Strahov ano, nebo ne? Nový stadion Sparty může být v Ruzyni nebo na Kačerově, řekl Boháč

04.04., 23:56
Aktuality
epet ARENA (© AFP)

Není tajemství, že stadion na Letné je Spartě malý. Vedení pražského klubu několikrát potvrdilo, že by v dohledné době rádo přesunulo klub do nového, většího stánku. V souvislosti s novou lokalitou je nejčastěji zmiňován Strahov, kde by Sparta ve spolupráci s FAČR ráda postavila národní stadion pro 35 tisíc lidí. Poloha uprostřed města ovšem může být problematická.

Na Strahově by Sparta chtěla stavět na pozemcích FAČR, kde momentálně stojí Stadion Evžena Rošického. Náhrada chátrajícího stánku těsně sousedícího s obrovským Masarykovým stadionem se jeví jako logický krok. Podle šéfa Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) Ondřeje Boháče, ale situace není tak jednoduchá.

Boháč v rozhovoru pro server stadiony.blog zmínil, že nejde jen o to postavit nový stadion, potřeba je podle něj také adekvátně vyřešit prostory okolo zahrnující i bývalý spartakiádního stadionu, který nyní slouží jako tréninkové zázemí pro sparťanskou mládež.

"Nedá se říct, že se za soukromé peníze postaví jen něco. Nejde jen o to, jestli se FAČR a soukromý investor shodne, že tam chtějí národní stadion. Je to provázané velkou řadou dalších rozhodnutí a investic, které už dělat nechtějí a ani nemůžou,” zmínil v rozhovoru pro specializovaný web Boháč.

FAČR už dokonce stanovila podmínky soutěže na základě které vybere investora, jenž by měl přestavbu "Rošičáku” zajistit. Takový přístup k celé věci je však podle šéfa IPR vytržený z časového kontextu. "Všichni si musí uvědomit, že nejsou na poušti,” uvedl.

Za jakých podmínek by si urbanista dokázal stavbu nového stadionu představit? "Za nás by byl Strahov správně, jen pokud celý projekt bude provázaný s řadou dalších investic včetně vyřešení Masarykova stadionu. Tím řešením nemusí být přestavba, ale spíš jde o to vědět, co s ním bude dál,” líčil v rozhovoru šéf poradního orgánu.

Nad úskalími, která potenciální stavba nového stadionu na Strahově má, se debatuje dlouhodobě. Jedním z problémů měla být nedostatečná kapacita spojů MHD, ta by se však částečně mohla vyřešit protažením tramvajové trati. Problémem ovšem zůstává téměr nemožná doprava autem. Infrastruktura na strahovském kopci absolutně nestačí k tomu, aby pojmula 35 tisíc lidí v autech.

"Musíme si říct, jestli zvolit model Barcelony, kde se při zápasech všechno podřídí fotbalu, kvůli umístění stadionu v centru města. Nebo Mnichova, kde stojí stadion na konečné metra u dálnice a na chod okolního života nemá téměř žádný vliv,” vysvětlil Boháč.

V případě zvolení mnichovské varianty, by však případné lokality nového stadionu Sparty a národního týmu zdaleka nebyly tak lukrativní jako Strahov. "Nabízí se místo, kde je dnes OC Šestka, nebo depo na Kačerově,” říká Boháč, jehož hlas je však v rozhodovacím procesu pouze poradní. Konečné slovo budou mít politici.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (134)

Přidat komentář
fenixLFC

Problémem ovšem zůstává téměr nemožná doprava autem. Infrastruktura na strahovském kopci absolutně nestačí k tomu, aby pojmula 35 tisíc lidí v autech.

toto je strasna blbost. nedava ziaden zmysel planovat stadion tak aby tam ludia chodili autom, nie to este aby to malo pokryt vsetkych nastevnikov. v drvivej vacsine vyspelej europy je v okoli stadiona len minimalny potrebny pocet parkovacich miest, na futbal sa chodi hromadnou dopravou a auta sa nechavaju na parkoviskach.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nechápu ty co parkujou na pláni. Když je hnusně, tak je tam hrozná sračka povrch a hlavně asi hodinu vyjizdiš z parkoviště a další hodinu z města. Za mne vždycky top MHD

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
David Tomášek

Hele za mě MHD také lepší, ale jestli mi cesta na zápas a zpět zabere 3,5 hod autem nebo MHD 5,5 hod, tak si asi odpovíš sám. Je rozdíl bydlet v Praze a dojíždět třeba z Děčína

Reagovat
Hlahart

třeba v kontextu Barcelony (ale hromady evropských velkých stadionů) strašně směšný přístup

Reagovat
Hlahart

teď koukám, že tam Barcelonu vysloveně zmiňují. imho teda ani nutně všechno ve městě fotbalu nepodřižují, ale fanoušci se dokážou přizpůsobit dojedou tam metrem, autobusy, na kolech....

Reagovat
lampas

Jenže Strahov má nedostatečnou kapacitu taky co se týče MHD.

Reagovat
Uwe háže buly

Podle mě by měla být v těsné blízkosti stanice metra, pokud se má jednat o nový stadion.

Reagovat
lampas

Takový stadion bezpochyby musí být na metru, jako je třeba O2 arena.

Reagovat
didosh

Reagovat
fenixLFC

s tym suhlasim a to ze tam natiahnu aj MHD je pokrok aj ked nedostatocny. to nikto nespochybnuje. ja narazam cisto na ten argument ze to nepojme 35 tiic ludi v autach

Reagovat
vestinustarychdubu

Projektovat cokoli s vysledkem “musi to pojmout 35k lidi v autech” je od zacatku postaveny uplne na hlavu a je to ve vsem absolutne proti modernimu urbanismu, tim spis ve meste jako je Praha, kde je MHD na spickovy urovni.

Takovej koncept si muzes dovolit v Americe, kde maji mista na rozdavani a dopravni infrastruktura je tam trochu jinde (a i tak s tim maji problemy), ne v historicky Evrope, kde resis kazdych 50m2 mista.

Reagovat
Mass

Co ta spartakiádní ruina, to tam nechávají jako pomník socialismu? Zbourejte a bude místo na stadion, parkoviště i zastávku tramvaje, kdyby někdo byl líný ujít těch 600 metrů z Královky.

Reagovat
Uwe háže buly

Památka.

Reagovat
Mass

Vím, v roce 2003 to prohlásili jako národní kulturní památku a pronajali Spartě. Asi od té doby "pracují" na tom, aby stadion tu hodnotu ztratil. Sparta si to pronajala na 30 let. Do tý doby na to stejně nikdo nešahne.

Reagovat
7kaka7

ještě to pojmenovat po Masarykovi

Reagovat
Mass

Urážka Masaryka.

Reagovat
7kaka7

Reagovat
Pokahontas

Víš vůbec,kdy byl ten stadion postavenej ???

Konaly se na něm od konce 20 - ých let mj. sokolské slety a později spartakiády,teď je tam plno fotbalocejch hřiští,takže široké sportovni využití našel vždycky za celou dobu existence.A je z něj seshora i docela pěknej výhled na Prahu.

Reagovat
Uwe háže buly

ale ty tribuny už tam jsou k hovnu, stejně to nikdy nikdo neopraví. Dalo by se tam postavit nové zázemí se vším všudy pro mládež Sparty a klidně i pro jiný sporty. Atd.

Reagovat
Mass

Dal by se tam postavit nový stadion se vším všudy, ale jelikož je to na seznamu památek, tak očekávám každých 10 let soutěž na rekonstrukci a využití, než to definitivně spadne samo.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak stadion se dá postavit i na místě toho atletického.

Reagovat
Mass

Tam se s ním taky počítá, na pozemek FAČRu. Na spartakiadní stadion tzn. pozemek města tam bych nepočítal s ničim, tam zůstane těch 8 fotbalových hřišť pro pár sparťánků minimálně do roku 2033, plus mají ještě opci 20 let. A ty pamatkově chráněné tribuny sou absolutně k ničemu.

Reagovat
Mass

Kolik že ta sparťanská akademie má členů? Určitě by si dokázali ty tréninkový hřiště přesunout někam na okraj Prahy a to místo nedaleko centra využít mnohem efektivněji. Tribuny chátrají, protože není skutečná snaha cokoliv s tím místem udělat. Když chceš pěknej výhled, zajdi si na Petřínskou rozhlednu, ta je k tomu určená.

Reagovat
icemike

20 - ých let.

Kéž by ti tak týden netekla doma tepla voda

Reagovat
Witcher

Proč neopraví tu kůlnu? Až ta bublina splaskne tak zbude mega stadion

Reagovat
Likan7

Letná je na maximum svý kapacity co se týče všeho. Míst k sezení, stánků, WC, infrastruktury atp

Reagovat
j_mrazik

WC myslíš to, že půlka tribuny musí vyběhnout mimo stadion a jít chcát ke zdi?

Reagovat
Uwe háže buly

No vždyť to je právě super. Ten stadion to bude klidně 30 let. Dneska taky můžeme být rádi že se v době největšího boomu postavila O2 Arena.

Reagovat
Lemond Laws

20 let stará aréna a pořád asi nejhezčí v Evropě a přijde mi, že pokaždý když tam jdu, tak se prostě cítím důležitě

Reagovat
ratusek

Reagovat
didosh

Reagovat
Registrujisejenproto

Neco na tom je

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
j_mrazik

Je to tam skvělý.

Reagovat
Uwe háže buly

právě, sice ty prachy na tehdejší dobu byli šílený, ale aspoň se to někdo dokopal postavit a dneska jsme rádi, že to mame. Dneska bude každý vul zkoumat, kolikrát za rok se to vyprodá a jestli bude za 5 let chodit pořád tolik lidí a jestli by se místo toho nemělo postavit to nebo to a ve finále se nic zajímavého nestaví.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sosi

Reagovat
mayday

Co by říkala sparťanská obec na stěhování na Strahov nebo dokonce někam do Kačerova?

Reagovat
El Cid z City

Strahov absolutně top místo!

Reagovat
Fonzi9

Strahov, Ruzyně v pohodě. Kačerov NE

Reagovat
Luka3enko

Hele já si myslím, že je to vcelku asi jedno hlavně když se to postaví. Pokud bychom měli čekat 15 let na Strahov a nebo 8-10 na Ruzyň nebo Kačerov, tak se bez Strahova obejdu. Kačerov má mnohem lepší spojení, ale spousta fanoušků bude nadávat, což ale bude stejně vždycky. Fakticky klub se musí rozhodnou pro nejvhodnější variantu, protože pokud budou fanoušci chtít tak si tu cestu na stadión najdou.

Reagovat
Luka3enko

Jenom bych ještě doplnil, že mě sere dlouhodobě přístup Prahy. Cokoliv chceš postavit, nebo změnit v Praze je vždycky šílený problém a oni ti primárně říkají důvody proč to nejde a vůbec ti nechtějí vyjít vstříc, nebo nějak pomoct. Když si to vezmeš z pohledu Prahy, tak tady máš soukromého investora, který chce nalít do města 3-4 miliardy korun (to říkal Čupr, že má Sparta připraveno), což část těch peněz se přelije přímo Praze, poskytne pracovní místa, umožní ti další rozvoj a poskytne ti stánek na pořádání kulturních a sportovních akcí na úrovni velkých západních měst, ze kterého může následně desítky let těžit. Ty mu na to řekneš, že dřív než za 11 let to fakt nebude...

Reagovat
ondrvo

Strahov super, Ruzyni přežiju, Kačerov prosím ne.

Reagovat
r.mrazik

A přesně z toho rozhovoru je jasné, proč se tady nikdy nic nepostavi a proč to trvá dlouho.

Sice poradní orgán (i když se před nima lidi plazi, protože bez jejich souhlasu to město nedá), ale pán, co celý život pracuje ve městě, tak má miliony připomínek (reko velkého Strahova k tomu)...vůbec netuší, jak je to těžký něco prosadit a postavit...

Projekční peklo.

A v létě bude hůř.

Reagovat
Likan7

Co bude v létě?

Reagovat
r.mrazik

Nový stavební zákon půjde v platnost.

Reagovat
Losinho

šílený

Ono jen postavit si barák je o nervy

Reagovat
r.mrazik

mi povidej...

Reagovat
Lemond Laws

a kde stavíš?

Reagovat
r.mrazik

Já jsem v projekci.

realizace po Praze a západní Čechy.

Reagovat
Losinho

To jsme se minuli, nás to nakonec zatáhlo na východ

Reagovat
r.mrazik

myslis stavba domku?

kazdopadne drzim palce

Reagovat
Losinho

Jj díky

Reagovat
r.mrazik

A už jsi začal nebo vyřizujete povolení?

Reagovat
Losinho

Povolení a všechny ty kraviny okolo. Je to zážitek

Reagovat
r.mrazik

Tak to těžší máš za sebou

Teď už to poroste

Reagovat
Losinho

Reagovat
didosh

Reagovat
Greny

Kaniova žena si povodila LuftJardu na twitteru

Reagovat
Uwe háže buly

Čím si ho porodila?

Reagovat
Lemond Laws

Povodila? Jak v čem?

Reagovat
Lemond Laws

jak a v čem*

Reagovat
ratusek

s kým si povídala?

Reagovat
kilobyte

Ona je ze Slovenska?

Tvrdík je hlavně nasraný, že někdo slibuje víc než on.

Reagovat
Lemond Laws

Ale jinak souhlas, že Tvrdík je kretén... on má stejnou funkci jako ta jeho manželka.

Asi zapomněl, že Kania je oproti němu výš a on se nemá srovnávat s ním, ale právě s jeho manželkou, která zastává stejný post Kretén

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Greny

https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1775992425632141444

On to hlavně úplně nesmyslné odstartoval ti to...

Asi tak zapomel že Kania do toho vkládá své peníze a klub je jeho, co dělá on?? Zatím jen x let rozhazuje cizí peníze, klub mu nepatří

Reagovat
Lemond Laws

Souhlas, je to úplnej kretén.. a ten jeho ironický příspěvek je šílenej.

S cizíma prachama se mu dělají reformy a úspěchy

Reagovat
Luka3enko

Tvrdík má strach, že by mohl být ohrožen jeho titul největšího kokota na twitteru z řad fotbalových klubů, tak se musí snažit.

Reagovat
Freedo

Tvrdík ho v přátelském duchu popíchl a ty z toho děláš nějakou kauzu. Před 2 měsíci sdíleli fotku, jak se spolu sešli v soukromí a na nějakou velkou nevraživost to nevypadalo.

Reagovat
Greny

Mě to teda přišlo kombinaci jako úplně zbytecny ... Třeba v kombinaci že by to on doma navrhl jen jednou, tak nějak zapomel že vlastně on by neměl mít ani žádnou pravomoc tam poslat někoho mimo strukturu klubu bez souhlasu majitele klubu atd

Reagovat
Lemond Laws

Přátelské popíchnutí? To mi teda moc nepřišlo...

Vyznělo to spíš jako takové vysmívání... tyvole ty janku seš tady se 100M a myslíš, že můžeš soupeřit s náma a Spartou?

A hlavně neustálé jeho porovnávání s Kaniou, on je majitel... ne předseda

Reagovat
doshcz

a jeste z jeho manzelky dela nakyho nymanda

Reagovat
Salfovic

No do prdele, já snad budu souhlasit s Tvrdíkem, pěkně děkuju.

Reagovat
Mass

Hroznej zoufalec ten Tvrdík, převzal klub před krachem a dotáhl ho do Ligy Mistrů, bývalým majitelům dopomohl ještě k zisku a proto si ho jako předsedu představenstva nechal i nový majitel. Rozhazoval, rozhazoval, až byl v černých číslech.

Reagovat
kilobyte

Tykač je frajer, že místo sebe poslal Tvrdíka.

Reagovat
Lemond Laws

ne asi

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Mass

Tvrdík a Kania, oba sou předsedové představenstva svých klubů.

Reagovat
Lemond Laws

Ano, Petra ano...

Ondřej určitě ne... A Tvrdík se porovnával s majitelem

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=579378&typ=PLATNY

Reagovat
r.mrazik

klasicky Zmrdik...vzdycky to byl zasrany socan

Reagovat
Lemond Laws

https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1776226495884603751

No když se jim to tak líbí.... tak ok

Reagovat
Losinho

za chvíli mu jí řízne

Reagovat
Mass

Tvrdík s Kaniou dělají nějaké drama ve stylu reakčních youtuberů?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lemond Laws

Letňany ideál

Reagovat
Freedo

Hned vedle vládní čtvrti

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
alias

Tady v tom korupcí prolezlém bangladéši než se postaví nějaký stadion tak to trvá půl století...at se všichni podívají do Madarska nebo Polska tam se staví moderní fotbalový stadion v každém městečku...v Nairobi v Keni budou pořádat za tři roky africký fotbalový šampionát a do té doby postaví supermoderní stadion pro 60.000 diváků...v Demokratické republice Kongo má do roku 2029, kdy chtějí pořádat také Mistrovství Afriky, vyrůst několik velkých moderních stadionů...my si hrajeme na pupek světa a co se týče fotbalové infrastruktury tak jsme v celosvětovém měřítku naprostí ubožáci... tady se pořád řeší k čemu by byl stadion pro 35.000 diváků? Podívejte se do Portugalska, stejně velká země a kolik tam mají velkých stadionů Benfica, Sporting , Porto, Braga, Guimaraes...Uruguay - Centenario, Nacional, Penarol a další a další země...

Reagovat
Lemond Laws

.my si hrajeme na pupek světa a co se týče fotbalové infrastruktury tak jsme v celosvětovém měřítku naprostí ubožáci

Co to meleš?

Reagovat
fenixLFC

davat ako priklad madarsko kde sa stavalo vo velkom kvoli tomu ze sa tak rozhodol jeden autokrat bez ohladu na rozpocet a polsko kde sa stavali stadiony kvoli EURU ukazuje hlboku znalost situacie

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš rozvést to bez ohledu na rozpočet?

Nové stadiony v Rumunsku a Řecku si odůvodňuješ jak?

Reagovat
fenixLFC

v normalnych demokratickych krajinach sa vystavba dlho riesi kvoli tomu ze musis brat do uvahy financie, ci nie je uzitocnejsie ich vynalozit niekde inde pripadne odovodnit obyvatelom preco by mali ist prave sem a nie na iny projekt. to v madarsku riesit nemuseli, tam si orban a spol povedali ze chcu nove stadiony a vlastne im okrem nich samych nebranilo nic v tom aby to postavili (a pritom si uliali cast bokom) a ani pripadna kritika by nemala ziaden vplyv.

co sa tyka grecka tak od roku 2004 (kedy vyhrali euro) mas dva nove stadiony, pricom ten AEK je financovany zo sukromnych zdrojov a Larnacy je stary 14 rokov. u rumunska neviem ktore myslis a nechce sa mi ich prechadzat rad za radom

ja chapem ze zacat stavat v cesku je skrz zakony a byrokraciu peklo a ze by tu mal byt vacsi stadion nez ma slavia. ale tie argumenty co padaju nedavaju zmysel, ci uz ako prekazku spominat (v prahe hrozne otravnu) potrebu chciet byt vsade autom, stadionmi budovanymi v autokraciach alebo kvoli vyznamnej udalosti atd. budovanie noveho stadiona je na dlhe lakte vsade, aj v pripade ze si to klub buduje zo svojho a nenastavuje ruku k statu su debaty, projektacie, zhananie financii a miliardy dalsich veci otazkami velmi casto na skoro desiatky rokov

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Jenže ono je to právě naopak. Čím více korupcí prolezlý stát, tím jednodušší je stavět.

Reagovat
ratusek

tak proč to u nás nejde

Reagovat
doshcz

i tu korupci tu delame na hovno

Reagovat
verv

Reagovat
Karci64

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icemike

Reagovat
kilobyte

Možná to bude tím, že by šlo o velký úplatky. Je na to víc vidět a je to pak větší průser. A za malý úplatek takhle velkou věc dělat nebudou. A investoři můžou být zdrženlivý.

Reagovat
Karci64

Reagovat
7kaka7

V Barceloně se určitě všechno v den zápasu fotbalu nepodřizuje. Akorát zajistili 'shuttle' busy, které jezdí mezi Plaça d'Espanya (kde je metro) a Montjuic. Dva kilometry od stadionu ani člověk neví, že se hraje. Na Camp Nou je to ještě víc plynulé, protože je přímo na metru. Katalánci navíc jezdí na motorkách, což zabírá mnohem méně místa . Například v Manchesteru to člověk cítí víc. Tam už den dopředu na zastávkách tramvají varují, že se zítra hraje, ať lidé očekávají problémy v dopravě.

Reagovat
Doubas

Tvl na to mám taky zážitek Pěkně jsem se trefil do zápasu s Levante, kde Barca po výhře s Levante slavila titul. Tak jsem čekal, jaká to bude šleha, bordel v ulicích a tak. Když jsme tam jeli metrem, začínal jsem pochybovat, že jedem správně. Při cestě zpět 1km za staďákem jsi ani nevěděl, že se něco hrálo Samozřejmě Camp nou plnej ale

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

Kacerov!! pesky na fotbal

Reagovat
monty25
Reagovat
kilobyte

Jedna z nejlepších znělek z pohádek.

Reagovat
ACSeRw!n

je to bomba

Reagovat
Keboto

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
ouninpohja

"Nabízí se místo, kde je dnes OC Šestka, nebo depo na Kačerově,”

Jako že by Šestku zboural nebo metra z depa odklonil do Krčáku?

Reagovat
Lemond Laws

Až bude stavět Sparta stadion, už bude v Praze linka E.... myslím, že mužeš byt v klidu

Reagovat
ouninpohja

Jak tvoje odpověď souvisí s otázkou?

Reagovat
inferno08

Dal bych to do toho Kačerova. Spartu přejmenovat na Praha Mighty Ducks a nová hymna se nabízí přímo sama...

https://www.youtube.com/watch?v=GhOaS5Aa1mw&ab_channel=lladdak

Reagovat
BaggioRoberto

Ten stadion je nutnost. Vzdyt je to smesne. Dobre Nemecko je podstatne vetsi, ale stadionu 30000 + je tam asi dvacet a kolik je tam mest vetsich nez Praha, 4? V Rakousku jsou 3 stadiony kolem 30 000, dobre v Klagenfurtu chodi 5 000 lidi, ale dalsi dva vytizenost maji. V Polsku velke stadiony i Madari maji velkou Puskas arenu. Sparta ma potencial ten stadion naplnit x krat za rok. Ted uz je ji stadion pro 17 000 malej. No klub to bohuzel resi tak, ze zveda vstupne. To je proste rucni brzda proti rozvoji klubu. Ten stadion by ale meli jednoznacne zachovat na Letne. Vsechno jde, kdyz se chce. Kdyz se bude stavet nekde jinde, tak uz je asi uplne jedbo kde, tam pak jde jen o to, aby ten stadion byl atraktivni, utulny, dobre dostupny a aby si k nemu i konzervativni fanousci vyudovali vztah. Stejne vsichni vime, ze to bude trvat 10 let minimalne, tak do te dobyby stalo za to prista et patro na letne aspon na hlavni tribune at jsme aspon na dvaceti.

Reagovat
Luka3enko

Já si myslím, že jeden velký stadión je potřeba nejen pro Prahu, ale pro celou zemi, kde by se mohly konat velké eventy mezinárodního významu.

Tady bych teda hájil klub, protože on aktuálně nemůže nic moc velkého dělat. Ano říkáš to správně, všechno jde když se chce, ale to musí chtít ostatní nejenom Sparta. Sparta několikrát nabízela v posledních letech X variant jak situaci řešit a zachovat stadion na Letné. Propojení s nákupním centrem, hotelem, atd. Pokaždé město řeklo ne a víceméně řeklo, že Spartu už na Letné nechce a tak jí nic nepovolí. Současně byla varianta zakopat stadion níž, ale to nemůžou kvůli Blance. Nahoru nemůžou jít kvůli výšce ostatních budov. Sparta také navrhovalo, že by stadion vbudovala přes ulici na letenské pláni, ale to jí bylo řečeno, že se jedná snad o rekreační plochy a ne sportoviště. Pokud to sumarizujem, tak to prostě nechce město, slyšel jsem, že Sparta čekala na komunální volby, jestli se výrazně nezmění složení radnice, která by byla prosparťanská. Každý sparťan by chtěl nový stadión na Letné, ale to je prostě nereálné.

Současně i přestavění stadionu by moc nepomohlo, protože jak říká Křivda v tom podcastu z loňského června, tak oni nemají ani dostatečné plochy, které vyžaduje UEFA pro konání evropských pohárů a musí dostávat výjimky, přičemž se ty nároky na stadióny pořád zvyšují.

Dále sparťanský návrh ohledně možnosti vybudovat na stadionu Evžena Rošického národní stadion, který by byl svazu a Sparta by jej měla na 99 let v užívání ležel na FAČRu rok a nikdo se k němu nevyjádřil (myslím že ho posílali předloni v září) a až teď udělali tu soutěž o možnosti budoucnosti tohoto stadiónu.

Za mě je ostuda, že v ČR nemáme stadión pro 40.000 lidí, protože si myslím, že na takový stadión jsme dostatečně velká země a určitě by se tu uživil.

Reagovat
BaggioRoberto

Ok,mas pravdu, teda Prazsky politicky krysy me pekne serou.

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
j_mrazik

Kde přesně na Kačerově by to chtěli stavět?

Reagovat
Mass

Snad nikde.

Reagovat
Salfovic

Nechápu to sparťanské nadšení pro Strahov. Slávisté na něj píčovali víc jak na Peltu.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Strahov je přece jenom blíž Letný než Vršovicím. A hlavně víme, že ten stadion potřeba je, jedno kde

Reagovat
7kaka7

Nadšení? ze Strahova by většina sparťanů skřípala hodně zubama. Je spoustu takových co by na 17 tisícové, polo rozpadlé letné hrali radši navždy než Strahov

Reagovat
Losinho

Sparta i Slavie potřebujou větší kapacitu, to je naprosto evidentní, a každej ztracenej rok je zbytečnost. Kačerov bych bejt Spartou bral víc jak Strahov.

Reagovat
ACSeRw!n

melo by se zacit stavet co nejdriv.. ale sem v tomhle pesimista

Reagovat
Losinho

Reagovat
BaggioRoberto

A neslo by to postavit nekde u vystaviste nebo primo tam jako pavilon S? Bylo by to blizko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele