prověřil gólmana Maartena Stekelenburga. Na druhé straně měl šanci Miralem Sulejmani, ale úspěšnější byl brankář Vandebussche.

Trenér Ajaxu Marco van Basten před zápasem přiznal, že pokud jeho tým prohraje, jeho mistrovské ambice dostanou vážnou ránu. Domácí plány dvě minuty po přestávce zkřížil Thomas Vermaelen, jenž se nechal za stavu 0:0 vyloučit. O deset minut později byla situace Ajaxu ještě kritičtější, když se z trestného kopu nádherně trefil Danijel Pranjič a poslal Heerenveen do vedení. Jedinou vážnější šanci Ajaxu ve druhém poločase měl Luis Suarez, ale v akci jeden na jednoho si míč ukopl a nechal vyniknout brankáře Vandenbusscheho. Heerenveen si tak odváží výhru 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi nejtěžší zápas na mém tiketu. Doufám, že Ajax neponechá nic náhodě a zvítězí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele