play off - semifinále
23.06.2016 02:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Chile porazilo oslabenou Kolumbii a je ve finále

Hlavní otázka soupeře Argentiny ve finále výroční Copy América je zodpovězena. Messiho a spol. vyzve Chile, které nemělo mnoho potíží s Kolumbií. Obě branky padly za prvních 11 minut a Kolumbie navíc dohrávala utkání v početním oslabení.

Kolumbijci dobře věděli, že i bez vykartovaného Artura Vidala bude Chile hodně nebezpečným sokem. Ačkoli se Chilané odmítali považovat za favority, přeci jen se dá říct, že k nim měli blíže. Teď je také jasné, že právě oni budou bojovat o ten nejvyšší vrchol. Ani Kolumbijci nejednou ještě domů, protože budou hrát o třetí místo s domácími Spojenými státy. Chilanům se povedl především start do utkání, protože za prvních 11 minut se trefili Aránguiz s Fuenzalidou.

Do boje o finále vyslali Kolumbijci to nejlepší, co by mohlo na Chilany platit. V úvodní formaci jsme nalezli jména jako James Rodríguez, Jeison Murillo, David Ospina, Juan Cuadrado nebo Cristián Zapata. Chilanům scházela jedna důležitá součástka, kterou byl Arturo Vidal. I přes jeho absenci ale základní jedenáctka působila hodně silně. Vešli se do ní Bravo, Medel, Isla, Sánchez nebo Vargas.

Chile od prvních minut solidně kombinovalo a vytvářelo si postupný tlak. Ten se mu vyplatil už v sedmé minutě, když centr od Fuenzalidy nešťastně a hodně nešikovně odvrátil vracející se Carlos Sánchez před vlastní bránu. Tam byl ze všech nejdříve Charles Aránguiz, který pohotově dopravil míč do sítě a Chile vedlo!

A to zdaleka nebylo všechno. Překvapené Kolumbijce zasáhla další rána. Dlouhý nákop barcelonského brankáře Claudia Brava zastihl Alexise Sáncheze, který se s míčem dostal velmi rychle až do vápna. Tam vystřelil a trefil sice jen tyč, jenže od ní se balon odrazil k nohám Josého Fuenzalidy a pro něj už nebylo problémem doklepnout míč do prázdné brány! Obránci Kolumbie opět nechali svého brankáře samotného - 2:0.

Z problémů Kolumbie už byl spíše šok, protože Chile bylo při chuti a dál zasypávalo svého soka akcemi. Až po dvaceti minutách si brankář Bravo musel připsat náročnější zákrok, neb jej prověřilo duo James Rodríguez - Roger Martínez. Štiplavé zakončení druhého jmenovaného ale opora Barcelony vytáhla mimo. Pak musel ze hřiště Pablo Hernández, který si poranil koleno a i když se pokoušel o návrat, nakonec přenechal své místo Pulgarovi.

Kolumbijské šance se pokoušel pozvednout James Rodríguez, který tvořil hru a po půlhodině také ostře vypálil. Jeho rána ale v síti neskončila. První poločas skončil obléháním chilské brány, které však kýžený výsledek nepřineslo. V kabinách nakonec hráči zůstali mnohem déle, protože druhá půle byla z povětrnostních důvodů odložena. Bouřky, silný liják a nebezpečí tornád je zkrátka něco, co se ovládnout nedá.

Nakonec trvala poločasová přestávka téměř tři hodiny a expertům ve studiu, kteří mají podobný prostor vyplnit, v tu chvíli asi nikdo nezáviděl. Trávník byl prosycen kalužemi a doslova nacucán vodou, takže se hra poněkud kouskovala. Aktivním střelcem byl zejména Charles Aránguiz, který několikrát vyplašil fanoušky Kolumbie. Ani 60 minut nakonec na trávníku strávil Carlos Sánchez. Tomu utkání moc nevyšlo a po hloupém faulu na Aránguize dostal druhou žlutou kartu!

To už si Kolumbijci asi finálový sen nechávali definitivně rozplynout. I proto, že Chilané stále útočili. Aránguiz našel skvělým pasem Pulgara, kterého musel zastavovat brilantním zákrokem Ospina. I přes velmi dlouhou prodlevu se fanoušci výtečně bavili, několikrát navštívili hrací plochu a pořadatele přiměli k běhu. Kolumbie ztrácela síly i chuť otočit výsledek, protože Chile skvěle zvládalo svou přesilovou hru. Chile slaví a ve finále bude zastavovat Argentinu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Pharrell

2:3p

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1...na penalty Chile

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 po predĺžení

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
SunFells

Ne

Reagovat
SunFells

Bez Vidala aj možná jo.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Bayernista18

1 : 3.

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Kovalsky

Sledujete to niekto? Ako hra Alexis?

Reagovat
johan14

Skvelo.

Reagovat
smazaný uživatel

" jejím další zastávkou může být finále." tleskám

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Switchback

To zase bude těžký finále, Chile se slušně rozjelo ... tak uvidíme, Di Mária už bude fit?

Reagovat
johan14

Vraj hej, bol pripravený už na tento, ale tréner ho šetril. No uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Chile přeju obhajobu

Reagovat
smazaný uživatel

To byl cuadrado s tou krásnou asistencí pro Arranguize?

Reagovat
johan14

Sanchez, máš to aj v článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to Cuadrado. Maj to blbě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele