play off - semifinále
04.07.2019 02:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Peru třemi brankami zníčilo chilský sen o zlatém hattricku a zahraje si finále

Chilský sen o zlatém hattricku se rozplynul v semifinále. La Roja překvapivě vysoko podlehla Peruáncům, kteří si tak poprvé od roku 1975 zahrají finále. Inkové smetli Chilany třemi góly, o které se postarali Flores, Yotún a Guerrero. Peru ve finále Copa América vyzve Brazílii, se kterou v základní skupině drtivě prohrálo.

Chile bylo před utkáním větším favoritem a koneckonců i v samotném průběhu hry mělo navrch, jenže žádná z velkých šancí, včetně pokutového kopu Vargase v závěru utkání, gólem neskončila. Co naplat, že Chile mělo větší držení balónu i mnohem více střeleckých pokusů, když Peruánci ze tří střel na branku vstřelili tři góly.

Nutno podotknout, že Peru se na svého soupeře skvěle připravilo a v úvodu zápasu hned několikrát v šestnáctce La Rojy zahrozilo. Poprvé už ve 3. minutě po ráně Christiana Cuevy, která těsně minula branku. Podobně si vedl i na druhé straně Aránguiz v šanci, které předcházela pohledná chilská akce. Peruánci činili obhájci prvenství potíže a ve 21. minutě dostal jejich fanoušky do naprosté eufórie Edison Flores, který se na zadní tyči dostal k prodlouženému centru a brankář Arias na přesnou střelu k tyči neměl nárok.

Na vedoucí branku nedokázalo Chile nijak odpovědět a jeho hra nadále postrádala hlubší myšlenku, Peru evidentně zaskočeného soupeře hodlalo "dodělat” a ve 38. minutě už zvýšilo na 2:0 a hodně k tomu pomohla Ariasova hrubka. Brankář Chile vyběhl až mimo šestnáctku, kde ale vůbec nezasáhl balón, Carillo tak mohl odcentrovat a Yoshimar Yotún trefit prázdnou branku. Až minutu před koncem byl obhájce blízko kontaktnímu gólu, ale Fuenzalidu výborně vychytal Galles.

La Roja byla po prvním poločase ve velkých problémech a kouč musel na nepříznivý vývoj reagovat střídáním. Příchod Sagala chilskou hru rozhýbal a v 51. minutě mělo Peru velké štěstí, když Eduardo Vargas hlavou orazítkoval tyč! Chile výrazně přidalo, zároveň ale vystavovalo defenzivu peruánským brejkům. Po jednom z nich selhal před Aríasem Yotún. Čtvrthodinu před koncem tlak Chilanů gradovat a čím dál více musel zasahovat Galles. Nejprve zlikvidoval střelu Beausejoura, následně i tutovku Vargase a do třetice i možnost Sáncheze. To už se čas neúprosně krátil. V první minutě nastavení pak Peruánci definitivně rozhodli. Paolo Guerrero dostal přihrávku za obranu, hokejovým blafákem se zbavil Ariase a střelou do prázdné zvýšil už na 3:0. Chilský zmar v zápase podtrhl Eduardo Vargas, který v nastavení neproměnil nařízený pokutový kop. Peru zvítězilo jasně 3:0 a po 44 letech si zahraje finále Copa América.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, copaamerica.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 Chile na penalty

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Shevchenko

Co předcházelo tomu třetímu gólu

Reagovat
Coutinho10

Peru ...takže Argentina přeci jenom zase narazí na Chile v posledním zápase o medaile, ale ty bronzový

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ttopi

Vargas

Reagovat
Pharrell

Reagovat
AC.Milan

tohle je super v kontrastu s clankem po ctvrtfinale s Kolumbií jak bude Chile zase ve finale a jak umi zahravat penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele