Verratti: Chodil jsem na sklenku vína, ale na trénink jsem se nikdy neopozdil

13.10.2023, 17:54
Aktuality
Nasser Al-Khelaifi a Marco Verratti (© AFP)

Italský záložník Marco Verratti si už připsal své první starty v katarské nejvyšší soutěži. Jeho novým zaměstnavatelem je Al-Arabi, kam zamířil po jedenácti letech z PSG. Jeho odchod z francouzského klubu do Dauhá byl v mnoha ohledech překvapivý, ale vlastně nevyhnutelný. Ani po několika týdnech každopádně necítil vůči Les Parisiens či Luisovi Enriquemu zášť.

Španělský stratég, který před začátkem této sezóny přišel jako náhrada za Christopheho Galtiera, sdělil Verrattimu z očí do očí, jak se situace má a že nefiguruje v jeho plánech. Dokonce podle francouzského lisu Le Parisien byla diskuze až tak vyhrocená, že Luis Enrique měl hráči hodně tvrdě vzkázat: "Jsi přesně ten typ hráče, kterého nenávidím."

Nakonec to ale nemuselo být tak horké, jak se zdá. Lépe řečeno Verrattimu takový přístup vlastně tolik nevadil. "Jsem upřímný člověk, říkám, co si myslím. Udělal jen totéž,” nic třicetiletý středopolař novému kouči nezazlíval. "Před začátkem ročníku jsem s ním měl schůzku. A řekl mi, že už mě nechce. Je to skvělý trenér, v PSG pracuje velmi dobře. Nebral jsem to nijak osobně. Nikdy v životě jsem neměl žádné nepřátele. Dávám vždy přednost těm situacím, které jsou pevně vyjasněné. Nic proti němu nemám, měli jsme velmi dobrý vztah. Trénoval jsem každý den na maximum, nemůže o mně říct nic špatného,” dodal.

V dalším dlouhém rozhovoru pro francouzský sportovní deník L'Équipe znovu vzpomínal na období, kdy hrdě nosil dres PSG. A také na rekordních 30 trofejí, které získal. "Jsem na sebe hrdý. Je to neuvěřitelné číslo. Patří však celému kolektivu,” povídal. "Znamená to, že se nám podařilo dostat Paříž tam, kde si zaslouží být. Doufám, že mě někdo ještě někdy překoná. Bude to totiž znamenat, že klub bude i nadále vyhrávat.”

Verratti je vlastně jakýmsi italským romantikem z venkova. Když každopádně přišla řada na mimofotbalový život, "bavit” se uměl. "Je to prostě můj způsob života. Pro mě byl fotbal vždycky hlavně hra. Ale to, co jsem měl také rád, bylo zajít do restaurace a dát si sklenku vína, když jsme neměli trénink,” vysvětloval. "Jsou hráči, kteří se schovávají. Já jsem vždycky přebíral zodpovědnost, v životě i na hřišti. Myslím si, že právě kvůli tom mě mají lidé rádi, vidí, že jsem normální. Pamatuji na časy, kdy jsem mohl jíst se svými přáteli, jít do klubu, to jsem byl ještě mladší. Strávil jsem tu jedenáct let, je normální, že jsem potkával více lidí než ostatní. Nebudu ovšem zůstávat doma každý den.”

Životospráva byla před jeho přesunem do Asie dost propíraným tématem. Neměla se prý líbit prezidentovi klubu Nasserovi Al-Khelaifiovi ani hlavnímu sportovnímu poradci Luísovi Camposovi. I tyhle skutečnosti předznamenaly jeho konec v hlavní francouzské metropoli. Dokonce se šušká, že měl před přípravou na aktuální sezónu nadváhu. "Každý, kdo mě zná, ví, jak moc mi záleží na tomto klubu, na této práci. Za jedenáct let jsem se na tréninku nezpozdil ani o minutu,” bránil se.

Nakonec se s fanoušky rozloučil před zářijovým utkáním Ligue 1 proti Nice. To už bylo zřejmé, že se definitivně uskuteční jeho stěhování k řadám Al-Arabi. "Viděl jsem, jak těch jedenáct let uplynulo. Věděl jsem, že je to naposledy, co jsem na tom hřišti. A věděl jsem, že to bude speciální,” popisoval. "Být tam se svou rodinou, se svými dětmi, to bylo hodně silné. Ne každý stráví jedenáct let ve stejném týmu! Se všemi těmi tréninky a zápasy jsem viděl všechny spoluhráče z PSG víc než svou rodinu.”

Na Paříž nedá nikdy dopustit. Už v minulosti tvrdil, že je to pro něj druhý domov. "Budu tu žít po zbytek svého života. Moje rodina i moje děti tu zůstaly. Když mám volno, vracím se sem,” vzkazoval. "Chtěl jsem zažít úplně něco jiného, proto jsem si vybral Al-Arabi. Nechtěl jsem jít do jiného týmu v Evropě, protože bych mohl hrát proti PSG. Chtěl jsem, aby PSG bylo mým posledním klubem. Samozřejmě, že úroveň fotbalu v Kataru není stejná, ale mám teď jiné cíle. Aby jednoduše tamní soutěž rostla, radím svým spoluhráčům.”

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, leparisien.fr

Komentáře (86)

Přidat komentář
Lopiger

Legenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Pharrell

Zrovna super foto i s prezidentem PSG .

Reagovat
GusHansen

OT: Hoši, kde ted hledáte holky? Na modrý web se zatím nepresunuli a vsechny ostatni, které znám , vypadá, ze měl 1 člověk, který to asi už nerozchodi. Hlavně nornik bude velká ztráta

Reagovat
mesyas

Jeste tu je jedna stranka ltera zije.

Reagovat
Salfovic

Legendární norník to má za sebou

Reagovat
Blasphemer

RIP Nornik

Reagovat
Manik...

Co to je?

Reagovat
Uwe háže buly

Takovy fórum, kde si lidi sdělovali zkušenosti a kontakty na holky, které většinou chodili za peníze. Takovy kurví čsfd, formou fóra. Říkal kamarád.

Reagovat
Shottack

Reagovat
Manik...

, tak to jsem prošvihl

Reagovat
Zephyr

tvl já si zprvu myslel, že se bavíte o normálních seznamkách

Reagovat
Jordi Alba

Však jo.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Uwe háže buly

Tak teď většina z nich byla z amatéři.com, dřív tam ale bylo mraky holek z lidé.cz, libimseti atd a plus klasický kurvy z sex.cz a Annonce atd.

Kdysi dávno to bylo super, našel si i díky tomu relativně normální holky na lidech, co ti ho za tři kila vyčadily a za pětikilo si daly rychlovku. To se ti ani nevyplatilo někde platit vstup a drinky, než si nějakou sbalil

Reagovat
Blasphemer

Nejlepší byla ta mapa bordelů v Bangkoku, co tam jeden místní uživatel vytvořil čistě na základě vlastních zkušeností. Poctivá komunitní práce.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Sosi

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bowie

Reagovat
Front hell

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Recoba Inter

Chudák Zamorano

Reagovat
GusHansen

Tohle je průser jako svině

Reagovat
Sigma Olomouc

Ses přihlásil jen kvůli tomu?

Reagovat
Salfovic

A dobře udělal, kde jinde najde poradnu všeho druhu, že.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně je tu každá rada na píču, ale v tomhle případě je to přesně to, co hledá.

Reagovat
Sosi

Chtěl radu o píču

Reagovat
Messy<3

Eurofotbal, Montyho komentáře

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
monty25

Já ale asi úplně nepíšu o holkách, co on hledá...

Reagovat
Amon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Amon

Co sa stalo?

Reagovat
GusHansen

Obviněni z kuplirstvi, policie zablokovala

Reagovat
Amon

Reagovat
fabec1222

Nic jsem neudelal

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neutron

Normalne na trh.

Reagovat
GusHansen

Na trhu si das většinou jenom kofolu

Reagovat
fabec1222

Tohle me taky zajimalo,ale stydel jsem se nekde ptat Hlavne nornik je pruser,byl jsem pres nej b kontaktu s borcema, co meli spoustu "zajimaveho" materialu. Dost me prekvapilo,ze to vse patri tomu jednomu borci, co ho zabaski. Tragedie na urovni konce CzechCastingu

Reagovat
Salfovic

Ti co hacknuli Veršku?

Reagovat
fabec1222

Kdo jí hacknul to nevim, ale video se pak ve velkém začlo šířit na jedné zrušené stránce na redditu, kde jsem si ho stáhl i já.

Reagovat
GusHansen

Aspoň někdo normalni

Reagovat
GusHansen

A jinak tohle je daleko větší průšvih a to pro všechny strany. To se vracíme zpět do dob nightclubů a ulice

Reagovat
fabec1222

Jediná šance jsou teď (ex)pornoherečky, u kterých se dají najít jejich osobní profily na IG / FB. Potažmo různé OF kurvičky. Jednou jsem našel takhle jednu fittnesku, která dávala svoje fotky na OF, protože byla líná pracovat. Tak tu jsem vyhodnotil jako jasnou adeptku, a zadařilo se Jen u těhlech "amatérských" kurev ty ceny vylétnou o dost levelů nahoru, než u klasické kurvy

Reagovat
Salfovic

To je dost smutný, že musíš za amatérku platit víc než za profesionálku

Reagovat
Gazdo

Reagovat
GusHansen

Tady ztracis hlavně tu lehkost toho všeho. Koukneš, vybereš, zavolas a jdeš a za normální peníze. Diky nornikovi sis zároveň udržoval přehled, aby ses úplně nenapalil

Reagovat
GusHansen

Tyhle samozvaný celebrity jsou spíše na sbírání trofejí

Reagovat
fabec1222

Mně už na tom baví asi právě víc i tohleto Ten pocit toho, že jí pak můžu sjíždět fotky na insta atp.

Na nějaký novoty a nové metódy jsem už starej, to si ho radši budu komplet honit sám, jak za covidu

Reagovat
GusHansen

Každý to ma, jak mu vyhovuje.

Já zas jsem už starej, abych absolvoval ten balast, než se dojde k věci kdy, kde a za kolik.

Plán B je kdyžtak přítelkyně

Reagovat
Posledni Kovboj

Plan B zni docela drasticky, tak daleko bych nechodil

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Sosi

A jak to dopadlo s tim CzechCastingem? Tolik slavy bylo, kdyz je sebrali... a pak to vysumelo... takze jsou venku a zprosteni?

Reagovat
Csaplárova past

Nornik není jediný web, ale byl nejkomplexnější, to jo Já si tam chodil pro kontakty někdy kolem roku 2016, to byla ještě situace, že se vydělávalo málo a všude bylo hodně super holek. Jak přišel Babiš a zvedl ty minimální mzdy, tak děvčata šla do normální práce a kvalitních kurev ubylo na minimální množství a ještě si účtují nesmysl.

Ale to už je dávná historie a moje období temna

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě funguje svetaci.info, kurtizány už asi taky nejedou a masher.cz zrušili před asi pěti lety.. já už tohle kurveni mám asi už za sebou, ale kontakty se vždy hodily, kdyby to člověka přepadlo. Hlavně tam bylo info na spoustu holek, co nikdy nikde nebo už hodně dlouho neinzerovaly, to je největší škoda.

Reagovat
Gazdo

CzechCasting uz akoze nefici????

Reagovat
R.Meireles

Ještě existuje brněnská růžová stránka. V podstatě to stejný jako nornik, ale spíše zaměřený na moravu

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě fungují světáci.info

Reagovat
Mike Litoris

Takova asi mimo otázka, ale modry web je kterej? Ja znal jen prave nornika a tapky.

Reagovat
fabec1222

amateri

Reagovat
Mike Litoris

Ajo, díky

Reagovat
Salfovic

Suchar.

Reagovat
10

tou sklenkou chtěl říct 2 lahve a 2 krabičky cigaret

Reagovat
Seydou Doumbia

A i tak to byl jejich nejlepší záložník za celou tu slavnou éru, takže když na to má i s tímhle přístupem tak za mě v pořádku.

Reagovat
vilp

Na druhou stranu přístup na hřišti se mu nedá upřít, jeden z těch hráčů, co na hřišti vždy nechal vše.

Reagovat
10

taky se podívej, kolik toho odehrál...a hlavně neodehrál

Reagovat
Bakary3

Minulou sezonu 29 zápasu v lize, předtím vždy 20+ až na jednu výjimku. To mi nepřijde zlý.

Reagovat
10

vždyť se jen 3x za 11 sezon dostal přes 2000 minut v lize...

Reagovat
Bakary3

Jo, tak to zni jinak

Reagovat
vilp

Khalifa a Campos tohle museli vědět dlouhodobě a ještě loni mu prodloužili smlouvu do 2026, tak jim to asi zas tak nevadilo.

Reagovat
10

v létě to byla pěkná malá domů s bratrancema asi za 180 mega...pak má někdo brát FFP vážně

Reagovat
Kiss Me Polka!

Jasně, "sklenku"

Reagovat
Salfovic

To je v Itálii na jedno.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Kucka

Reagovat
dantetomas

tak este aj na fotke ukazuje, ze nebola len jedna

Reagovat
Neutron

Co je na tom akoze

Reagovat
inferno08

Jsem si říkal, proč verrattiho sklenička vína vyvolala takový ohlas

Reagovat
Sosi

Vyborna a kvalitni diskuse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele