play off - čtvrtfinále
18.06.2016 02:00 CET
0 : 0
2:4 pen.
(0:0, bez prodloužení)

Reportáž

Kolumbie si zahraje semifinále, proti Peru zvládla penaltový rozstřel

Až penaltová loterie určila dalšího semifinalistu Copa América, kterým se stává Kolumbie. Za vymezených devadesát minut branka nepadla, a tak přišly na řadu penalty. V nich byli úspěšní všichni hráči Kolumbie, zatímco Trauca a Cueva ztroskotali. Peru přitom sahalo po postupu, v nastavení však trefil hlavičkující Ramos břevno.

Peruánci začali nebojácně a úvodní minuty patřily jim, každopádně do nějaké větší příležitosti se nedostali a brankář Ospina nemusel výrazněji zasahovat. Až zhruba po dvaceti minutách začínala Kolumbie přebírat otěže zápasu a také si vytvořila první vážnější šanci utkání. Hvězdný James Rodríguez ze střední vzdálenosti napřáhl a orazítkoval tyč, Kolumbijci se ještě dostali k dorážce, ale ani ta se neujala. Prvních pětačtyřicet minut to byla vyrovnaná partie, která další brankové příležitosti nenabídla.

Bohužel ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Ve vzduchu byla cítit důležitost utkání a ani jedna strana nechtěla vyrobit chybu, která by rozhodla. Až v nastavení přišel okamžik, který mohl utkání rozhodnout v základní hrací době. Ramos se po rohovém kopu dostal k hlavičce a Ospina výtečným zákrokem vytěsnil balón na břevno! To byla obrovská šance, které Peruánci museli litovat! Sudí totiž následně foukl do píšťalky a poslal zápas do penaltové loterie.

V ní projevili pevnější nervy Kolumbijci, ve třetí sérii totiž neodpověděl na branku Morena Miguel Trauca a misky vah se výrazně převážily na stranu favorita. Výtečný zákrok si přitom připsal Ospina, jenž Traucovu střelu nohama vykopl. Všichni střelci Kolumbie svojí chvíli napětí zvládl a když další penaltu zahodil Christian Cueva, bylo rozhodnuto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2..1:2

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Nezávidím USA ich prvenstvo v skupine, veď kto by už zo zdravým rozumom chcel naraziť v semifinále na Argentínu, ale pozrite na tie pičoviny:

- v skupine A. mali skončiť prvý Kolumbijčania, mali body ako SSA, ale vstrelili aj viac gólov, aj vyhrali vzájomný zápas

- prečo SSA predsa prvý?

Lebo si zrátali usporiadatelia pavúka pre seba - ak vyhrajú vo štvrťfinále - čo bolo reálne nad chudákmi z Ekvádoru, - a aj sa stalo ( ), tak majú 4 dni voľna pred semifinálovým "matchom" , kým ich súper len 2 dni. Zorganizovali fakt "férové" centenário...

Reagovat
slavex

No Kolumbie sice měla stejně bodů jako USA, dokonce i víc vstřelených gólů... ale co kdybys mrkl na tabulku a podíval se třeba na góly obdržené?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě no, USA má skóre 5:2, tedy o 3 více vstřelených, zatímco Kolumbie 6:4, tedy pouze o 2 více vstřelených branek než obdržených

Reagovat
Pharrell

0:2 (2James Rodriguez)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Ospina zůstane a popere se o jedničku s Čechem. Je to naprosto skvělej golman, podobny De Geovi, není vysoký ale mrstny a sikovny. Škoda, že není tak doceněný

Reagovat
Murtago

Sněhurka, 6 trpaslíků a De Gea

Reagovat
CR7RONALDO

Až na to, že DDG je vysoký

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na to. Na čáře je to světová extratřída, ale mimo malé vápno je to těžký podprůměr

Reagovat
smazaný uživatel

Což se dá říct i o Čechovi.

Reagovat
Kenneth

Coloooombia

Reagovat
smazaný uživatel

Ooooooooooooospinaaaaaaa!

Reagovat
Counter

https://streamable.com/e/7anb

Ospina ala De Gea na vrcholu sil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele