základní skupiny - skupina A
12.07.2011 02:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Argentina si poradila s Kostarikou a postupuje

Argentinská reprezentace ve svém závěrečném utkání ve skupině A smetla Kostariku a zažehnala tak národní ostudu v podobě předčasného konce na domácím šampionátu. Favorita stejně jako v prvním zápase spasil Sergio Agüero, který při vítězství 3:0 vstřelil první dvě branky...

Trenér Sergio Batista po úvodních dvou remízách obměnil sestavu a místo Banegy, Cambiassa, Lavezziho a Téveze od prvních minut nastoupili Gago, di María, Higuaín a také pozdější hrdina Agüero. Utkání mělo od samého začátku jednoznačný průběh, argentinský výběr byl lepší ve všech směrech a bylo jen otázkou času, kdy dojde k prolomení bezbrankového stavu.

Kritizovaný Messi vymýšlel a vytvářel příležitosti pro své spoluhráče, jeho madridští rivalové ze španělské ligy di María, Higuaín a Agüero ale v koncovce úspěšní nebyli. Takřka vyprodané Estadio Mario Alberto Kempes v Cordóbě tak vybuchlo nadšením až v poslední minutě prvního poločasu. Tečovanou střelu Gaga dokázal kostarický brankář Moreira pouze vyrazit před sebe a Agüero již neměl s dorážkou sebemenší problém - 1:0.

Pojistku přidala fotbalová supervelmoc osm minut po změně stran. Argentinci dobře presovali, díky čemuž se míč dostal před pokutové území k Messimu, který prostrčil na Agüera a ten uklidil balon přesně k zadní tyči - 2:0. V 64. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto a znovu u toho byl Messi, který tentokrát vybídl ke skórování di Maríu a ten tvrdou ranou zakončil na přední tyč - 3:0.

Argentina mohla zvítězit ještě vyšším rozdílem, ale střídající Lavezzi trefil jen brankovou konstrukci a několik dalších příležitostí zůstalo nevyužito. To už však výběr pořadatelé země nemusí trápit, s pěti body totiž skončil ve skupině A druhý a může se těšit na vyřazovací boje, na které mají teoretickou šanci i Kostaričané; nedá se však čekat, že tři body budou dostačující.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (588)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele