základní část, 4. kolo
28.09.2008 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 3:0

Ajax měl před tímto duelem na kontě pouze čtyři body a pokud chtěl výrazně postoupit směrem nahoru, musel předposlední Vitesse bezpodmínečně porazit. I přes velkou marodku povinný úkol splnil a připsal si tři body, které ve druhé půli zajistili Suaréz a Vertoghen, jenž se trefil hned dvakrát.

První půle z pohledu domácích určitě nebyla ideální, jelikož si nedokázali vytvořit příliš gólových příležitostí. Jenže podobně si vedlo také Vitesse, které podle očekávaní vsadilo především na dobrou defenzívu. Nejvážněji se tvářila šance Eyonga Enoha, který vyslal na bránu Pieta Velthuizena tvrdou ránou z velké vzdálenosti. Hostující gólman s jeho pokusem ale poradil. Arnhem sice hlavně bránil, v 34. minutě se ale mohl ujmout vedení. Nicky Hofs ovšem poslal míč nad břevno.

V 61. minutě přišel fanoušky tolik očekávaný gól. Po dlouhém pasu Gregora Van Der Wiela se míč dostal k Suarézovi, jenž střelou po zemi poslal svůj tým do vedení. Tento gól Ajax nabudil a začal si mnohem více věřit, čímž přibylo na jeho straně také příležitostí. Jednu z nich v 76. minutě proměnil Jan Vertoghen, který v tváří v tvář nedal gólmanu Velthuizenovi šanci. 21letý belgický reprezentant za dalších šest minut přidal třetí branku a stanovil tak konečný výsledek dnešního střetnutí. Ajaxu patří v tabulce už šesté místo, Vitesse zůstává stále předposlední.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele