základní část, 15. kolo
12.12.2008 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - NAC Breda 3:0

Ajax v páteční předehrávce přesvědčivě porazil Bredu 3:0 a minimálně na jeden den se bodově dorovnal s vedoucím Alkmaarem. NAC, který hrál téměř celý druhý poločas o deseti mužích, naopak potřetí v řadě prohrál a nescházelo mnoho, aby to i napotřetí byl čtyřgólový výprask.

Celé utkání ale mohlo vypadat jinak, kdyby v první minutě hostující Lurling potrestal chybu van der Wiela, který mu míč naservíroval nepovedenou malou domů. Leč nestalo se, Lurling pak byl v akci ještě jednou, když nacentroval na Kolkku, jeho akrobatické zakončení ale postrádalo razanci.

To domácí byli v útoku o poznání efektivnější a ve 27. minutě šli do vedení. Dlouhý balon sklepl Suárez na Cvitaniche, který si míč popotáhl a přízemní křižnou střelu umístil bezchybně - 1:0. Do půle opět zahrozil na druhé straně Lurling, který ale po zaváhání Emanuelsona pálil nepřesně.

Rozhodující moment utkání přišel deset minut po změně stran. V 54. minutě poslal Kwakman ve vlastním pokutovém území k zemi De Jonga, za což byl po druhé žluté vyloučen a navíc se kopala penalta. K té se postavil Suárez a proměnil ji naprosto s přehledem - 2:0.

V 64. minutě pak bylo dílo domácích dokonáno, z dálky napřáhl Lindgren a svou parádní ránu umístil přesně k levé tyči - 3:0. Breda se již na pokus o zázrak nezmohla, navíc mohla ještě inkasovat počtvrté, Suárezův přímý kop ale skončil na břevně. Přesto Ajax může být spokojen, po výhře 3:0 si připsal tři body.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtěl bych upozornit na překlepy v Preview místo Gabri, je tam Habri a ještě místo Dariem Cvitou, Dariem Cvitanichem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele