Barcelona odvolala Valverdeho, tým převezme Quique Setién

13.01.2020, 23:33
Aktuality
Ernesto Valverde byl v Barceloně dlouhodobě pod velkým tlakem a ten nakonec neustál. Katalánský klub měl velké rezervy ve své hře a po nezdaru v semifinále Superpoháru se vedení rozhodlo jednat, výsledkem je ukončení spolupráce s 55letým kormidelníkem, jehož střídá Quique Setién...

"FC Barcelona a Ernesto Valverde se domluvili na ukončení kontraktu. Klub by chtěl trenérovi veřejně vyjádřit svou vděčnost za jeho profesionalitu, oddanost a vždy pozitivní přístup vůči barcelonské rodině. Do budoucnosti mu přejeme štěstí a úspěchy," rozloučila se Barcelona s někdejším koučem Valencie, Athleticu nebo Villarrealu.

Valverde přišel do Barcelony v červenci 2017 a na lavičce seděl ve 163 soutěžních zápasech. Ve 108 případech se katalánský celek radoval z výhry, 35x se zrodila remíza a 20x odcházela Barcelona poražena. V průběhu dvou a půl let Valverde dovedl Barcelonu ke dvěma španělským titulům, jednomu triumfu v Copa del Rey a jednomu úspěchu v Superpoháru.

Valverdeho povinnosti v průběhu zítřejšího dne oficiálně převezme Quique Setién, pro někdejšího kouče Las Palmas a Betisu je nachystána smlouva platná do června 2022.

Autor: Tomáš Pavlík / fcbarcelona.com

Komentáře (390)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele