Civilní soud nebezpečné zákroky trestat nebude

17.03.2008, 08:36
Aktuality
Komisař Evropské unie pro sport, výchovu, vzdělávání, kulturu a mládež Ján Figeľ odmítl návrh šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA Seppa Blattera, aby nebezpečné skluzy mohl trestat civilní soud. Blatter v reakci na nedávné vážné zranění útočníka Arsenalu Eduarda požadoval pro provinilé hráče doživotní tresty ve fotbale a vyšetřování civilním soudem.

"Mám radši prevenci než reakci. Je lepší hráče vzdělávat a vychovávat k tomu, aby k sobě byli tolerantnější a pozornější," řekl Figeľ agentuře Reuters. "Navíc bychom neměli přidělávat práci soudům," dodal slovenský politik, podle kterého by tak mělo zůstat u trestů v rámci fotbalu. "Neměli bychom zavádět pochybná a nejasná pravidla. Ať FIFA sama podobné věci zahrne jasně specifikovanými regulemi. Svou práci by měli také odvést trenéři. Ať se řídí pravidlem: Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej ty jim," prohlásil.

Figeľ také prohlásil, že nepodpoří Blatterův nápad o takzvaném pravidlu 6+5, podle kterého by klub musel postavit minimálně šest fotbalistů, oprávněných reprezentovat zemi, ve které tým sídlí. "Lepší je se zaměřit na výchovu dobrých domácích hráčů, než jednoduše nařídit, kdo může a nemůže hrát," prohlásil s tím, že příslušná komise Evropské unie se k otázce cizinců ve fotbale vyjádří příští měsíc.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sice nevěřím, že cosi jako prevence může pomoct, ale možnost trestání soudem by byla velmi nbezpečná a snadno zneužitelná, PL by navíc asi hodně ztratila na "atraktivitě", kdyby se hráči báli jít do soubojů.

Reagovat
smazaný uživatel

Blatter do duchodu!

Reagovat
smazaný uživatel

stařeckou demenci prostě nezastavíš, to je progresívní jev......takže očekávejme z "Ústředí" ještě zajímavější a zajímavější "návrhy"....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele