TÝM ZE ČTVRTÉ LIGY VYŘADIL RACING LENS

28.02.2007, 01:41, aktualizováno 28.02.2007, 23:39
Komentáře a souhrny
K Marseille a Nantes ve středu přibyli poslední dva semifinalisté Francouzského národního poháru. Sochaux si doma poradilo s PSG, hotovou senzací je pak vyřazení druhého týmu prvoligové tabulky, na Racing Lens si vyšlápli amatéři z Montceau...

Nantes a Sedan mají ve francouzské lize velké starosti, patří jim s nemalou ztrátou poslední dvě místa tabulky, i tak se ale tyto týmy probojovaly do čtvrtfinále tamního poháru. Domácí Sedan se už ve 13. minutě dostal do vedení zásluhou Pujola, ale hned dvě minuty nato bylo srovnáno, když střelu rumunského útočníka Keserua nešťastně tečoval obránce Sartre. Sedan následně ovládl zápas a čtvrt hodiny před koncem byl blízko postupovému gólu, jenže střídající Boutabout trefil břevno a jeho tým na to nakonec doplatil. Došlo totiž až na penalty a v těch se vytáhl gólman Nantes Fabien Barthez, když vychytal Marina. Rozhodující penaltu pak proměnil Frederic Da Rocha, poslední pamětník pohárového finále z roku 1999, kdy Nantes porazilo Sedan 1:0, a poslal "kanárky" do semifinále.

Mezi poslední čtyři se probojoval i Olimpique Marseille, cestu však měl o poznání snazší. Třetiligový tým Vannes nekladl odpor a už po dvou minutách prohrával po brance Nianga. Rychlý gól Marseille nastartoval a skóre se nakonec zastavilo až na pěti brankách domácího týmu. Obránce hostí Talmon zahrál dvakrát rukou ve vápně a penalty proměnili Maoulida a Cissé, Maoulida pak přidal ještě svou druhou branku a koncert Marseille završil v závěru Pagis.

Obrovská senzace byla k vidění v Montceau. Místní celek sice hraje až čtvrtou nejvyšší soutěž, přesto dokázal vyřadit druhý tým tabulky Ligue 1 - Racing Lens. Hosté přijeli bez několika opor základní sestavy a o jejich vyřazení rozhodla 79. minuta. To se k exekuci pokutového kopu postavil střídající Alidor a přesnou střelou zařídil svému týmu postup mezi nejlepší čtyřku.

Prvoligista vypadl i v Sochaux, ale tam se jednalo o samozřejmost. Domácí tým zde přivítal PSG, které nastoupilo bez Davida Rozehnala. O postupu hodně napověděla první půle, v níž si Sochaux vypracovalo dvoubrankový náskok. Ve 25. minutě se nejprve trefil Isabey, pět minut před poločasovou přestávkou pak zvýšil Dagano. Tým z hlavního města po změně stran zvýšil snahu směrem dopředu, na víc než vlastní branku Afolabiho to ale nestačilo.


Sedan - Nantes 1:1 i po prodloužení, 5:6 na penalty.
Branky:
13. Pujol - 15. Keseru.
Sedan: Trevisan - Lachour, Ducourtioux, Belhadj, Sartre - Badiane, Ouadah (73. Boutabout), Amalfitano, Maurice-Belay (61. Marin) - Job, Pujol (93. Cisse).
Nantes: Barthez - Guillon, Pierre, Das Neves, Cetto - Da Rocha, Saidou, Fae (82. Vainqueur), Keseru - Diallo, Payet (77. Oliech, 119. Rossi).

Marseille - Vannes (III) 5:0 (2:0).
Branky:
2. Niang, 32. Maoulida (pen.), 61. Cissé (pen.), 66. Maoulida, 90. Pagis.
Marseille: Carrasso - Beye, Rodriguez, Zubar, Taiwo - Cana (69. Olembe), Nasri (78. Pagis), M'Bami, Maoulida (73. Valbuena) - Cisse, Niang.
Vannes: Lailler - Bamba, Le Bescond, Besnard, Talmont (63. Rjillo) - Le Roux (76. Eveno), Auvray, Barru, Lebouc - Haguy (63. Mace), Jacuzzi.

Montceau - Lens 1:0 (0:0).
Branka:
79. Alidor z penalty.
Montceau: Cretin - Correia, Beaucaire, Dahmani, Berger - Ducloux (83. Gaudin), Bagrowski, Kambou, Bon - Serpry (88. Chanlon), Aid (71. Alidor).
Lens: Chabbert - Barul (81. Monnet-Paquet), Coulibaly, Bisevac, Tiyier (50. Ramos) - Monterrubio, Keita, Kovacevic, Boukari - Jemaa, Dindane.

Sochaux - PSG 2:1 (2:0).
Branky:
25. Isabey, 40. Dagano - 75. vlastní Afolabi.
Sochaux: Richert - Brechet, Pichot, Ndaw, Tosic - Afolabi, Isabey (85. Birsa), Pitau, Ziani - Alvaro (69. Le Tallec), Dagano (77. Potillon).
PSG: Landreau - Traore, Drame (46. Armand), Cisse, Hellebuyck (69. N´Gog) - Rothen, Pietre (61. Diane), Chantome, Mulumbu - Frau, Kalou.

Autor: Petr Starý, Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele