Vykradeného Fabiana tlačí rodina k odchodu ze Sevilly

23.03.2008, 17:29
Aktuality
Brazilského fotbalového útočníka Luíse Fabiana tlačí rodina k tomu, aby opustil FC Sevillu poté, co jeho dům vykradli ozbrojení lupiči. O nejlepšího střelce španělské ligy, jenž má na kontě 22 branek, již v minulých týdnech projevily zájem velkokluby Real Madrid a FC Barcelona.

"Moje rodina je vyděšená a nechce zůstat v Seville," řekl dnes Fabiano španělským médiím. "Snažím se je uklidnit, ale není to jednoduché," dodal hráč, který do Sevilly přišel v roce 2005 z FC Porto a dvakrát s ní vyhrál Pohár UEFA.

Už před třemi lety zažil Fabiano a jeho rodina drama s vyděrači, kteří v Brazílii unesli fotbalistovu matku. Ta byla propuštěna až po dvouměsíčních útrapách v zajetí.

Je potřeba zmínit, že vykrádání fotbalistů není ani zdaleka jen výsadou Sevilly. Své by mohl vyprávět například Ian Harte, toho času ve službách Levante. Současný hráč Sunderlandu měl během svého působení v malém valencijském klubu děsivou zkušenost s organizovanou skupinou lupičů, kteří vyloupili jeho barák v Malaze.

Celá věc byla o to horší, že se udála v době, kdy byla celá rodina doma. Zloději mají tyto útoky velmi dobře promyšlené. V době, kdy byl Harte s přáteli v restauraci, do domu vtrhl jeden muž. Když byl spatřen, utekl. Přivolaná policie usoudila, že byl vyrušen při krádeži a když nic nechybělo, celá věc byla vyřízena. Celá vystrašená rodina i s dětmi si nicméně nechala cenné věci u sebe a také spala spolu v jedné místnosti.

Jenže onen člověk pouze umístil speciální látku do klimatizace, která rodinu na několik hodin uspala. Skupina lupičů poté v klidu vykradla celý dům četně věcí, které měli Hart a jeho rodina zrovna u sebe, jako různé šperky či peněženku.

Zděšení, které po probuzení následovalo, bylo obrovské. Je tedy otázkou, zda je stěhování způsob, jak se něčemu podobnému vyhnout. Konečně, naprosto stejný případ byl zaznamenán i v domě Emmanuela Petita v Saint Tropez.

Autor: Petr Kilian / ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ty woe,tak to je zlý:( no asi bude muset odejít z rodinných duvodu:( jinak má ta policie dát nějakou ochranu nebo tak ne?

Reagovat
smazaný uživatel

"jeho barák v Malaze"

(jinak teda nechapu proc bydlel v Malaze kdyz hral ve Valencii )

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom nechápeš? Každý lepší fotbalista má baráků hned několik všude možně.

Reagovat
smazaný uživatel

tojo, jenom pochybuju ze tam byla jeho rodina "doma"...je to precejenom docela streka..ale zase kdyby slo o naky letni/vikendovy primorsky sidlo, tak by si vybrali spis nejaky pekny letovisko nez zrovna Malagu :) (docela OT, ja vim :))

Reagovat
smazaný uživatel

Však nikdo neříká, že ta mbyla "doma" v tomto významu. Těžko se al napíše "zrovna, když byly uvnitř budovy".

Reagovat
Josifek

Taky mě dostal ten "barák"...

Reagovat
smazaný uživatel

Slysel jsem ze ho hodla koupit AS ROMA coz by mi ani zdasleka nevadilo

Forza Roma!!!AND TOTTI is god!!!

Reagovat
smazaný uživatel

neverim ze ho kupi ASR....... pod k nam do milana

Reagovat
smazaný uživatel

Jestlipak ma Eriksson alibi...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaplat panbuh,ze doposavad nikomu neublizili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele