Startuje Konfederační pohár - brazilská generálka na MS

13.06.2013, 21:57
Aktuality
Už tuto sobotu se zápasem domácí Brazílie s Japonskem rozehraje v pořadí devátý Konfederační pohár a kanárci pochopitelně myslí na obhajobu čtyři roky starého titulu. V cestě jim stojí především Španělé. Celkem se na turnaji představí osm reprezentačních týmů.

Pořadatelé rozhodně nechtějí ponechat nic náhodě a už s předstihem oznámili, že díky velkému zájmu o lístky překonají dosavadní rekord, který dosud držela Jihoafrická republika s počtem 584.000 návštěvníků v roce 2009; počítá se navíc i s tím, že nového maxima dosáhne i televizní sledovanost celé akce. Nakonec se i přes skeptické prognózy a dlouhé průtahy, zdá se, podařilo připravit i všech šest stadionů - tím posledním byl nový národní stánek v hlavním městě Brasílii, který zažil ostrou premiéru v polovině května. Organizační tým mistrovství světa si sice asi představoval hladší průběh, ale vše by mělo být připraveno - alespoň pro nadcházející slavnost (na samotném Mundialu je ještě spousta práce). To ostatně potvrdil i generální sekretář FIFA Jerome Valcke, který si pochvaloval zejména stadiony v Brasílii a Riu, stejně jako vysoké procento prodaných vstupenek.

Domácí tým si na generálku před turnajem pozval dva silné evropské celky, Anglii a Francii - a zatímco v souboji s hrdým Albionem na zrekonstruovaném a znovuotevřeném svatostánku Maracaná pouze remizoval 2:2, přesvědčivá výhra 3:0 nad Deschampsovým výběrem vlila Kanárkům do žil patřičný optimismus. O branky se postarali Oscar, Hernanes a Lucas Moura, a podobným způsobem bude favorit chtít zamést i s Japonci - rád by k tomu pomohl i Neymar, nejčerstvější akvizice Barcelony a dost možná nejsledovanější talent světa. "Jsem rád, že tu (v Barceloně) jsem, ale chci se soustředit na Konfederační pohár a pomoct Brazílii vyhrát titul," ujišťoval jednadvacetiletý útočník. "Naším cílem je ukázat se v dobrém světle a potěšit fanoušky. Chci do toho dát vše, pomoci týmu ať už v útoku, nebo v obraně. Musíme táhnout za jeden provaz. Fotbal v Brazílii je jedním z nejlepších na světě, a to bude platit i nadále."

Japonci, kteří se na turnaj kvalifikovali jako vítěz Asijského poháru 2011, budou vedle zkušeností a taktické protřelosti kouče Zaccheroniho spoléhat na sestavu složenou zejména z hráčů domácí soutěže a německých legionářů; největšími hvězdami jejich výběru jsou záložníci Keisuke Honda z CSKA Moskva a Shinji Kagawa z Manchesteru United, kteří by se zároveň měli hlavní měrou podílet na brankové produkci týmu, spolu s elitním kanonýrem Shinji Okazakim (Stuttgart). Japonci se budou snažit o překvapení, podobně jako Mexiko, které se rozhodně nevyplatí podceňovat - už jen proto, že jde o držitele zlatých olympijských medailí, které vyválčili právě proti Brazílii. Kouč José Manuel de la Torre tak má k dispozici mladý, talentovaný tým, který už poznal, jaké je to triumfovat na velké mezinárodní akci; i přes účast největší hvězdy Javiera Hernándeze z Manchesteru United však mohou nastat problémy v útoku, jelikož chybět budou Carlos Vela (osobní spory) i Oribe Peralta (zranění). Peloton skupiny A pak doplňuje Itálie, stříbrný medailista loňského Eura a zároveň jasný favorit na postup po boku domácích borců. Kouč Cesare Prandelli dal jasně najevo, že turnaj bere vážně, a jeho soupiska tomu odpovídá - nechybí veteráni Buffon či Pirlo, sehraná obranná trojice z Juventusu (Chiellini, Barzagli, Bonucci) ani skvělé útočné duo Mario Balotelli - Stephan El Shaarawy.

Ve druhé skupině je největší pozornost upřena logicky na úřadující mistry Evropy a světa Španěly, kteří si mohou případným dalším triumfem upevnit pozici nejlepšího týmu planety. Úspěšný kouč Vicente del Bosque v nominaci neopomněl Fernanda Torrese či kapitána Ikera Casillase, který se v brance Realu Madrid na jaře příliš neohřál; nedostalo se však například na Álvara Negreda, což trenér obhajoval slovy: "Je prakticky nemožné povolat každého, kdo si to zaslouží. Našemi čtyřmi útočníky jsou Fábregas, Villa, Torres a Soldado. Je to stejné jako ptát se, proč se do nominace nedostali Agirretxe, Iago Aspas nebo Michu. Vybral jsem hráče, s nimiž odehrajeme skvělý šampionát." Ani Del Bosque neopomněl zdůraznit, že turnaji přikládá vysokou důležitost, což potvrzují i slova Juana Manuela Maty: "Vyhrát v Brazílii by bylo fantastické."

Souboj o druhou postupovou příčku by měly svést výběry Nigérie a Uruguaye; vítěz Afrického poháru národů z letošního ledna má tu výhodu, že úspěch, který jej na Konfederační pohár kvalifikoval, je ze všech účastníků vůbec nejčerstvější. Kouč Stephen Keshi však mnohé překvapil, když z nominace vynechal celou řadu hvězd - mezi nimi kromě Yoba či Nosy i opory vítězného APN, Emenikeho s Mosesem. Sunday Mba, autor finálové branky afrického kontinentálního mistrovství, však dobře ví, že Keshi prostě na jména nehledí - koneckonců právě díky tomu se vůbec sám dostal ke svému okamžiku slávy: "Ano, budeme bez některých největších hvězd, ale doufáme, že výsledky přijdou i tak. Chceme se ukázat ve velmi dobrém světle, když teď reprezentujeme celou Afriku." Uruguaycům, vítězům Copy Amériky 2011, to sice v poslední době příliš nejde (z posledních 14 zápasů vyhráli pouze třikrát a za jediný rok se propadli o 17 příček v žebříčku FIFA), ale podceňovat se je rozhodně nevyplatí - jednak je vidno, že pod koučem Tabarezem se na turnaje umí výborně připravit, jednak je tu pořád faktor smrtícího útoku Forlán, Suárez, Cavani..

Hodně fanoušků je zvědavo i na Tahiti - reprezentanti exotického pacifického souostroví se na velkém mezinárodním šampionátu představí vůbec poprvé, a je tak nasnadě, že si jej budou chtít zejména patřičně užít. Byl to pořádný šok, když se před rokem ve finále Oceánského poháru národů sešli Tahiťané s vyslanci Nové Kaledonie - po čtyřech dekádách nadvlády dvojbloku Austrálie - Nový Zéland tak přichází čas na jednu velkou premiéru. "Pro amatérského hráče je to hotový sen, zahrát si proti těm nejlepším na světě," rozplývá se autor vítězné finálové branky Steevy Chong Hue, který zároveň přiznává, že Španělé (soupeř Tahiti ve druhém zápase) jsou jeho nejoblíbenější tým vůbec. "Aby se však ze snu nestala noční můra, musíme opravdu tvrdě pracovat. Chceme být připraveni. Je třeba uvažovat trochu jinak - tohle je úplně jiná úroveň fotbalu, než na jakou jsme zvyklí," uvědomuje si třiadvacetiletý útočník. Premiéru v národním dresu si může odbýt o deset let starší Marama Vahirua, bývalá hvězda Ligue 1, nyní nastupující za řecký Panthakikos.

Turnaj startuje úvodním zápasem v Brasílii v sobotu v 16.00 brazilského času; finále je naplánováno na 30. června a uvidí jej diváci v ochozech Maracaná (kromě těchto dvou stánků se bude hrát ještě v Belo Horizonte, Recife, Salvadoru a Fortaleze). Turnaj bude průlomový i z technického hlediska - poprvé totiž bude na této úrovni použita branková technologie, která si svoji premiéru odbyla v zimě na Mistrovství světa klubů.

Autor: Dominik Zezula / fifa.com

Komentáře (401)

Přidat komentář
Kongo

Bude zase Fanta?

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

taky by mě to zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy budou na čt4 v neděli daváj soupeře čechu ve skupině Italii jeto ve 20:45 minut ale nevím proti komu to hrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Fanta bude za 35dní

Reagovat
smazaný uživatel

môj typ je že vyhrá Brazília je doma, na konfederačnom pohári sa jej zvykne dariť a tá Španielska dominancia nebude trvať do nekonečna

Reagovat
Inter Eterno Amore

Španieli ešte nevhyrali pohár konfederácií .. tak aká dominancia ?

Reagovat
smazaný uživatel

2x ME, 1x MS aj keď je pravdou Pohár Konfederácii ešte nevyhrali

Reagovat
Jerichoo

Je mi ľúto toho Negreda, VIlla alebo Torres tam nemajú čo robiť

Reagovat
smazaný uživatel

v súčasnosti spolu so Soldadom najlepší Španielsky útočník

Reagovat
smazaný uživatel

tjn Torres dal letos jen 22 goů

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Negredo jen 31

Reagovat
Shevchenko

A v kolika zápasech?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád tady čtu, jak dal Torres 22 gólů, jak je to super. Jenže taky odehrál 64 zápasů, mnoho útočníků dalo za sezonu stejně nebo více gólů, a přitom odehrály o mnoho utkání méně. Ne ta statistika Torrese není tak dobrá. Není zase špatná, ale rozhodně to není statistika top útočníka. Však ten Negredo odehrál o 20 utkání méně a nasázel o 9 gólů víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se ale podívej proti komu hráli :D To jsou světové týmy např. Bukurešť, Kazaň nebo dokonce Basilej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Squadra

Reagovat
havrys99

Uruguay vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec bych se nezlobil ...

Reagovat
Hai

Reagovat
kiwwi

najprecenovanejsia repre sucasnosti snad

Reagovat
smazaný uživatel

preto vyhrali poslednú Copa America a hrali semifinále posledných MS....

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
smazaný uživatel

je anglie...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Plný súhlas. Osobne som fanaticky radikálny fanúšik Uruguaye a za extrémizmus počas MS 2010 som tu už dostal dlhodobejší ban...

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Sali5

Škoda té Nigérie, bez Emenikeho budou podle mě poloviční.. je nějaký bližší důvod, proč je Kesji nepovolal?

Reagovat
smazaný uživatel

Byť je pro mnohé tento turnaj zbytečností, osobně ho beru jako zpestření a konfrontaci zajímavých stylů pouhý roj před svátkem všech svátků, MS. A ihned na začátek poznamenám, že logo turnaje je povedené, na rozdíl od jiných.

K favoritům je těžké cokoli dodávat, Brazílie bude pod tlakem a doufám, že to ustojí což bych jim i přál. Co se týče sběrače trofejí posledních let, Španělska, tak určitě se dostanou vysoko, kam až se však neodvážím, i když zkompletovat sbírku je pro ně velmi lákavé. To ale asi nebude platit pro Itálii, které je po sezóně taková nijaká, rozkolísaná. Každpopádně jsem velmi zvědav, co předvede Uruguay, těm bych to přál velice. Nepodceňoval bych v žádném případě Mexiko a Japonsko, to by se mohlo vymstít. Zástupci Afriky, což je Nigérie, v současné formě a složení moc nevěřím a jako bonbónek budu sledovat Tahiti. Přeci jen je díky nim na Poháru FIFA trochu změna, Oceánie měla vždy jiné zastoupení, které vypadalo neměnné, ale uoha najednou je to jinak. Tahiti budu přát určitě, protože kluci amatérský uvidějí poprvé na hřišti o čem ten moderní fotbal v reálu je ...

Tak už se těším ...

Reagovat
czech_mira

Reagovat
smazaný uživatel

inak Japonsko má super team, Kagawa+Honda+super ekipa z Bundesligy...môžu brať body hocikomu....., ale skôr budú problémy vzadu ako vpredu, u mňa favoriti Španieli a Brazília

Reagovat
smazaný uživatel

zase sa 2 tyzdne nevyspim

Reagovat
Lorcan

jo ,maj nádherný půlnoční časy výkopů ale dává to čt sport takže paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Let's go Tahiti.

Reagovat
Lorcan

Tahity - 4. bratři Tehauové budu jim fandit

Reagovat
smazaný uživatel

a Marama Vahirua jediný ako tak schopný hráč z celého výberu tiež im budem priať

Reagovat
Lorcan

jinak reálně vidím vítězství pro Uruguay nebo Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

a čo Kanárikovia ???

Reagovat
smazaný uživatel

tento turnaj vyhra ten kto bude najmenej unaveny. neverim ze to bude niekto iny nez Brazilia alebo Argentina.

Reagovat
smazaný uživatel

Argentína ???

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay

Reagovat
smazaný uživatel

ako by tam aj mohla hrat Argentina ked Messi musi utekat na danovy urad

Reagovat
smazaný uživatel

... alebo Uruguay

Reagovat
Ligter

Opovaž se to ještě jednou napsat.

Reagovat
domingo

Ja teda moc neverim Brazilii ani Spanelsku, ale nevim, kdo jinej by to vlastne mel vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si tipni ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko. Vždycky poskládají kvalitní tým a berou to prestižně.

Reagovat
domingo

Taky jim celkem verim.

Reagovat
smazaný uživatel

Aloha Tahiti!

Reagovat
czech_mira

to budou příděly

Reagovat
smazaný uživatel

Právě kvůli této obavě se na nátlak tahitské strany bude hrát dle jejich pravidel. To znamená s kokosovým ořechem a na boso ! A na to jsou Tahiťané vybaveni již vypracovanými mozoly na patřičných partiích, kdežto u soupeřů se čekají velké ztráty ze zdravotních důvodů...............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jj, hlavne Vahirua, kvuli tomu jednu dobu trenoval s kokosovyma orechama celej Lorient (taky tam meli docela slusnou snuru zraneni)

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vyhrajou a poté ještě budou pořádat MS v plážové kopané v srpnu

Reagovat
smazaný uživatel

Tahiti je tam takrošku zjevení. Takhle papírově slabý tým na takovéhle akce asi nikdy nebyl. Snad nedostanou náklep, fandím jim

Reagovat
smazaný uživatel

Jamajka byla na MS, když jsem ho sledoval poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jó , ti byli sympatičtí a myslím, že dokonce porazili Japonsko.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, urputný beton a jeden náhodný gol.

Reagovat
smazaný uživatel

dva

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím herně , ale takoví prima kokosi to byli ................

Reagovat
smazaný uživatel

Jamajka nebola ale až taká slabá dokonca porazila Japoncov 2:1 aj keď s Argentínou dostali "náklep" 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to 2:1? Měl jsem za to, že jenom 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dík za opravu

Reagovat
smazaný uživatel

neni zač

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem zase zjistil, že na MS 1938 byla Nizozemská východní Indie, na OH hrála Barma nebo Súdán...Takže jo, na podobných akcích byly podobně papírově slabé týmy, to je pravda. Ale na porovnání jejich "papírové síly" asi nemám dostatek informací

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Salvador na MS 1982 dostali od Maďarov desiatku

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Zair v 74. roce

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Němci na Euru 2000.

Reagovat
smazaný uživatel

tí dostali narozdiel od Salvadoru od Jugošky "iba" 9 gólov ale gólový rozdiel bol v oboch prípadoch 9 gólový

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jejich trenér a odkopy míče .

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tak toto sa nedeje snáď ani na dedinskom futbale

Reagovat
smazaný uživatel

Na OH bylo i Lucembursko

Reagovat
smazaný uživatel

Trininad a Tobago 2006, Honduras 2010

Reagovat
smazaný uživatel

2010 byli i větší nekopové, než Hondruras . Třebas severní Korea.

Reagovat
Pokahontas

Sedm kulí jako v Sarajevu od Portugalců sice žádná sláva není,ale co by spousta týmů zase dala za to prohrát jen 1:2 s Brazílií...

Reagovat
raduinho

Marama Vahirua

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Júlio César - Dani Alvés - Thiago Silva - Dante - Filipe Luís - Paulinho - Fernando - Oscar - Neymar - Lucas - Fred

Reagovat
Jerichoo

Len nech si Marcelo oddýchne

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych nejradsi, kdyby nehral, hlavne at s nama jde zdravej do pripravy.

Reagovat
smazaný uživatel

co je s Luizem?

Reagovat
smazaný uživatel

HOT NEWS

Futbalová reprezentácia Nigérie pre nevyplatené prémie vstúpila do štrajku. Hráči odmietli opustiť svoj hotel v Namíbii a zmeškali letecký spoj do Brazílie, kde by mali štartovať na Pohári konfederácií FIFA.

"Odmietli odísť. Mali ísť o jedenástej ráno, ale tvrdia, že im ich federácia dlhuje peniaze a chcú situáciu vyriešiť ešte pred odchodom z hotela," informoval agentúru Reuters generálny sekretár futbalovej asociácie Barry Rukoro.

"Všetci funkcionári už odleteli skorším ranným letom, ale hráči a členovia realizačného tímu sú stále tu a nie je ani náznak toho, že by plánovali odísť," dodal Rukoro.

to bude skandal

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jdou někam ...

Reagovat
smazaný uživatel

"Vo vzduchu škandál smrdí

Nemám v tom prsty tvrdím

To bude randál myslím

A nie som sám..."

Reagovat
čutalista

Reagovat
osobnostx

Já bych je vyřadil z kvalifikace MS. To by koukali....

Reagovat
smazaný uživatel

8% lidí si myslí že vyhrají Tahity

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nevieš

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za skupinu, ti osmiprocentní?

Reagovat
smazaný uživatel

homeles a jeho gang

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko Honda s Kagawom ich vsetkych rozoberu na suciastky do najnovsich modelov Toyoty.

Reagovat
madridcan

Taliansko vyhra.

Reagovat
minoLFC

Urugay sa prehryzie až do finále a tam vyhrá Španieli dúfam budu hrať so Soldadom, ktorý sa tam nepochopiteľné dostal až ako náhradník a nie s blonckou...Brazília nedokázala porazit ani Angličanov, neverím im

Reagovat
kiwwi

Urugay

inac takto podobne sa precenovali aj na olympiade

Reagovat
minoLFC

Chceš sa stavit?

Reagovat
Kenneth

Prehryže je trefný.

Reagovat
kiwwi

vzdy som fandil Brazilii ale tato mi teda neprijde nicim zaujimava ani nijak extra sympaticka

na tomto turnaji budem jednoznacne fandit Japonsku...skoda ze tie skupiny su tak nespravodlivo rozdelene, pretoze v konkurencii Talianska, Brazilie a Mexika asi velku sancu mat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Prč ti nepřijde sympatická? Kvůli tomu, že tam je hodně hráčů, které nemáš na očích?

Reagovat
kiwwi

Luiz, Alves, Marcelo, Neymar, Fred, Hulk...toto mi fakt nepride ako sympaticka kostra timu a ani ta hra nema svoju Brazilsku tvar ako kedysi

Reagovat
kiwwi

+ Scolari...no proste bleah

Reagovat
smazaný uživatel

Co mas proti Marcelovi?

Reagovat
kiwwi

vsak je to vypatlany psychopat (ale futbalista perfektny no)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápal bych ty ostatní, ale Fred, Neymar a Hulk? Proč?

Reagovat
kiwwi

Fred je proste take kopyto na Brazilske pomery, asi som bol zvyknuty na top utocnikov v Brazilii a zrazu tento Fred...Neymarovi zatial neviem prist na chut...stale ked som ho videl, tak bol strasny solista a dokopy vymyslel jedno velke hovno no a Hulk je proste komik...po prve tym svojim prestupom sa mi znechutil a po druhe vykonnostne sa hra na velkeho pana a pritom hra kulove

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevim kolik ti je.. ale Brazílie měla vždycky podobnou kostru jako teď podle sympatií.. Předtím zas měli ve svým středu Ze Roberta, Rivalda, Cafú, Denilsona, Dida.. apod. A to jsou hráči, které mají objektivně podobné důvody proč je nemít rád, jako u těch cos vypsal.

Reagovat
kiwwi

tych som zboznoval

Reagovat
smazaný uživatel

Rivaldo byl simulant, sobec a ufňukánek.. A to tak, že dneska bys těžko hledal někoho jemu podobnýho.

Zé Roberto byl křivák, do soubojů chodil šlapákem a navíc vedle ostatních vypadal i herně dost zle.

Denilson byl zas nejpřeplacenější hráč historie, ve svá době nejdražší přestup světa do Betisu..

Dida se vybarvil až ke konci, ale byl obdobný sympaťák jako dneska Valdés..

apod. podle mě je to akorát tím, že teď tu máš internet a o těhle skutcích se víc píše, navíc se hrozně moc rychle zapomíná..

Reagovat
Carrick

A proč Cafú? Kvůli tomu, že byl namachrovaný?

Reagovat
smazaný uživatel

U něj už ani nevim Měl něco s pasem, ale u něj to hlavně asi bylo tím jak působil.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Vždyť vypadal jako pohádkový dědeček. Hrozný sympaťák

Reagovat
kiwwi

no to uz ale nic nezmeni na tom, ze vtedy som ich zboznoval a teraz su mi tito nesympaticki

Reagovat
smazaný uživatel

Začals moc žrát Anglii..

Reagovat
kiwwi

Anglicko a Brazilia boli moje timy odjakziva...a neznasal som Talianov, Francuzov, Nemcov a Argentinu

mal som rad Spanielov ale paradoxne za ery ked nic nemohli vyhrat (Raul a Mendieta to boli proste moje srdcovky) ale terajsie Spanielsko strasne nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

Větší kontrast si nenašel? Brazílie a Anglie To já naopak mám tuhle éru Španělů moc rád, měl jsem je rád i kdysi i když tam nebyli tak kvalitní fotbalisté jako dnes.

Reagovat
kiwwi

tak Anglicania su proste srcovka, s tym neurobim nic navyse vzdy tam hrala a hra kopa hracov z United, im proste nemozem nefandit

no a Brazilia ma vzdy uchvacovala tym ako sa tou hrou bavia...to nedokazal nikto iny na svete (a presne to iste maju aj vo volejbale...to je proste iny svet - kazdy hra strojovo, nacvicene signaly, taktiky, pozicie...ale aj tak sa im nikto nedokaze dlhodobo vyrovnat a vsetkych prehravaju kreativitou a spontannostou )

Reagovat
kiwwi

*srdcovka

Reagovat
smazaný uživatel

S těma Brazilcema to máš ale i dneska.. Viděl jsi jak hráli s Itálií? To byla taktika vs nadšení a talent a byl to úžasnej zápas. Jen je škoda, že i ty nejlepší pak jdou na východ Evropy a reprezentační trenéři o ně nemají pak zájem.. (ale tak ten nejdůležitější už přestoupil na západ )

Reagovat
kiwwi

chybaju mi tam vacsie individuality...kedysi som sa tesil na kazdy jeden zapas Brazilie lebo som tam mohol vidiet Ronalda, Rivalda, Ronaldinha, Adriana, Kaka atd...teraz sa fakt nemam na koho tesit - 3 alebo 4x som sa k tomu posadil s tym ze sa idem kuknut na Neymara a vzdy ma sklamal no a taky Hulk sa k tym vyssie menovanym nemoze ani len rovnat

Reagovat
kiwwi

a samozrejme este na zaciatku, ked som si ich prvykrat oblubil tak dvojica Romario - Bebeto...och, to bolo nieco

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Já se těším vždycky na Neymara, protože v každém zápase udělá něco navíc, což zbožňuju.. A to i když se mu nedaří. Jinak máš ale pravdu, zatím to není soubor individualit, ty jsou hlavně v obraně, ale velice talentovaných mladíků.. Jenže oni v ty individuality vyrostou, o to se člověk nemusí bát

Reagovat
božský John

Rivaldo byl bůh, na toho mi nešahej

Reagovat
smazaný uživatel

Rivalda? A to zrovna tobě vadí dnešní hráči Barcelony? Slušnej paradox..

Reagovat
božský John

Vole, bylo mi 10

Reagovat
smazaný uživatel

No ale třeba jeho scénku u rohovýho praporku si pamatuješ, ne? Ta byla slavnější, než veškerý jeho branky.

Reagovat
božský John

Viz níž

Reagovat
kiwwi

to uz bolo na sklonku jeho hviezdnej kariery

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to nebyla jediná věc.. Simuloval daleko víc jak dneska kdokoli, křičel na rozhodčí, spoluhráče, byl často uraženej.. Strašnej člověk.

Reagovat
božský John

Nojo, ale na to jako malej kluk nekoukáš, když Ti zajebe nůžky z hranice vápna, tak to je stokrat vic, než když pak pičuje celej zápas

Reagovat
božský John

To je vubec jeden z mala golu, co si dejme tomu do tech deseti pamatuju. Prvni je Trezeguet ve finale eura, druhej tenhle a třetí samozřejmě Ronaldinho proti Anglánům. Jo a Pikl z přímáku v Jablonci, to byl nádhernej gol. To jsou asi nejsilnějši goly mýho mládí

Reagovat
kiwwi

moj prvy takyto moment je Baggiova prekopnuta penalta proti Brazilii v '94

Reagovat
božský John

To mi byl necelej rok

Ale chápu, to musel bejt silnej moment

Reagovat
smazaný uživatel

On myslel co si pamatuje ze zápasu a ne z reklamy

Reagovat
kiwwi

to aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

To já, sice už starší.. Ale nezapomenu na klasickou Ronaldovu přešlapovačku v dresu Interu ve finále UEFA proti Laziu. Vůbec celej ten mač byl od něj úžasnej..

http://www.youtube.com/watch?v=5iIsbikFOQw

Reagovat
božský John

To je genius, genius, genius

Reagovat
smazaný uživatel

A Nesta osobka..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.. Já na to nekoukám tolik ani dneska, vždycky je pro mě důležitý jen to, co umí na hřišti..

Reagovat
smazaný uživatel

To ví člověk dnes, ale dříve viděl Rivaldo ( a ostatní) jednou za týden v BBV, jak tam někomu šoupnul dělovku ze třiceti nebo nějaký Hattrick , to se pak těžko hledají mouchy.

Reagovat
božský John

Reagovat
božský John

A to moc těch internetů nebylo, takže jsem ho viděl jdnou za čas v televizi a z těch divů si pamatuju asi ten nejslavnější proti turkům, ale jinak to byl dokonalej hráč...to, že to je píča simulantská, to vidim až ted, ale zamlada to byl idol, s Petitem, Zidanem,Šukerem, Nedvědem a tak

Reagovat
Arbiter

Oscarek, co táhne Brazílii ti dost sympatický nepřijde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses fakt jeste horsi nez kiwwi.

Reagovat
kiwwi

a ty si horsi jak my dvaja dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze nikdo takovej tady neni

Reagovat
kiwwi

je...ty

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik ze bylo tech palcu proti kiwwimu?

Reagovat
kiwwi

wau, takze fakt si

Reagovat
smazaný uživatel

Je, ty... wau, takze fakt si.. Ses buh, kiwwi, at ziji slovensky skolky

Reagovat
kiwwi

ale kludne ma mozes dalej oslovovat kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Oscar byl 7x za sebou v repre vyhlašen hráčem zápasu...

Reagovat
božský John

to má váhu

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne.

Reagovat
božský John

(ironie)

Reagovat
Arbiter

aha...

Reagovat
blaugrana

Španieli to dajú s prstom v riti.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně pravděpodobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Není tam moc velká konkurence.. Max. Brazílie (ta se sehrává a má Scolariho, tam je bohužel šance mizivá), Itálie (vzhledem k formě a unavenosti hráčů taky nic moc) a Uruguay, která může překvapit.. ale jinak je to docela jasně v rukou Španělů..

Myslíš, že ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, jenom bych chtěl, aby je to bavilo a nevypadalo to jako na EURO ve skupině nebo ještě hůř. Itálie bude dobrá hlavně za rok, teď nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie mohla být do šampionátu skoro dokonalý mužstvo, škoda Scolariho.. A Italové jsou nějací unavení, ne? Mluvěj o tom celou dobu, zahrajou tragicky v Praze, pak remizujou s Haiti.. Špatné laboratoře tam mají..

Reagovat
smazaný uživatel

Unavení jsou, ale i Méďa říkal, že kondičku směřovali až tady k tomu turnaji, tak uvidíme. Klidně můžou vyletět už ve skupině. Ale za rok jim věřím na medaili.

Reagovat
smazaný uživatel

Italové určitě budou braní jako neužší kandidáti na medaily.. Hned po Španělsku a Německu, to jo. Jestli si teda Pirlo udrží výkonnost.

Reagovat
Ragazzo d'oro

A nebo je tu taky možnost, ze za rok uz Pirlo nebude potreba, protože uz bude náhrada..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jenže to zatím nevypadá, že by ho Verratti v repre nahrazoval.. To asi nepůjde během půlroku, takhel důležitej post.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ja tomu taky moc nevěřím, stejne jako moc nevěřím tomu, ze Pirlo bude mit nějakou oslnivou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale ještě je čas a náhrada evidentně je..

Reagovat
smazaný uživatel

medaili

Reagovat
smazaný uživatel

Marama Vahirua

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá expreska, jen aby se na to Itálie nevymlouvala, až jim to na hřišti nepůjde ...

11.06. Italové přišli o uzeniny a sýry

Italská reprezentace přišla po příletu do Brazílie o část potravin, které si přivezla na Pohár FIFA. Celní úřad výpravě trenéra Cesareho Prandelliho zabavil balení parmské šunky, bresaoly a parmezánu. Italové si do Brazílie přivezli celkem zhruba dvě tuny zásob, aby nemuseli riskovat místní stravu. Bez problémů prošly například těstoviny, olivový olej a plechovky s rajčaty, pro uzeniny a sýry však Azzurri neměli potřebné povolení. Na jeho získání už podle médií začalo pracovat italské velvyslanectví.

Reagovat
aurelio

NIPPON (to je šikmooký smajlík, nie?)

Reagovat
stas87

spolu s elitním kanonýrem Shinji Okazakim (Stuttgart)

okazaki je kridlo...a golovy mi nepride,to ibisevic je skor golovy zabijak,okazaki aj tuto sezonu dost casto sediel,hrotaka podla mna nedokaze tak dobre zahrat ako kridlo co sa dostava do koncovky ale primarne posobi na kridle

Reagovat
smazaný uživatel

Kanonýr může hrát i v obraně..

Reagovat
stas87

vo vfb: 52/10,v repre 63/33 tak asi produktivnejsi je v repre ale tam hraju slage timy

Reagovat
aurelio

Asi dva roky dozadu bol najlepším reprezentačným strelcom roka. Trafil sa asi 15-16 krát

Reagovat
smazaný uživatel

Je tov nároďáku aktuálně nejlíp střílející Japonec, takže je to objetivně jejich elitní kanonýr...

Reagovat
stas87

ok,ja ho poznam len z bundesligy..zapas japonska som posledny krat videl v roku 2002 s ruskom..

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho ani neznám

Reagovat
stas87

no tak keby si na mna vysypal nejake brazilske mena z brazilskej ligy tak som v riti

Reagovat
domingo

Ja ho vubec neznam, ale ma v tom kadru suverenne nejvic repre golu

Reagovat
smazaný uživatel

Confed Cup 2013 players with most international goals: Villa 53 - Forlan 33 - Okazaki 33 - Suarez 32 - Hernandez 32 - Torres 31 ......už asi pochopíš

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie je pro mě hned po naší reprezentaci nejsympatičtější společně s Portugalskem a přeju jí to nejvíc, na druhou stranu by mi z pověrčivosti nevadilo, kdyby Brazilci skončili třeba druzí nebo třetí, protože zatím pokaždé, když vyhráli Pohár FIFA, nevyhráli následující MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladané finále : brazília vs. uruguay

možné finále : Brazília vs. Španielsko

prípustné finále: Taliansko vs. Španielsko

Reagovat
San Iker

Tahiti třetí největší favorit

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Uruguayi a Tahiti

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA AZZURRI !

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím 85 lidí si myslí, že největší favorit je Tahiti. Úroveň místního smyslu pro humor stojí za prd.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím : Itálie, Uruguayi, Tahiti

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 2000:1 na Tahiti je povinnost zkusit

Reagovat
madridcan

To urcite neni

Reagovat
patas92

to je jeden z mála případů, kdy je i té pěti koruny škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Inak STV2 bude vysielať len zápasy Brazílie zo zákl.skupín, obe semifinále a finále, ČT SPORT odvysiela celý turnaj.......

Reagovat
Minister

hm

Reagovat
smazaný uživatel

Japan!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tahiti

Reagovat
smazaný uživatel

Na tento turnaj se hodně těším let´s go BRAZIL

Reagovat
smazaný uživatel

Připojuji se ....

Reagovat
smazaný uživatel

CESAR, ALVES, SILVA, LUIZ, MARCELO, FRED, NEYMAR, OSCAR, PAULINHO, HULK, GUSTAVO

KAWASHIMA, HONDA, NAGATOMO, UCHIDA, KAGAWA, ENDO KIYOTAKE, OKAZAKI, YOSHIMA, HASEBE, KONNO

Reagovat
smazaný uživatel

vitazna

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč tam není Dante.

Reagovat
fajdax

Místo koho by tam jako měl být?

Reagovat
Trand

Hádej.

Reagovat
fajdax

No místo Luize ani Silvy určitě ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz je průchozí, ať už si to hodláš přiznat nebo ne, tak je lepší na cdm než na stoperovi. Technika pěkná, ale v obraně nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

podme Japonsko Shinji ukaz im, ako sa hraje futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak .... Brazílie přece nepotřebuje, aby jim někdo ukazoval, jak má hrát fotbal. Dříve se občas stávalo, že tz. umírali na krásu (ale zase se na ně dalo oproti ostním koukat), ale dnes už je jiná doba, jen nevím, jestli to je dobře nebo ne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Když vynechám poslední přátelák, který jsem neviděl, tak je to zatím slabota. Ať jim to klidně někdo ukáže, protože jediný hráč, který stojí za posledních pár zápasů za zmínku je Oscar.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou silná slova, už vzhledem k historii a úrovní fotbalu, která tam panuje. Sice nejsou v top formě, protože taky mají deficit ostrých zápsů, což příprava a přátelské zápasy (ať jsou s kýmkoli) nikdy nahradit nemůžou, ale jejich kvalita je pořád hodně vysoko. A tím jak se rozehrají, najdou optimální složení a další věci půjdou logicky nahoru, ale holt, kdo jim nepřeje, tak si to nikdy nepřizná. To je jednoduchá rovnice.

A kdo to opravdu sleduje, tak musí vidět tyto věci v souvislostech, protože odsoudit někoho na základě subjektivních domněnek je mrzké. Tím myslímm to, že ve státě, jako je Brazílie, je fotbal něco jako náboženství a ten tlak na reprezentaci je strašně velký, pro nás ve střední Evropě tařka nepředstavitelný. A vyrovnat se s tím umí jen někdo a to pochopitelně týká i tohoto utkání, protože Brazílie bere tento ročník Poháru FIFA nesmírně prestižně.

Reagovat
smazaný uživatel

Netvrdím, že jsou na tom špatně celkově, když to zhodnotím jenom podle cca 8-10 zápasů tak mají na čem pracovat. Jak se najdou a sehrají tak to bude skvělý tým, momentálně, ale hrají pod svoje možnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

To možná ano, ale použít slovo "slabota" (které jsi užil) je podle mne mimo mísu, příště dopručuji volit přiléhavější výrazy. Už jen kvůli zkulturnění diskuse zde na EF ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se na Blattera bučí?

Reagovat
Trand

Fernandinho a Willian jsou zranění?

Reagovat
smazaný uživatel

ty krávo....

Reagovat
smazaný uživatel

neymaaaaaaaaaaar

Reagovat
smazaný uživatel

woow

Reagovat
ďuriLFC

úúú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ukop se no

Reagovat
smazaný uživatel

Honda

Reagovat
ďuriLFC

Strašne ťažká pozícia.

Reagovat
smazaný uživatel

stačilo kdyby nestřílel nártem

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím ale aktivitou všechny ty brazilský hvězdy strká do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ta ofenziva Japonska je ale dost dobra, dufam, ze nieco im tam este padne

Reagovat
off-olda

Neymáááááááááááááááár

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Hulk je strašný prdeláč.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na Ivanovice nema nikdo.

Reagovat
FCSL

Honda

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí je nějakej divnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS uz snad s Fernandinhem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohonil sis nad Iscem dneska?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem celej den pryc, nevidel jsem to..

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ten gol? To bude nekde na youtube urcite.

Reagovat
smazaný uživatel

Projed diskusi u Verrattiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejne se tesim, az nad Iscem budu honit po tom, co vytlaci ze sestavy toho supaka z Nemecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Me hlavne uz sere to nase "ticho-po-pesine". Klidne, at ten Isco prijde, hlavne, at uz se zacne na postu trenera, potazmo nakupu neco dit.

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro - Fernandinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechno lepsi nez tito dva umelci, kteri zas akorat nahravaji Silvovi s Luizem. Hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Tim samozrejme narazim na Casemira, od kteryho zatim nevim, co mam v pristi klicove sezone cekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ně je každopádně dobře, že jim středoví záložníci konečně míří do takových klubů, to se musí vyplatit, někdo se chytne určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste at se nekdo ujme Diega Ribase a budu spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. pak mi napis, jak hral dneska Illarra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, zaměřím se na něj. Mimochodem, psalo se o našem zájmu už v březnu, ale to člověk v té hromadě jmen ani nezachytí.

http://www.elconfidencial.com/deportes/liga-bbva/2013/03/20/el-real-madrid-coloca-a-illarramendi-en-la-lista-de-sustitutos-de-xabi-alonso-117205/

Reagovat
smazaný uživatel

Co nejaka vykupka?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fred je línější než Carroll.

Reagovat
fajdax

Ten Hulk je neskutečnej...Doufám že ten jeho přestup dotáhnem.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Komu fandí?

Reagovat
Miguel19

No hádej..

Reagovat
Trand

Nejsi o rok pozadu?

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecnej priemerak hlavne

Reagovat
smazaný uživatel

Dost vyčnívá dneska, protože se od něho japonci prakticky odrážejí, jinak souhlasím :D Nikdy sem ho zvlášť nemusel.

Reagovat
vocasisko

Paráda, takže válet se po zemi Neymar umí.

Reagovat
SIRBRANIKE

Veď ho ten japonec zostrelil...

Reagovat
vocasisko

to nepopírám, ale po takovým faulu se zvednu a jdu dál a né se tam hodinu válím

Reagovat
smazaný uživatel

Tys ho u vas chces nebo ne?

Reagovat
vocasisko

ne, kéž by poslední měsíc byl zlej sen a ukázalo se, že nikdy k nám nepřestoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo má větší prdel, Hulk nebo Ivanovič?

Reagovat
Aldeano

Horváth

Reagovat
smazaný uživatel

ve válení sudů je ten Neymar fakt excelentní

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

ano přesně tak bylo to na zvracení

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť to byl faul zezadu uplně jasnej nemám rád tu utřepanou frázi, ale jestli si někdy hrál fotbal, tak když tě někdo ve velký rychlosti vezme zezadu, tak to dopadne přesně takhle. Navíc žádný sudy neválel, otočil se jen jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

otočil se přesně 3x takže tohle divadélko si mohl klidně odpustit

Reagovat
smazaný uživatel

To se chceš příst o tom, jestli se otočil dvakrát nebo tříkrát? Zprvu se mi zdálo, že to pěkně přihrál, ale po opakovačce bylo vidět, že ne. Sám tohle znám moc dobře, když tě někdo vezme tak, že svou jednou nohou škobrtneš o druhou, tak se válíš, ani nevíš jak. Jestli ti tohle přijde jako simulace, tak si toho asi moc neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že jo chlapečku

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tohle za reakci??

Reagovat
smazaný uživatel

dávám ti za pravdu abys měl radost. S člověkem co obhajuje přihrávání pádů a snaží se to všelijak omlouvat já normálně diskutovat nehodlám, chlapečku několik let pískám takže přihrávání pádů poznám a tohle bylo jednoznačné, jeslti nesouhlasíš tak je tvůj problém a tvůj názor je mi u prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

No aspoň vidím, co tu mám čekat. Toho chlapečka si můžeš nechat pro sebe, já se snažil normálně diskutovat, rozhodně ne vymlouvat, jak říkáš. Mě to prostě jako simulace nepřišlo. Tobě ano, tak tu máme střet názorů. Já se jen snažil sem napsat svůj pohled na věc. Ale vidím, že s tvojí arogancí s tebou asi nebude žádná řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Brazílii to bude stejně super MS. Už se na to těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam bude aspon jeden poradnej travnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak horsie ako v JAR to snad ani nemoze byt

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Čo bolo v JAR zlé?

Reagovat
smazaný uživatel

To Kagawa zautocil na Marcelovu rodinu?

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Ramires je zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene,nebyl nominovaný .

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak smutné vidět Kagawu hrát na křídle

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, nesedí mu to tam vôbec, zakopaný tam je ako Hamšík u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik u nas nehraje na kridle, naposledy este za Weissa

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel som krídlo, myslel som proste to že kvalitný hráč je zakopaný a nevyužitý či už pozíciou alebo systémom hry....

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně když člověk ví, jak skvěle dokáže hrát na AM

Reagovat
smazaný uživatel

a dnes to vobec nie je take zle, s Hondom si dost menia miesto a nejak to poskladat musia, ked maju dvoch takych hracov na jednu poziciu

Reagovat
JozkokozleJ

Pre niekoho, kto je Kagawu zvyknuty z Dortmundu, to zle proste je.

Reagovat
smazaný uživatel

to mozno, ja som na neho zvyknut z United, takze preto mam pochopenie

Reagovat
JozkokozleJ

Niet sa comu divit. Kupia AM a davaju ho na kridlo, resp. s AM (ak sa nemylim) ani nehraju.

Reagovat
smazaný uživatel

no, viac zapasov teda Shinji odohral na AM, ako na kridle..vylozene na kridle nastupoval az na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

zatiaľ Japonci trošku sklamanie pre mňa....nevedia si prihrať poriadne

Reagovat
Aldeano

Před 4 lety jsem objevil vuvuzely

Reagovat
smazaný uživatel

Hruza a des..

Reagovat
smazaný uživatel

jo a jinak: Luiz je pěkný debil!

Reagovat
smazaný uživatel

waw tá branková technologia je vychytaná

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz tak na to koukam, kde je konec Elana a Luise Fabiana? Elano byl super.

Reagovat
Trand

Elano hraje za Gremio a Fabiano za Sao Paulo, kde má bilanci 32 zápasů/23 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Zmizeli z Evropy moc brzo.

Reagovat
Trand

Oba dva 2011 no. Ale Elano byl předtím v Galatasarayi, tam už taky nebyl moc na očích. Ale vypadá to, že se oběma daří, což je fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si pamatuju Elana jeste ze Sachtaru a vetsina fanousku si ho pamatuje ze City, kde je jednu dobu hodne tahnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk zatim nekolikanasobne lepsi nez Neymar.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně aspoň občas přihraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedavej po kolika zapasech pujde Messi brecet za vedenim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani omylem. Hulk měl jednu pěknou střelu do boční sítě a 1-2 akce ze kterých nakonec nic moc nebylo. Hraje dobře, ale aby byl několikanásobně lepší, to by toho musel předvést o dost víc.

Reagovat
smazaný uživatel

jak odejdou z Evropy, tak o nich slyšet není, což se nedá říci o neymarovi, toho media servirovaly neustale

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lesicky neskutocny paprda

Reagovat
smazaný uživatel

a to je clen toho nasho slavneho vykonneho vyboru

Reagovat
smazaný uživatel

Hondu popisuje, akoby prvykrat bol sirokej verejnosti na ociach, rozprava o Japonsku akoby tam zil cely zivot a my ho pozname len z rozpravania starych materi a otcov. Pobavila ma ta cast, vraj Japonci nie su kreativni a len poctivo makaju ako cvicene opice. Uplny blbec

Reagovat
JozkokozleJ

"Zboznujem", ked sa niekomu stare klise drzia v hlave i 20 rokov po tom, co neplatia. Paradoxne, Lesicky je ten, ktory vola po moderne.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, najkreatívnejší hráči Bundesligy z posledných sezon ako Kagawa a Kiyotake a vlastne celá ekipa z Bundeslige je dosť konštruktívna....Lešický je vôl-nedá sa ho počúvať, nabudúce prepínam na ČT, a vlastne inú možnosť ani nemám kedže STV vysiela len zápasy Brazílie...plus playoff

Reagovat
kiwwi

som najprv precital "Ten Lesicky neskutocna parada" a musel som si pretriet oci

Reagovat
CubONE

Neskutocne oranisko tam maju

Reagovat
smazaný uživatel

Paulinhoooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
SIRBRANIKE

T.Silva hrá vzadu parádne

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově je ta defenziva supr. Oni si podle mě mohou dovolit hru bez klasického DM.

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje vždycky parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby za Brazilii nehral Neymar, tak by se ji dalo i fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mel tu Brazilii kdysi tak rad, ale tenhle tym me teda az na vyjimky fakt neoslovil.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilci, na rozdíl od Argentinců mi byli vždy sympatičtí, ale tenhle výběr mě nijak neoslovuje

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
minoLFC

Honda je fakt precenovany a Kagawa hra?

Reagovat
smazaný uživatel

Honda ma vraj nejake zdravotne problemy. A precenovany? Vidis ho prvykrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Bud jsou ti Japonci fakt neuveritelne rychli, nebo je jenom proste Neymar dement, ja jsem dneska nevidel, ze by mu vysla ta rychlostni klicka kde si to kolem hrace predhodi...a ze jich nebylo malo.

Reagovat
smazaný uživatel

a spravna odpoved je pochopitelne za "c" - oboje

Reagovat
smazaný uživatel

je to cele o tom, ze ak sa Neymarovi neda vela priestoru a obrancovia s nim dostupuju, tak ho mozu lahko vymazat, tak ako dnes

Reagovat
minoLFC

Honda je fakt precenovany a Kagawa hra?

Reagovat
minoLFC

Refresh...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby měl Robinho stejný účes jako Fred a Marcelo a všichni by byli na hřišti, to bych komentátorům nepřál =D

Reagovat
smazaný uživatel

Boze, solista, neprihraje, furt se utapi akorat v klickach a jeste je to nechutnej simulant. To i ten Messi je sympatictejsi..

Reagovat
smazaný uživatel

No, ten popis se hodi i na Ronalda Ale jo, klicky a pady dneska zbytecny ..

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenze jsou tam dva rozdily - Ronaldovi to vychazi a Ronaldo prihrava, kdyz je nekdo v lepsi situaci (nerikam, ze vzdycky).

Reagovat
smazaný uživatel

No Ronaldo a klicky, jestli myslis preslapovacku jako klicku tak tedy jo. No a s tema prihravkama to bude podoby

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz to chces takhle rozebirat, tak se dostaneme k tomu, ze Messi neumi ani jednu klicku, vzdycky akorat kolem hrace probehne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny, souhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, i Robben dělá pořád to samé a vychází mu to. Nechápu co to tu tlačíš za hovna. Jestli ta klička funguje tak je to jenom dobře, pořád lepší než 851564 kliček v jednom a pak to ztratit.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim nereaguj na me, pripadas mi jako trotlik, diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim nereaguj na me, pripadas mi jako trotlik, diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mi připadáš jako dement s tvojí argumentací, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou argumentaci ?

Reagovat
smazaný uživatel

Honda teraz zavesi

Reagovat
smazaný uživatel

Moura konečně na place

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohem lepsi hrac, nez Neymar.

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk.

Reagovat
Miguel19

To hřiště je děs..

Reagovat
smazaný uživatel

Stacilo stahnout Neymara a hned ta hra Brazilie vypada o 100% lip.

Reagovat
herbage

Neymar wondergoal, už se na něj v Evropě těším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak mu nevyšlo dneska vůbec nic. I když gol je samozřejmě to nejdůležitější.

Reagovat
patas92

Leandro Damiao s přezdívkou Jo

Reagovat
Kily

jsem si říkal, jestli nebudu muset jít k ušnímu a je to dobrý, nemusím

Reagovat
smazaný uživatel

Leandro Damiao s prezdivkou Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Co? Leandro Damiao s prezdivkou Jo?

Reagovat
Maritazzi

Jakej post je primárně Paulinho?

Reagovat
smazaný uživatel

CM, box-to-box player.

Reagovat
Maritazzi

Takže rozehrávače ve 4-3-3 by asi hrát nemohl ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, zalezi asi s kym by to hral.

Reagovat
Maritazzi

Bořiči typu Nainggolan/De Rossi/Bradley... mně jde o to, jestli má v sobě to režisérství, jestli umí diktovat tempo hry a tak. Teď ho vidím poprvé 10 minut, z toho si moc obrázek neudělám.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, u vas by se mi libil. Ale on za repre nehraje moc dobre, koukni na nejakej zapas Corinthians.

Reagovat
Maritazzi

Já ho právě moc nechci, neprověřenej a není primárně na pozici, kterou potřebujeme. Navíc určitě nebude levnej a možná by jeho příchod byl podmíněnej odchodem Daniho...

Reagovat
FC Porto FC

Leandro Damiao s přezdívkou Jo :DDDDDDDDDDDDDDDD ne to snad neeeeeeee :D

Reagovat
herbage

proč Leandro Damio vůbec nebyl nominován? Zranění?

Reagovat
patas92

jj, Jo je právě jeho náhradník

Reagovat
herbage

škoda, na něj sem se těšil

Reagovat
smazaný uživatel

prý první povolání do repre od Pekingu

Reagovat
Trand

A snad i poslední.

Reagovat
Kily

Scolari místo něho vzal Joa...

Reagovat
herbage

forma, zranění, nepasuje mu do herního stylu?

Reagovat
Kily

vůbec netuším, nesleduju

Reagovat
Trand

Scolariho bych nebral moc vážně. Jeho nominace jsou při nejmenším podivné.

Reagovat
Trand

On 7 June 2013, Jô was called to replace Leandro Damião for 2013 FIFA Confederations Cup, who was withdrawn from the original squad due to an injury.[19]

Reagovat
Kily

ajo, to mi úplně vypadlo

Reagovat
herbage

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ten fotbal poslednich 20 minut je naprostá zoufalost.

Reagovat
Miguel19

Oscaaaaaaar

Reagovat
smazaný uživatel

Oscar

Reagovat
FC Porto FC

Damiao goooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

DAMIAOOOOOOOOOOOOOOO a hlavne OScar

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda ta hra Brazílie moc dobrá nepřijde. Silva suprový, David Luiz mi připadá, že neumí bránit bez toho, aby hráče fauloval. Krajní beci dneska dost nepřesný. Marcelo se dokáže krásně vykličkovat ze složitý situace, ale dneska mu nešli moc přihrávky. Alves útok podporoval víc a myslím, že to byl on, kdo nahrával na druhej gól, spolupráce s Hulkem dobrá, ale zase kolik centrů pokazil.

Jinak by kanárci podle mě potřebovali pořádnýho střeďáka. Dneska to byla hrůza, jeden se zatáhl mezi 3 stopery, minutu si kopali mezi sebou a pak dlouhej nákop.

Z útočný fáze nejlepší Hulk, Neymar dal gól, ale herně to nebyla žádná hitparáda, nesmí tolik sólovat. Oscar mě docela sklamal, strašně moc toho pokazil, na druhou stranu jezdil a makal akorát sem to dopsal a Oscar krásná akce na Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ti stredaci jsou hrozne komicti, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to v hlavně v první půli chvílema připadalo, jako kdyby tam Brazílie žádnej střed neměla

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak nema, ti dva sice vybojuji par balonu, ale co se tyce nejake rozehravky, tak to nejlepsi od nich je nahrat Silvovi s Luizem. Ale tak Fernandinho prestoupil do tymu v PL, tak snad ukaze, ze je daleko lepsim hracem nez ti dva dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm

Reagovat
vocasisko

Neymar je lama.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco: "Morata y Nacho me están insistiendo" Vyborne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva zápas. Neymar opět potvrdil kvaliu

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

To je smutné, jak stále lidi žijou v bludu a Brazílii nevěří. Jasně, že to herně nebyla extra žádná sláva, ale uvědome si prosím, jak dlouho nehráli klasický soutěžní zápas. Trenér Scolari má právo nominace podle svého úsudku a nikdo jiný nenese za tento tým odpovědnost jako on.Výsledek ale hovoří jasně, Brazílie porazila Japonsko rozdílem třídy a to je třeba ocenit !!!

Všechny tři góly byli pěkné, ale ten poslední se svou lehkostí provedení se mi líbil nejvíce. Atmosféra taky dobrá, i když k vyprodání arény něco málo chybělo, jen ten trávník přidělával starost, což bylo vidět. Ale to se do začátku MS v příštím roce dá lehce odstranit. Doufám, že další zápasy Poháru FIFA pojedou ve stejné linii a padne hodně gólů. A jako propagace fotbalu to taky dnes ušlo, když už tam byli všichni papaláši ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele