Odvrátil sestup, pak dostal výpověď. Můj konec v Nantes byl nespravedlivý, řekl Aristouy

15.02., 16:35
Aktuality
Pierre Aristouy (© AFP)

Loni se Nantes zachránilo v Ligue 1 až v posledním kole. Jen o bod zůstalo nad sestupovým pásmem po výhře nad Angers, muselo přitom doufat v to, aby Lens v souběžně hraném duelu uspělo na půdě Auxerre. Tehdy se klub rozhodl na závěr sezóny léčit ekipu akutní změnou v podobě angažování Pierra Aristouye. Jenže ten byl po několika měsících z funkce odvolaný.

O svém konci u bretaňského celku se, s odstupem času, rozhovořil před pár dny v rozhovoru pro francouzský deník Sud Ouest. Přiznal, že nečekal, že v listopadu obdrží výpověď. Nantes sice nevyhrálo ve čtyřech zápasech za sebou, i díky předchozím slušným výsledkům však Kanárci nebyli u spodních pater tabulky. Konkrétně byli jedenáctí. Přesto byl nakonec angažován Jocelyn Gourvennec.

Nucený odchod bral Aristouy jako velkou nespravedlnost, jakkoli v určitých fázích sezóny působilo jeho mužstvo mnohdy dost nevyrovnaně. To je třeba dodat. "Nemyslím si ovšem, že to bylo nutné rozhodnutí,” uvedl čtyřiačtyřicetiletý kouč, který předtím v Nantes pracoval sedm let také jako trenér dorosteneckého a rezervního týmu. "Je listopad, my jsme ve středu tabulky, ale stejně jsem vyhozený. Cítil jsem opravdu velkou křivdu. Díval jsem se i na ostatní, nedařilo se tehdy Štrasburku nebo Lorientu, přesto měli Patrick Vieira, respektive Régis Le Bris, důvěru.”

Že by se výběr La Maison Jaune od Aristouyova propuštění pod Gourvennecovým velením zásadně zlepšil, to se říci nedá. Stále sice figuruje mimo červené příčky, avšak jen s tříbodovým odstupem. "Jsem přesvědčený o tom, že jsme toho mohli hodně dokázat,” litoval. "V klubu jsem byl dlouho, věděl jsem, co mu můžu nabídnout. Pokračovat mě však nenechali. Navždy z toho budu cítit hořkost."

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hasan Šáš

P̶í̶č̶a̶

Reagovat
Hasan Šáš

P̶í̶č̶a̶

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele