play off - čtvrtfinále
17.07.2011 21:00 CET
0 : 0
0:2 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Fenomenální Villar dovedl Paraguay do semifinále

I ve třetím čtvrtfinálovém utkání na jihoamerickém šampionátu favorit končí. Obhájci titulu Brazilci ztroskotali na Paraguaycích, respektive jejich brankáři Justu Villarovi, který dovedl utkání až do penaltového rozstřelu a ani v něm nepustil za svá záda jediný balon...

Na Estadio Ciudad de La Plata od samého začátku dominoval tým, od kterého se to čekalo. Brazilci měli skvělý nástup, svého soupeře hned přikovali k vlastní šestnáctce a jako první to zkoušel Ramires, který ale střílel nad. V šesté minutě se zblokovaný míč od Pata dostal k Neymarovi a ten okamžitě pálil, i jeho pokus byl ale příliš vysoký a Villar prozatím zasahovat nemusel.

Paraguay přečkala úvodní nápor a zhruba po deseti až patnácti minutách se jí dýchalo o poznání lépe, co se však ofenzivy týče, nepředvedla zhola nic a odstřihnutí Barrios s Valdezem ex-dortmundskou spolupráci příliš neoprášili. V sedmadvacáté minutě to byli naopak Brazilci, kdo se málem dostal do vedení. Ganso lahůdkově uvolnil Robinha, který akci ještě vyšperkoval prostrčením na Neymara, jenže ten z vyložené pozice netrefil branku.

O pět minut později Ganso pro změnu centroval ze standardní situace na Lúcia, jenž skluzem zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale pouze trefil Villara do slabin. Poločas zakončil Santos dělovkou nad břevno, zatímco Paraguayci Júlia Césara na druhé straně ani trochu neohrozili.

To samé pokračovalo po obrátce, brazilští hračičkové hned vytvořili v šestnáctce peklo a zakončoval znovu Neymar, který dokonce i Villara překonal, za něj ale zaskočil jeden z bránících hráčů. O chvíli později pálil ostře Ganso, jenže paraguayský brankář byl u své levé tyčky včas a míč vyrazil. V třiasedmdesáté minutě brazilský režisér hry tentokrát zahrával standardní situaci z pravé strany, míč se dostal až k Patovi, který byl zcela sám před Villarem, ten mu ale bleskově zmenšil úhel a jeho zakončení vykryl.

Útočník milánského AC se mohl revanžovat pár minutek nato, vybíhajícího Villara ale nepřehodil a z úhlu pak už jen dorážel hlavou do boční sítě. Šest minut před koncem strážce paraguayské svatyně byl již překonán, Fredovu hlavičku ale odvrátil z brankové čáry Barreto, a tak se šlo do prodloužení.

V něm už i Brazilci hráli mnohem opatrněji a nastavená třicetiminutovka tak zaujala především potyčkou mezi Leivou a Alcarazem, po níž oba kohouti museli předčasně do sprch. Utkání nakonec dospělo až do penaltového rozstřelu, na jehož začátku netrefili brankový prostor Elano s Barretem. Hrdina Villar poté vychytal Silvu, načež první gól celého večera vstřelil Estigarribia. Když pak Riveros přidal pojistku a naopak Santos s Fredem branku minuli, velmi šťastný a neméně překvapivý postup Paraguaye byl zpečetěn.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (729)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele