základní skupiny - skupina B
03.07.2011 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Venezuela překvapivě ubránila remízu s Brazílií

Na Copa América 2011 se odehrál další překvapující výsledek, Brazilci jen remizovali s Venezuelou 0:0 a jejich hvězdní hráči byli fanoušky vypískáni. Výběr fotbalové supervelmoci měl sice zápas plně pod kontrolou, zejména v první půli ale ztroskotal na špatné koncovce.

Hned ve druhé minutě vykombinovala Brazílie zajímavou akci, kterou ovšem Robinho zakončil špatnou střelou vedle brány. O chvíli později poslal Dani Alves vynikající balon až za venezuelskou obranu na Pata, jenž míč podržel a posunul jej na Neymara, který gólovou šanci nevyužil. Diváci se ještě nestačili ani posadit a už tu byla daší akce. Výborný Ganso poslal míč Robinhovi, ten našel ve vápně Dani Alvese, ale gólu jsme se opět nedočkali.

Ve 12. minutě se poprvé dostala do šance Venezuela, Rosalesův centr z pravé strany hřiště doplachtil na hlavu kapitána Aranga, následná hlavička ovšem letěla značně mimo. Z rozehrávky od Césarovy branky se Brazilci rychle prokombinovali až do šestnáctky soupeře, Robinho ale zakončil velmi špatně.

Následovala patnáctiminutovka plná nepřesností ze strany Venezuelců a poklidného držení míče ze strany jejich protivníka. Na jejím konci se dostal k míči brazilský tvůrce Paulo Henrique Ganso, přihrál Alvésovi, z jehož centru nastřelil útočník AC Milán Pato břevno. Této šance mohli favorité brzy litovat, poněvadž v 37. minutě jel Tomás Rincón de facto osamoceně na Césarovu branku, ale rozhodčí nepochopitelně neponechal výhodu a odpískal faul Thiaga Silvy. Rincónova zuřivost mohla být ještě větší, kdyby Robinho z následné pohledné situace trefil míč do sítě. Trefil ale jen ruku Vizcarronda, kterou sudí přehlédl. Těsně před koncem první půle běžel Neymar po Gansově přihrávce na Vegu, zakončil ovšem nepřesně.

Druhá půle začala opatrnou hrou, v níž se lépe orientovala Venezuela a poprvé v tomto klání začala hrozit. V osmapadesáté minutě centroval Arango od levé lajny míč na Rondóna, nicméně Júlio César tuto přihrávku na poslední chvíli vystihl. Posléze zaútočila pěknou akcí Brazílie, Ramires obdržel výborný pas od levého obránce Santose, u brankové čáry zkoušel hledat Pata, jenž jen trefil obránce před sebou. V 73. minutě se zrodila nejvážnější venezuelská akce, po sérii přihrávek střílel z kraje pokutového území Arango, nutno však podotknout, že velmi nepřesně.

Dalo by se očekávat, že favorizovaní "kanárci" budou postupem času více "tlačit na pilu", ničeho takového jsme se ale nedočkali. Zápas se dohrál v poklidném tempu, týmy si již kloudnější šanci nevytvořily, a tak je na světě po Argentině s Bolívií další překvapení.

Autor: Roman Dufek

Komentáře (611)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele