V Saúdské Arábii jsme jen kvůli penězům, prohlásil Valverde

09.01.2020, 09:40
Aktuality
Trenér Barcelony Ernesto Valverde se neschovával za fráze a před semifinále španělského superpoháru, který se letos hraje v novém formátu v Saúdské Arábii řekl jasně, že velkokluby z Pyrenejského poloostrova dorazily na Blízký východ jen kvůli penězům. Valverde také dodal, že se mu starý model superpoháru zamlouval víc.

V předchozích ročnících spolu vítěz španělské LaLigy a vítěz poháru sehráli klasický dvojzápas doma-venku. Od letoška soutěží ještě další dva nejlépe postavené kluby z ligové tabulky v miniturnaji. Real Madrid už včera porazil Valencii, Barcelona se dnes utká ve druhém semifinále s Atléticem Madrid.

"Z fotbalu se zkrátka stal byznys a byznys se zaměřuje především na zisk. To je důvod, proč jsme tady," prohlásil Valverde bez okolků. "Formát superpoháru se kompletně změnil. Je to jiné, než na co jsme byli zvyklí. Z mého pohledu bylo fajn, když superpohár v klasickém formátu zahajoval novou sezonu. Teď se to změnilo, tak uvidíme, co to přinese. Turnaj čtyř týmů může být pro někoho zajímavý, já si tím ale ze sportovního pohledu nejsem tak jistý," doplnil Valverde.

Rozhodnutí o konání superpoháru v Saúdské Arábii bylo podrobeno kritice i kvůli tomu, že země je často zmiňována v souvislosti s porušováním lidských práv. Součástí dohody tak muselo být mimo jiné i to, že na zápasy budou mít přístup i ženy.

Saúdská Arábie zaplatila za tři ročníky superpoháru ohromujících 120 milionů eur (více než 3 miliardy korun).

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (420)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele