Wenger se omluvil za přehnanou reakci

24.02.2008, 10:00
Aktuality
Ve včerejším ligovém utkání obránce Birminghamu City Martin Taylor ostře zajel do útočníka Arsenalu Eduarda a ošklivě mu zlomil nohu. Sudí jej okamžitě vyloučil, přesto se manažer Arséne Wenger nemohl s takovýmto zákrokem smířit. O pár hodin později však vychladl a označil své výroky za přehnané.

"Ten člověk by už nikdy neměl hrát fotbal," zuřil bezprostředně po utkání Wenger, dle kterého všichni jeho svěřenci byli z neobvyklého tvaru Eduardovy nohy šokovaní.

O pár hodin později se ale Taylorovi na dálku omluvil. "Cítím, že mé komentáře na adresu Martina Taylora byly přehnané. Řekl jsem to, co mě v tu chvíli sžíralo," uvedl manažer Kanonýrů.

Taylora se po utkání zastal jeho nadřízený manažer Alex McLeish. "Martin není sprostý hráč. Z Eduardova zranění byl rozrušený," řekl bývalý trenér skotského národního týmu. "Ve zpomaleném záběru ten zákrok vypadá ošklivě a sudí Martina po právu vyloučil, ale není to zlomyslný fotbalista. Eduardo byl pouze rychlejší než on."

Během sobotního večera Birmingham City vydal rovněž tiskové prohlášení, v němž se chorvatskému Brazilci za vážné zranění omlouvá.

Eduardo byl okamžitě převezen do nemocnice, kde se podle klubu již podrobil operaci zlomeniny dolní části levé nohy. Diagnóza zatím nebyla přesněji objasněna. Podle prvních informací si tuto sezonu již nezahraje a s jistotou vynechá také Euro 2008, kam se probojoval s Chorvatskem. Podle Wengera ale může absentovat delší dobu. "V tomto oboru nejsem kvalifikovaný, ale vypadá to velmi, velmi špatné," dodal kouč Arsenalu.

Autor: Pavel Janega / BBC, arsenal.com

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mel pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger to trošku po zápase na adresu Taylora přehnal, ale kdo by nebyl vytočený po takovém likvidačním zákroku

Reagovat
smazaný uživatel

teď si vemte že by to udělali Rosovi a na Euro nemusíme jezdit

Reagovat
smazaný uživatel

Vy stojite len na nom? Hm?

Reagovat
smazaný uživatel

Na něm stojí hlavně média....Rosický je oproti Fabregasovi hrozně trapák...Stějně tak Peťan z CCCP

Londýn Na nově je prý nej golman na světě

Reagovat
smazaný uživatel

trapak se ty ten peta z cccr se fabragasovi muze rovnat blbce.

Reagovat
smazaný uživatel

My se aspoň na to Euro dostali a máme na kom stavět, narozdíl od Slováků

Reagovat
smazaný uživatel

Šesták by Rosu nahradil plnohodonotně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč Šesták nehraje už třeba v Chelsea a placá se v prumerném týmu bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

nemá cenu se tady hádat kdo koho nahradí, protože všichni víme kdo se dostal na Euro a kdo dvakrát v kvalifikaci s Čechama prohrál:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sestak a Rosicky sa nedaju porovnavat

Reagovat
smazaný uživatel

Nedaju nedaju a oni se nedajuuuuuuuuuuuu , uuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

fňuk, fňuk...

Reagovat
edejv

wenger se nema za co omlouvat

Reagovat
smazaný uživatel

stejne myslim ze to prehnany bylo...to se proste stane.navic bylo videt ze v tom nebyl umysl a to je pro me hlavni...zakazat hrat by se melo hracum ktery takovy zakroky delaj schvalne...a to v minulosti predevsim roy Keane

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Wanker je vytočený že remizovali a že United už je mají Ok bylo to trvdé červená ok ale si myslí co že taylor ukončí karieru? Haha třeba stop na 2 zápasy to je fakt lolek

Reagovat
bakasa

Jedinej lolek seš tady,kéž by se to stalo tobě,ale to se nikdy nestává kreténům...

Reagovat
lukass111

a ake to bolo??? lol sak to jasne vidno z tych fotiek (video som nevidel) ako mu ide oproti nohe nie lopte!!! jasne mu tam ide do nohy arsene sa nema za co ospravdelnovat, takymto hracom zakaz hrat futbal, sak nieco take sa stalo aj v ceskej prvej triede, nie??? minule to davali u nas

Reagovat
smazaný uživatel

to je riziko sportu a takovéhle věci se stávají a jestli to neumíte zkousnout tak fotbal radši nesledujte

Reagovat
smazaný uživatel

Presne takym gaucovym trtkom ako ty som venoval moj prispevok. Skus si niekedy vybehnut na ihrisko!

Preco sa taketo "rikiza sportu" nestavaju na treningoch hm? Ja ked som hraval tak vacsinou na treningoch nebolo az take nasadenie, ale smykacky sa davali a casto sa podarilo zobrat nie loptu ale hraca, lenze vlastneho spoluhraca nechces zranit a preto ked sa aj stalo ze si ho zasiahol tak si pekne sklopil nohy a iba si ho skopol na zem. Ked nechces nikomu ublizit tak mu nejdes plnou silou kopackou vystrcenou az do neba oproti najcitlivejsej casti na nohe !!!

Reagovat
havrys99

Možná to fakt Arsene přehnal, ale v jednom měl pravdu. Taylor neni tip technickýho fotbalisty a umí bejt jenom drsnej. Eduardo už možná nebude hrát stejně jako dřív a jestli na hřišti bude Taylor nebude hrát víc výborných hráčů jako Eda.

Reagovat
smazaný uživatel

je dobře, že se omluvil... už jsem si o něm začal myslet něco špatného...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co mu ine zostavalo,ale to co predviedol TAYLOR sa WENGER ospravedlnovat nemusel!

Reagovat
smazaný uživatel

hovno tomu rozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nam Arsen pekne zchameleonovatel.Mam takove tuseni,ze kdyby bylo co na srdci to na jazyku tak uz by mel na krku trestni oznameni za pomluvu mí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si pozriete toto video: http://www.youtube.com/watch?v=52t5ifcmoxM&feature=related

Tak asi v jeho strede/medzi pismenami F a A, co su pod nimi je jeden zakrok, kt. sa velmi podoba na ten, kt. som prezil.. A vysledok ?? 15 tyzdnov sadra a 2 roky bez futbalu... Ale bol neumyselny, takze vsetko OK..

Omg, Good luck in your cure Eduardo

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem nikoho kto sa moze po takomto vyslovene likvidacnom zakroku Taylora zastavat. Vsetci co vravite, ze to bolo v zapale hry, riziko sportu a podobne nezmysli ste asi nikdy v zivote nehrali futbal a iba si s prepacenim honite kkty doma na gauci a cumite do bedne. Futbal je hra pre boha ziveho, hra, zabava spojena so sportovym vykonom. Zakroky ako Taylorov v hre nemaju co robit, to si moze skusat na treningu na vlastnych spoluhracov!

Z vlastnej skusenosti viem, co je to umyselny faul, ked si poriadne pozriete video, zistite ze Taylor vedel ze loptu nemoze zasiahnut a aj tak tam tu nohu nechal, plnou silou nakopol Eduarda do jedneho z najcitlivejsich miest, kebyze to nechce urobit tak to neurobi, nohu mohol kludne sklopit ked videl ze loptu nezasiahne a Eduarda by tak len skopol na zem. Hral som futbal a tak viem ze tymto zakrokom chcel Eduarda zranit, mozno nie az takto vazne ale to ho neospravedlnuje! Kebyze ide vyslovene po lopte tak by nemal nohu 30 cm nad zemou...

Ocakavam ze sa toto bude este dalej riesit a dufam ze sa pristupi k trestnemu konaniu, tak ako by sa podla zakona aj malo. Taylor mu sposobil trvale ublizenie na zdravy, mozno aj s nasledkami a niekolko rocna trestna sadzba by bola urcite na mieste. S dobrym pravnikom by si to mohol zlepsit na neumyselne ublizenie na zdravy a dostat mozno podmienku. ALE KAZDOPADNE musi dostat zakaz hrat futbal minimalne do Eduardovej rekonvalescencie. Ak sa toto nestane, niekto by mal naozaj uz nieco spravit s Anglickym futbalom, pretoze toto ho nici!!!

Taktiez by som rad poskytol dalsi dokaz o tom aky je Taylor skur.vysyn. Na tejto foto sa smeje zatial co sa Eduardo zvyja na zemi v bolestiach a mukach. Do plynu s takymi hracmi !!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hochu fotbal už dáááááávno není "jen" hra.. Otevři oči..

Reagovat
smazaný uživatel

dobre vies ako som to myslel. Samozrejme som tym nechcel povedat, ze je to hra ako ked sa deti hraju na ihrisku. Je pravdou ze v sucasnom futbale sa tocia take peniaze a ocakavania, ze u ziadneho hraca sa nemoze stat ze sa bude na ihrisku s tou loptou alebo s niekym maznat. Bojovnost je dolezita a sem tam sa stane ze to niekto prezenie, ale toto je moc! Svojim sposobom je futbal stale "hra" a toto k tomu nepatri. Ak s tym nesuhlasis, opat musim podotknut ze si futbal asi nikdy nehral......

Taylor sa musi jednoznacne zodpovedat za svoj barbarsky cin, dokazy hovoria za vsetko, bolo to jednoznacne umyselne. Eduardo uz nikdy nebude hrat ako predtyml Tu si treba uvedomit, ze nejake hovado zruinovalo karieru mladeho futbalistu a sposobilo mu tazky uraz. Este mu to naviac bolo aj smiesne. Dufam ze Taylora niekto umlati k smrti, alebo ho Eduardova rodina bude zalovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady neni co resit,ten hrac sel do souboje Eduarda jednoznacne zranit,ta noha byla az prilis vysoko...

Reagovat
Staenly10

Chudak Eduardo. Ale Schevcenko takovej kratkej proslov

Reagovat
smazaný uživatel

taylor by měl jít za to do vězení.....byl to jednoznačně kriminální čin a jako takový by se měl trestat..jak dlouho bude Eduardo zraněn tak dlouho bude Taylor bez fotbalu,aby si příště dával větší pozor a basta fidli !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=mFqhR2v4fSc na jendom záběru to jde dost dobře vidět co ten Taylor spáchal!!

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by nebyl nasraný, že? já bych teda byl. A hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Predstavme si, ze hrala Barca s Realom a Taylor je S.Ramos alebo napr. Guti a na Edurdovom mieste by bol napr. Messi, Eto alebo Deco. Podla mna by sme tu videli diametralne odlisne prispevky zo strany Kyslika ako pise k pripadu Taylor - Eduardo.

Reagovat
smazaný uživatel

to mas skade ved doktor je vzdy objektivny

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že bys mohl kdy Doktora pochopit, ale jemu opravdu nešlo o ten kterej zákrok samotnej, ale dával tenhle opravdu brutální zákrok do kontextu celé PL, která brutální je. Já vidím opravdu hodně zápasů PL - min. 2 za kolo - a musím říct, že takovýchhle zákroků je tam opravdu hodně. Je jen zkurvená náhoda, že tenhle dopadl takhle špatně.

Nechci nic, přivolávat, ale věřím a klíďo bych se o to vsadil, že už z čistě statistickýho hlediska je vysoce pravděpodobný, že se takovýhleho zákroku čas od času v PL dočkáme. Prostě se ty okolnosti tak sejdou a bude další neštěstí. Dej na mě. Prostě je tam tolerována tvrdost a v součinnosti s vysokými návštěvami, který vyburcují hráče k vysokýmu nasazení v soubojích + velké procento obránců v PL tvoří vysocí kolohnáti, mnohdy jsou to severští potomci Vikingů (Dánové, Švédové, Islanďani) ....

Zkus někdy myslet v širších souvislostech ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale toto se prostě stane jednou za x let prostě náhoda ale dost brutál... sem se díval na youtube.com a dost brutál obrázky tam jsou

Reagovat
smazaný uživatel

každému po takovém zápase ujedou nervy.. tak se moc nedivím.. je od Wengera pěkný, že uznal chybu...

Reagovat
smazaný uživatel

NO TAK JA Z VAS TADY BRECIM SMICHY !!! Rosa je lepsi!! neee...Sestak!! nee.. Rosa... Prosim vas deti,nechodte tatinkum do slozky,nic tu nepiste,a bezte si hrat treba TETRIS...diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele