Třetí trenérská změna v Nantes, Gourvenneca má brzy nahradit Kombouaré

17.03., 14:07
Aktuality
Antoine Kombouaré (© FC Nantes)

Jen tři a půl měsíce vydrží Jocelyn Gourvennec na lavičce Nantes, alespoň takové má interní zprávy francouzský sportovní deník L'Équipe. Bretaňský celek podnikne v průběhu tohoto ročníku už třetí změnu na postu hlavního trenéra, ze začátku mužstvu šéfoval Pierre Aristouy. Tentokráte by Kanárci měli vsadit na osvědčené jméno, Antoine Kombouaré v klubu naposledy působil ještě v roce 2023.

Už během loňské sezóny se Nantes zachraňovalo v Ligue 1 na poslední chvíli. Tehdy byl na závěrečná kola, právě na úkor Kombouarého, dosazen do funkce Pierre Aristouy, jemuž se nakonec s odřenýma ušima podařilo zajistit prvoligovou příslušnost. Důvěru dostal i pro nynější období, jenže v listopadu byl i on vyhozen, přestože jeho ekipa nezískávala vyloženě špatné výsledky a netopila se v krizi. Zpětně bral svůj vyhazoval jako velkou nespravedlnost, jak prozrazoval nedávno v rozhovoru pro francouzský deník Sud Ouest.

Další éru po Aristouyovi pak načal Gourvennec, jenže to, co bretaňští funkcionáři žádali, to nesplnil. Stabilita výkonů k vidění jednoduše nebyla, a co je ještě horší, aktuálně se Nantes nachází na šestnácté, tedy barážové příčce. Už na tiskové konferenci před sobotním kláním se Štrasburkem byl jednapadesátiletý rodák z Brestu dotazovaný na svou budoucnost v klubu. V kuloárech se šuškalo, že by mohl být odvolaný.

Oficiální stanovisko zatím vydáno nebylo, očekává se však, že by tak mělo být učiněno v následujících několika hodinách. Nantes z předešlých dvanácti ligových utkáních vyhrálo dvakrát a jednou remizovalo, v ostatních případech padlo. Kombouaré, který mimochodem s výběrem La Maison Jaune vyhrál Coupe de France v roce 2022 a během předchozího ročníku si s ním zahrál Evropskou ligu, bude mít teď za úkol především odvrátit sestup do Ligue 2.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Thelvin

Kombouaré

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele