Potvrzeno, na lavičku Nantes se vrací Kombouaré

19.03., 13:12
Aktuality
Antoine Kombouaré (© FC Nantes)

Nantes vážně hrozí sestup z francouzské nejvyšší soutěže a vedení na to reaguje další rošádou u kormidla. U týmu dnešním dnem oficiálně končí Jocelyn Gourvennec, do své dřívější práce se vrací Antoine Kombouaré.

Už během loňské sezóny se Nantes zachraňovalo v Ligue 1 na poslední chvíli. Tehdy byl na závěrečná kola, právě na úkor Kombouarého, dosazen do funkce Pierre Aristouy, jemuž se nakonec s odřenýma ušima podařilo zajistit prvoligovou příslušnost. Důvěru dostal i pro nynější období, jenže v listopadu byl i on vyhozen, přestože jeho ekipa nezískávala vyloženě špatné výsledky a netopila se v krizi.

Další éru po Aristouyovi pak načal Gourvennec, jenže to, co bretaňští funkcionáři žádali, to nesplnil. Stabilita výkonů k vidění jednoduše nebyla, a co je ještě horší, aktuálně se Nantes nachází na šestnácté, tedy barážové příčce. Už na tiskové konferenci před sobotním kláním se Štrasburkem byl jednapadesátiletý rodák z Brestu dotazovaný na svou budoucnost v klubu. V kuloárech se šuškalo, že by mohl být odvolaný a vedení k tomuto závěru dospělo v neděli, dnes pak vše potvrdilo.

Nantes z předešlých dvanácti ligových utkání vyhrálo dvakrát a jednou remizovalo, v ostatních případech padlo. Kombouaré, který mimochodem s výběrem La Maison Jaune vyhrál Coupe de France v roce 2022 a během předchozího ročníku si s ním zahrál Evropskou ligu, bude mít teď za úkol především odvrátit sestup do Ligue 2.

Autor: Tomáš Pavlík / fcnantes.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Ferax

Angažmá Gourvenneca bylo dalším slušným propadákem stejně tak jako v Lille. Nantes má každopádně zajímavý tým a s útokem Simon - Mohamed - Kadewere by se minimálně přes tu případnou baráž zachránit mělo. Horší než Méty a Clermont fakt Nantes není a Kombouare to tam zase na nějaký čas pozvedne

Spíš bych viděl, že na šestnáctou pozici spadne Le Havre, kterému po solidním podzimu začíná docházet dech...

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad Le Havre ven posledni obohacující nováček ligy byl v L1 asi Lens to tak vypadá, zbytek na to nemá kvalitou kádru ani finančně

Reagovat
Ferax

Rád bych viděl zpátky St. Etienne, snad to ještě urvou, ale vypadá to zase na neatraktivní Angers a průměrné Auxerre

Reagovat
Seydou Doumbia

Auxerre tradice těm jsem přál, škoda že se sestupovalo na poslední 4 místa tehda. ASSE už bych uvítal zpátky, sice je nemám rád ale vytrpěli už dost. A oni by měli na to zas bojovat minimálně střed tabulky si myslím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele