Souhrn kvalifikace o ME 2016 - neděle 7.9.

07.09.2014, 20:00, aktualizováno 07.09.2014, 22:45
Komentáře a souhrny
Svůj začátek ohlásila také kvalifikace o mistrovství Evropy 2016. Dánsko na úvod otočilo utkání s Arménií. Irsko veze tři body z Gruzie a Severní Irsko pro změnu převrátilo utkání s Maďarskem. Finsko porazilo Faerské ostrovy, Polsko si zastřílelo proti Gibraltaru. První výhry mají také Německo, Albánie a Rumunsko...
Skupina D

Německo - Skotsko 2:1

07.09.2014 20:45

Góly: 18. Thomas Müller, 70. Thomas Müller - 66. Ikechi Anya

Povinnost splněna, ale jen tak tak. Německo si na úvod kvalifikační fáze v boji o mistrovství Evropy 2016 poradilo v domácím prostředí se Skotskem, ovšem poněkud paradoxně budou moci po tomto střetnutí odcházet příznivci národního týmu, jenž prohrál 2:1. Za to, co svěřenci Gordona Strachana na stadionu v Dortmundu předvedli, se opravdu nemají za co stydět a do dalších kol mohou jít s patřičným sebevědomím.

Jen uvažme - kdo by dával šanci skotskému výběru na půdě čerstvých mistrů světa? A přesto se jednalo o veskrze vyrovnaný, po dlouhou dobu napínavý zápas. O vítězství favorita se nakonec postaral dvěma zásahy spolehlivý Thomas Müller, ovšem ani jeho skvělý výkon nezakryl opravdu chatrné počínání německé defenzivy napříč celou devadesátiminutovkou. Ani střed zálohy, tolik oslavovaná chlouba našich sousedů, nepůsobil zdaleka tak jistě a zvláště po změně stran se vytratil pod skotským nátlakem.

Úvod utkání na Westfalenstadion provázela patřičná triumfální atmosféra, vždyť šlo o první soutěžní zápas od brazilského finále s Argentinou. Co však mohlo Skotsku vlít trochu krve do žil, bylo "odvetné" měření sil Německa s Argentinci před několika dny. I když šlo jen o přátelský zápas, vedení Albiceleste 4:0 po hodině hry svědčí o tom, že obhajovat dennodenně titul mistrů světa může být leckdy těžší než jej získat. Nepochybným oslabením je také oznámení konce reprezentační kariéry z úst klíčových obránců let minulých, Pera Mertesackera a především Philippa Lahma.

Po osmi minutách hry se k první velké šanci večera dostal Thomas Müller, ovšem po Durmově centru již uvnitř šestnáctky nedokázal dostatečně přesně zamířit hlavou. Se Skoty to nezamávalo, ba naopak. Pět minut nato přišla první viditelná fáze jejich dominance, kdy zvláště osamocený hrot Steven Naismith s pravým křidelníkem Ikechim Anyou nechávali soupeřovu defenzivu neustále jako na trní. Přesto šlo skoro o takový planý poplach, Německo se totiž během následných pěti minut ujalo vedení. Svůj předchozí omyl napravil Thomas Müller po Rudyho centru tentokrát perfektní hlavičkou.

Následovala smršť německých šancí, kdy se David Marshall ve skotské brance musel pořádně činit, aby udržel alespoň trochu nadějný stav pro zbytek utkání. Nejprve nebezpečně pálil Kramer prudkou, přízemní ranou pak pokoušel štěstí Kroos a čtyři minuty před odchodem do kabin musel Marshall na poslední chvíli likvidovat tečovaný míč z brankové čáry poté, co střílel Schürrle.

Po změně stran to už však byla trochu jiná písnička. Hned po dvou minutách hry se do šance dostali hosté a brzy bylo patrné, že Němci poněkud povadli a takzvané "momentum" připadlo jejich nabuzenému soupeři. Po Huttonově dravém průniku se do zakončení díky dobré práci s míčem dostal Naismith a Manuel Neuer mohl být rád, že následná křížná rána šla těsně vedle. Zvláště německé kraje obrany působily křehkým dojmem, čehož Skotsko využívalo, jak jen mohlo. Není tak překvapením, že i vyrovnávací gól z šestašedesáté minuty přišel původně ze strany hřiště.

Rudyho vytažení daleko od vlastní branky využil náběhem Anya, jehož perfektním pasem našel Steven Fletcher. Zakončení z rychlého úniku za příliš vysokou defenzivní linií Německa bylo jen třešničkou na dortu, ani Manuel Neuer už s touto situaci nic nesvedl. Vzhledem k dosavadnímu průběhu druhého poločasu šlo o zcela zasloužené vyrovnání, což ovšem o čtyři minuty později dokonale pohřbil druhý německý gól večera. Hned sedm skotských reprezentantů se pokusilo o úspěšné odvrácení rohového kopu, všichni do jednoho neúspěšně. Využil toho samozřejmě všudypřítomný Thomas Müller a napálil volný míč bez váhání pod břevno.

Samotný závěr už skotské nohy nebyly schopny unést v patřičném tempu, a tak bylo spíše ve hře navýšení náskoku než opětovné srovnání. Vše navíc umocnil naprosto zbytečným vyloučením Charlie Mulgrew, jenž v krátkém sledu uviděl dvě žluté karty, přičemž zvláště té druhé za pouhé odkopnutí míče se dalo velice jednoduše předejít. Němci si tak k úlevě všech jejich příznivců pohodlně pohlídali závěr utkání a vstupují do pomistrovské etapy vítězně.

Více informací k zápasu

Gibraltar - Polsko 0:7

07.09.2014 20:45

Góly: 11. Kamil Grosicki, 48. Kamil Grosicki, 50. Robert Lewandowski, 53. Robert Lewandowski, 58. Łukasz Szukała, 86. Robert Lewandowski, 90+2. Robert Lewandowski

První soutěžní zápas - první debakl. Gibraltar nevstoupil do začátků své první éry nikterak pozitivně. V Portugalsku, kde hraje své domácí duely, obdržel od Polska hned sedm branek, z nichž čtyři obstaral hvězdný útočník Robert Lewandowski.

Poláci zavdali na debakl už v úvodu - první direkt zasadili slabému soupeři už po deseti minutách, kdy se ujala plazivka Grosickiho. Víc toho ovšem naši severní sousedé v první půli nepředvedli a fanoušci fotbalu si na další vstřelené góly museli počkat do poločasu číslo dvě.

Celé čtyři góly dali pořadatelé minulého Eura mezi 48. a 58. minutou. Jako první se opět trefil křídelník Kamil Grosicky, jehož sólo skrz vápno vzalo dech i naději Gibraltaru na příznivý výsledek. Hned za dvě minuty se totiž poprvé trefil Lewandowski - na hlavu mu krásně nacentroval Wawrzyniak.

Druhou trefu přidal útočník Bayernu o další tři minuty později, tentokrát přízemní ranou z hranice vápna poté, co mu míč vrátil pod sebe Rybus. Kritickou jedenáctiminutovku uzavřel zaokrouhlením na 5:0 Lukasz Szukala, jehož výskok na centr Klicha popíral gravitační zákony.

Finální obraz udělil výsledku kapitán Poláků Robert Lewandowski, jenž v závěru duelu dvěma góly uzavřel na konečných 7:0. Kanonýr nejprve utekl obraně a obstřelil vyběhnuvšího gólmana, tečku pak napsal rychlou kličkou do vápna a ranou na přední tyč.

Více informací k zápasu

Gruzie - Irsko 1:2

07.09.2014 18:00

Góly: 38. Tornike Okriašvili - 24. Aiden McGeady, 90. Aiden McGeady

Zvítězit v hlavním gruzínském městě Gruzie není tak lehké, jak se možná na první pohled jeví, zvláště když národní tým nepředvede příliš dobrý výkon. Přesto všechno si Irsko splnilo roli favorita a veze z Tbilisi tři body za těsnou výhru 2:1. Hrdinou a mužem zápasu je jednoznačně Aiden McGeady, autor obou branek hostí.

Křídelník Evertonu se na začátku nové sezony jeví opravdu v dobré formě a v typicky zeleném irském dresu to jen potvrdil. Nejprve McGeady zkušeným zakončením poslal svou reprezentaci do vedení a pak, když Gruzínci fantastickým gólem Okriašviliho vyrovnali, zařídil Martinu O’Neilovi vítěznou soutěžní premiéru na trenérské lavičce krásnou ranou zpoza šestnáctky. V osmdesáté deváté minutě. Těžko si takový gól načasovat lépe.

Po nudě a šedi úvodní dvacetiminutovky dokázala Dinamo Arena přece jen s postupem času ožít. Chyba Marka Wilsona dala jedinečnou příležitost Nikolozi Gelašvilimu, ovšem gólman David Forde si s jeho říznou ranou dokázal poradit. Fordeovo nasazení na úkor veterána a dlouholeté jedničky Shaye Givena se tak v mžiku ukázalo jako krok správným směrem. I po následném rohu Gruzínci usilovali o průlom bezbrankového skóre, na Kvirkveliovo prodloužení centru však na zadní tyči nabíhající Murtaz Daušvili těsně nedosáhl.

O to krutější bylo, že první gól přišel vzápětí na opačné straně. Jon Walters spolu s Jamesem McCarthym připravili palebnou pozici pro McGeadyho, jenž trefil přízemní ranou prostor hned vedle levé tyče gruzínské branky. Taktika domácích vyčkávat v zabezpečené obraně a vyrážet do protiútoků tak už v třiadvacáté minutě nabrala pořádnou trhlinu. Přesto se Gruzii ještě do poločasu podařilo vyrovnat. Okriašviliho tanečky okolo míče přinesly ovoce v podobě nechytatelné rány do horního růžku, které Forde jen staticky přihlížel.

Po změně stran se domácí snažili o obrat, ovšem nedokázali si ani vytvořit pořádné šance a soupeř postupem času začínal přebírat plnou kontrolu nad zápasem. Téměř u všeho byl pak ve finální fázi Irů Aiden McGeady, jenž v sedmapadesáté minutě z přímého kopu jen těsně minul branku. Kapitán O’Neilova výběru Robbie Keane pak zahodil o dvě minuty později slibnou příležitost, když Waltersův centr na zadní tyč nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Když už se zdálo, že si konsolidovaná obrana Gruzie přece jen uhájí remízový bod, dostal se ke slovu znovu McGeady. Ten v poslední devadesáté minutě využil přihrávky klubového spoluhráče Seamuse Colemana a zvláště díky perfektnímu zpracování s kličkou vyslal na branku kroucenou střelu zpoza vápna, jež zapadla do sítě a zařídila Irům důležité tři body v předpokládaném boji o druhé místo ve skupině D s Německem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Polsko11007:03
2.Německo11002:13
 Irsko11002:13
4.Skotsko10011:20
 Gruzie10011:20
6.Gibraltar10010:70
Skupina F

Faerské ostrovy - Finsko 1:3

07.09.2014 20:45

Góly: 41. Christian Holst - 53. Riku Riski, 78. Riku Riski, 82. Roman Eremenko

Favorizovaní Finové nakonec severského konkurenta z Faerských ostrovů udolali, vůbec to ale neměli jednoduché - v Tórshavnu prohrávali po brance Christiana Holsta a musel je zachraňovat až dvougólový útočník Rosenborgu Riku Riski. Pokud by Faeřané vedení udrželi, šlo by jejich první důležitou výhru od roku 2011.

Nutno však dodat, že Finové si výhru zasloužili za dominantní výkon, který předvedli. Zástupci ostrovního státečku tak nedokázali navázat na tři a půl roku staré šokující vítězství s Estonskem; od té doby zůstává jediným jejich skalpel mezinárodní nováček z Gibraltaru.

Novou kvalifikaci rozehráli Faeřané s viditelným cílem toto změnit, ze začátku byli dokonce lepším týmem a měli i první šanci, hlavičku Sonniho Nittestada z deváté minuty však zlikvidoval Niki Maenpaa. Poté už se zápas srovnal do očekávatelných kolejí a domácí gólman Gunnar Nielsen musel zasahovat postupně proti Jeremenkovi a Teemu Pukkimu.

Nielsen, který v poslední době patří mezi jednoznačně nejlepší faerské fotbalisty, se vyznamenával i dnes - v dalších dvou příležitost dokázal zničit Pukkiho naděje, jednou dokonce z bezprostřední blízkosti. Finové však i nadále tlačili a Riski s Jeremenkem mohli otevřít skóre. A pak, zničehonic, přišel gól na druhé straně - ve 41. minutě převzal Holst míč ve vápně a přesně vyměřenou střelou jej poslal za Maenpu.

S tím se favorit samozřejmě nechtěl smířit a zapojil ještě vyšší obrátky - Hetemaj, Jeremenko ani však neuspěli. Zachráncem se stal až v 53. minutě Riski, který proměnil Pukkiho pas. Vstřelený gól vlil útočníkovi novou chuť dožil a Riski byl rázem úplně všude; několikrát sice následně pohořel na skvělém Nielsenovi, 12 minut před koncem už však zařídil Finům zasloužené vedení. Nielsen neudržel Pukkiho střelu a finský hrdina zakončoval z dorážky. Branka Jeremenka z rohu vápna (83') už pouze výsledek definitivně stvrdila.

Více informací k zápasu

Řecko - Rumunsko 0:1

07.09.2014 20:45

Góly: 10. Ciprian Marica (pen.)

Fotbalisté Rumunska dokázali překvapit na půdě favorizovaného Řecka a díky brzké brance z pokutového kopu si odvezli velmi cenné tři body, vykročili tak do kvalifikace o evropský šampionát tou správnou nohu. Hlavní úlohu v tomto duelu sehrál Ciprian Marica, který nejprve proměnil nařízenou penaltu a poté se necelých deset minut po přestávce pakoval ze hřiště po druhé žluté kartě, jeho spoluhráči ale i bez něj dokázali těsný náskok udržet.

Ve velmi vyrovnané skupině tak hosté zvládli papírově nejtěžší střetnutí hned na úvod kvalifikace a nyní mohou vyhlížet přímý postup, i když ten je pochopitelně zatím hodně daleko. Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, naopak vyčnívalo kvůli velkému množství soubojů, nedovolených zákroků a také žlutých karet. Řekové i přes téměř čtyřicetiminutovou početní výhodu byli v ofenzívě téměř neškodní a k brance měli daleko.

Podle předpokladů se žádná ofenzivní partie neurodila a nebýt pokutového kopu hned z 10. minuty, tak by se diváci na stadionu v Pireus pravděpodobně branky nedočkali. Hned při prvním vážnějším momentu úterního zápasu se urodil jediný gól. Holebas totiž fauloval ve vápně unikajícího Chipcia a rozhodčí Clattenburg okamžitě ukázal směrem k penaltové značce, ke které se postavil Marica.

Ten poslal gólmana Karnezise na opačnou stranu a s přehledem nabídnutou příležitost proměnil ve vítěznou trefu. Až do konce prvního poločasu se žádná výraznější příležitost neurodila, rumunský výběr pečlivě bránil a v defenzívě neudělal jedinou výraznější chybu. Za zmínku stojí pouze první žlutá karta Maricy, který ji obdržel ve třetí nastavené minutě. Osm minut po změně stran už byl vyloučen po velmi zbytečném zákroku.

Ve středu hřiště fauloval bezohledně Smarise a po právu po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Řekové ani od tohoto okamžiku ofenzivní koncert nepředvedli a nevytvořili si jedinou gólovou příležitost, všechny dlouhé nákopy s přehledem sbíral jistý gólman Tatarusanu. Jediná obrovská šance Řecka byla k vidění v 88. minutě, kdy po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval do břevna Torosidis. Řecko tak určitě má co napravovat a bude muset najít recept na zlepšení v útoku.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Severní Irsko 1:2

07.09.2014 18:00

Góly: 75. Tamás Priskin - 81. Niall McGinn, 88. Kyle Lafferty

Nečekaný výsledek se zrodil v Maďarsku, které dvěma góly v poslední desetiminutovce vyloupila reprezentace Severního Irska. Branky Kylea Laffertyho a Nialla McGinna zařídily hostům vítězství 2:1 a cenné tři body, zvláště když favorizovaní Maďaři vedli od 74. minuty zásluhou Priskina.

Sedmého září je pro Severní Iry už delší dobu speciálním dnem k oslavě, neboť přesně před devíti lety se jim slavně podařilo zvítězit 1:0 nad sousedem z Anglie (pro pamětníky: branku dával David Healy). Je tak příhodné, že první soutěžní výhra z hřiště soupeře po dlouhých čtyřech letech přišla právě dnes.

Užuž se zdálo, že domácí Maďaři potvrdí roli papírově silnějšího, zvláště když někdejší útočník Watfordu Tamas Priskin hlavou zařídil své reprezentaci vedení šestnáct minut před koncem. Gergo Lovrencsics svou střelu otřel o Chrise Brunta a Maďaři z následného rohového kopu vytěžili maximum. Balazs Dzsudzsák perfektně míč nakroutil do vápna a obrana soupeře, jíž minimálně v tu chvíli citelně scházela mohutná postava Garetha McAuleyho, dovolila Priskinovi zblízka hlavičkou trknout míč do sítě.

Místo toho, aby se složili a nechali nepříznivý vývoj utkání dospět ke svému konci, skórovali Severní Irové vyrovnávací gól hned šest minut poté. Hrdinou okamžiku se stal především Kyle Lafferty, jenž si seběhl do hloubi pole pro míč a statečně se probil až do maďarské šestnáctky. Tam už jen zbývalo předložit na stříbrném podnose přihrávku volnému McGinnovi a bylo vyrovnáno.

Zisk bodu z horké maďarské půdy v Budapešti by sám o sobě byl povedeným vstupem do nové kvalifikace, ovšem výše zmíněná dvojka severoirských hráčů měla ještě smělejší plány. Tentokrát si McGinn s Laffertym role prohodili - první jmenovaný převzal chytrou přihrávku Evanse a posadil míč svému parťákovi na hlavu. Laffertyho zakončení na zadní tyči bylo stěží elegantní, ovšem splnilo svůj účel, procpalo se do sítě a zařídilo Severnímu Irsku překvapivé tři body. Mezi oběma góly bylo pouhých sedm minut a maďarský národní tým už nedokázal na nečekaný vývoj závěru utkání zareagovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Finsko11003:13
2.Severní Irsko11002:13
3.Rumunsko11001:03
4.Maďarsko10011:20
5.Řecko10010:10
6.Faerské ostrovy10011:30
Skupina I

Portugalsko - Albánie 0:1

07.09.2014 20:45

Góly: 52. Bekim Balaj

Portugalsko v mistrovství světa v Brazílii vyhořelo, když na jejich úkor postoupili ze základní skupiny Němci i Američané. A v krizi pokračují i nadále - úvodní duel kvalifikace na EURO 2016 do Francie Portugalci vůbec nezvládli. Albánii nedokázali vstřelit ani gól, navíc jeden inkasovali. Z kopačky Slávisty Bekima Balaje.

Paulo Bento se musel obejít bez Cristiana Ronalda a na hře Seleccao to bylo znát. Za celý první poločas si Portugalsko vytvořilo jen jednu brankovou příležitost, kterou zahodil Nani. Křídelník Sportingu Lisabon byl sám ve vápně, ale netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi. Krátce po přestávce ho to pak nesmírně mrzelo.

Jediný gól utkání totiž padl překvapivě do sítě Ruie Patricia, který byl nicméně naprosto bezmocný. Celou akci zosnoval pravý křídelník Albánie Odise Roshi, který snadno přešel přes těžkopádného Ricarda Costu a krásně odcentroval do šestnáctky. Tam už byl nachystaný útočník pražské Slavie Bekim Balaj, jenž fantastickým volejem rozvlnil síť a poslal všechny Albánce do euforie.

Až potom se domácí začali pořádně dostávat do otáček. Po hodině hry těsně netrefil Fabio Coentrao, po němž svou dělovkou rozezvonil břevno střídající Ricardo Horta. Závěrečnou šanci pak spálil opět Nani, jenž po Coentraově centru zase netrefil bránu - tentokrát hlavičkou.

Po něm ještě zkoušel štěstí další náhradník André Gómes, ale ani on Berishu nepřekonal. Albánie si tak připisuje jedno ze svých největších vítězství v historii - naopak Portugalsko zažívá pořádnou ostudu.

Více informací k zápasu

Dánsko - Arménie 2:1

07.09.2014 18:00

Góly: 65. Pierre-Emile Højbjerg, 80. Thomas Kahlenberg - 50. Henrich Mchitarjan

Dánsko se s Arménií řádně zapotilo, ale nakonec dokázalo houževnatého soupeře udolat 2:1 a do kvalifikace tak vkročilo pravou nohou. Skóre před vlastními fanoušky otáčeli Pierre-Emile Hojbjerg a Thomas Kahlenberg.

Ačkoliv historicky jsou Seveřané mnohem tradičnějším a silnějším fotbalovým národem, jejich případná prohra právě s Arménií by až takovým šokem nebyla - loni s ní doma na Parkenu prohráli dokonce 0:4. Dnes tak Dánsko toužilo po odvetě, které nakonec dosáhlo, ačkoliv to s ním po trefě Henrika Mchitarjana z 50. minuty vypadalo všelijak.

O pouhou čtvrthodinu později však střelou zdálky srovnal Hojbjerg, a vše nakonec rozřešila 10 minut před koncem hlavička střídajícího Kahlenberga. Druhá půle tedy nabídla nakonec slušné drama; události úvodních pětačtyřiceti minut byly naopak naplněny spíše nudou. Ani jeden ze soupeřů si nevytvořil gólovou šanci, ačkoliv Dánové začali papírově lépe.

Arménský tým však rychle vyrovnával obraz hry a těsně po změně stran udeřil - gólman Kasper Schmeichel neměl proti Mchitarjanově dalekonosné dělovce nárok. S myšlenkami na loňský debakl se Dánové okamžitě vrhli do snahy o vyrovnání, které nakonec přišlo poměrně kuriózním způsobem - arménská obrana nedokázala odklidit obyčejný aut, míč se tak snesl k Hojbjergovi a teenager z Bayernu Mnichov napřáhl z první z pětadvaceti metrů do vinglu. Druhý gól Kahlenberga (po naražení si s Bendtnerem) pak stvrdil, že body zůstanou tentokrát v Kodani.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko11002:13
2.Albánie11001:03
3.Srbsko00000:00
4.Arménie10011:20
5.Portugalsko10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (290)

Přidat komentář
adalbertus

to už je moc

Reagovat
off-olda

Jsi maďar?

Reagovat
frankiefcb

já je měl na lístku, tak mě nasrali, ale před kvaldou jsem jim přál zabojovat o postup, popřípadě o baráž. No takhle má šanci Finsko i Sev. Irsko.

Reagovat
smazaný uživatel

On je Křižovatka národů

Reagovat
smazaný uživatel

Hold, bol to prakticky ligový výber, s legionárom Srbom Nikoličom.

Reagovat
Godwinson

Aiden

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná skupina smrti :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvyrovnanější mi příjde G.. tam jsou 4 slušné týmy mezi kterýma je těžké předvídat..i ti Rakušani už mají dobrý tým

Reagovat
Le Gunner

F a G.

Reagovat
smazaný uživatel

pre mna F a H, v oboch skupinach jeden slusny tim nedosiahne ani na baraz

Reagovat
Rarášek

Zejtra nejspíš souboj se soupeří o druhé místo..Ikdyž ani to Rusko není v současnosti nereálný porazit. Důležitý bude nepodcenit Černou Horu a Moldavsko, jako vždycky papírově slabší soupeře.

Reagovat
bayern987

Hojbjerg!

Reagovat
insane

gibraltar ma na trpaslika docela super stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajou někde v Algarve ne?

Reagovat
cetto

Zrovna dneska jsem kolem toho stadionu projížděl a vůbec to nevypadalo, že se tam má hrát Nikde ani noha..resp nebylo tam o nic víc lidí, než by člověk očekával uprostřed dne ve městě

Reagovat
paver

hrají v Portugalsku

Reagovat
smazaný uživatel

však hrajou v Portugalsku.

Reagovat
insane

ok trosku mi bylo divny, ze s jejich nedostatkem mista by si mohli dovolit stavet neco takovyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Gibraltar je tak malý, že tam uprostřed letiště vede dálnice :)

Reagovat
Manau

Ale mají tam super opice =))

Reagovat
papos182

Ale stadion tam normalne maji.

Reagovat
paver

Kosovo si dnes připsalo své premiérové vítězství, když porazilo Omán 1:0.

Reagovat
frankiefcb

kdo za ně hraje? Mají někoho známějšího?

Reagovat
db18

mladší Hetemaj (jeho bratr hraje za Finsko), Liridon Krasniqi, Perdedaj a Albert Bunjaku (hm, u něj jsem si myslel, že už hrál za Švýcarsko...)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Pro fanouška německýho fotbalu známá jména + je tam i hráč z GL

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak jo no. Mi to přišlo jen k smíchu bo sem si říkal,že to jsou pěkné vymyšlená jména.

Reagovat
db18

...tak hrál 6 zápasů dokonce - ale u nově vznikající repre se na to asi nebere ohled

Reagovat
frankiefcb

jinak,co se musí stát, aby je UEFA či FIFA přijala za člena?

Reagovat
db18

Asi by se nejdřív museli vyřešit problémy ohledně samostatnosti (i když to podmínkou přímo nebude, ale asi by to dělalo problémy, kdyby měli hrát se Srbskem...) A jinak nevím, co vedlo k tomu, že uznali Gibraltar

Reagovat
frankiefcb

Tak problém by to asi byl, ale Kypr taky může hrát s Tureckem. I když to je asi horší případ. Nebo Taiwan s Čínou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi někde psali, že tohle mají ošetřené a jsou tam jisté dvojice, které proti sobě prostě nemůžou být nalosovány.

Reagovat
smazaný uživatel

A KLDR hraje s KR ve skupině,skoro vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu,Španěli pořád vyhrožovali,že vystoupí z UEFA-y,když uznají Gibraltar a nakonec je stejně uznali a Srbů se pořád bojí a Kosovo uznat nechtějí

Reagovat
frankiefcb

dík

Reagovat
db18

a Flamur Kastrati - u něj jsem si myslel, že to dotáhne do áčka Norska

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
PavlíčeQ

Mně příjde, že polovina lidí z toho území má příjmení Krasniqi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,v kosovském parlamentu je taky hodně lidí s tímto příjmením

Reagovat
db18

je možný, že si ho s někým pletu, ale post by seděl k tomu, koho jsem měl v FMku

Reagovat
paver

a chytal za ně také Samir Ujkani z Palerma

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,asi 2 Bunjakuové za ně hrají a 3.je trénuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ujkani,Perdedaj,Pačarada-(s takovým tím zahnutým tureckým c), Pepa,Berisha, Rashkaj,Gashi, Nushi,Sadiku, Celina,Hasani-náhradníci-Muhaxhiri,Avdyli,Berisha-nepíšou iniciály ani tohoto Berishi,ani toho v základu,Rexhepi,E. a I.Bunjakovi,Kastrati,Metaj,Lushtaku:

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ACSeRw!n

Srbsko je Chorvatsko

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko je Rakousko

Reagovat
ACSeRw!n

a Rakousko je Cesko

Reagovat
smazaný uživatel

A ligu hrajou slovenským systémem,12 3kolově

Reagovat
smazaný uživatel

Albert Bunjakit v 11.minutě dal gól,asi,pokud tomu dobře rozumím,co píšou na ffk-kosova.com

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,Bunjaku je to v 1.pádě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne,v 84.to bylo minutě a Imran Bunjaku,to byl,podle facebooku kosovských fotbalistů

Reagovat
paver

Tak tak. V 84. minutě proměnil penaltu Imran Bunjaku z Grasshopperu. Sestřih už se zde schvaluje

Reagovat
smazaný uživatel

Dávali to na youtube,ale asi jen přímý přenos a záznam nearchivují

Reagovat
paver

Škoda. Ale ta atmosféra byla zřejmě výborná. Plný stadion a bouřlivé povzbuzování k Balkánu patří a Kosovo to jen potvrdilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň gól nahráli i když v jakémsi miniaturním zúženém obrazu www.youtube.com/watch?v=YO15DhV-9gI

Reagovat
paver
Reagovat
smazaný uživatel

Jo,nebo tento sestřih

Reagovat
smazaný uživatel

Takže z penalty se trefili

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,za ruku byla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Maďaři

Reagovat
db18

Hojbjerg

Reagovat
bayern987

Nepiš to, měl si mi dát palec víš....

Reagovat
db18

jsem tě neviděl

Reagovat
bayern987

Pro příště...

Reagovat
mickey mouse

Irskooo

Reagovat
Azza

Naismith

Reagovat
frankiefcb

No pálí to kvalitně.

Reagovat
FCSL

Bekim Balaj gol Portugalsku

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
paver

volej jak víno

Reagovat
Losinho

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda,legenda naší ligy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vinetou

Reagovat
frankiefcb

Skotsko Nádhera.

Reagovat
db18

Reagovat
frankiefcb

pokud se díváš. Musíš uznat, že Skotové hrají výborně (což bych vůbec nečekal) + výborní fans. A ta akce byla super. Jina ta obrana Německa docela šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

SCOTLAND

Reagovat
paver

Scotland Gól dal ten nejméně skotský hráč, ale co...

Reagovat
frankiefcb

hlavně to byla nádherná akce. Skotsko, i když teď dostalo gol hraje velmi sympaticky a kvalitně. A německá obrana docela průchoďák.

Reagovat
paver

to bezesporu

Reagovat
smazaný uživatel

že sem něco psal! Skopčáci zasr.......

Reagovat
frankiefcb

heh Skotové mají na to, aby vyrovnali.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by. Já to nesleduji tak nevím,ale přál bych jim to.

Reagovat
frankiefcb

Jsou vyrovnaným soupeřem, někdy mi přijde, že lepší. Každopádně 2. poločas je spíše o tom, že spálili zajímavé šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm Ale aspoň mám radost za Portugalce. Ty přímo nesnáším!

Reagovat
eliskafan

Gol neměl platit, šlapák, rozhodčí sviniar

Reagovat
frankiefcb

a redku mohl taky dát no.

Reagovat
REPLIKATOR

Portugalsko

Reagovat
Ángel di María 22

Já bych byl asi štěstím bez sebe, kdyby to naše trio nemuselo na pochcaný Euro s 24 týmama

Ale i přes dnešní reálnou ztrátu to vidim na postup, minimálně přes baráž, až se vráti Cristiano, tak body sbírat budou.

Reagovat
smazaný uživatel

Suomi

Reagovat
paver

Faeřané

Reagovat
smazaný uživatel

Balaj

Reagovat
frankiefcb

Tak trošičku rozhodčí Němce potahal.

Reagovat
kiwwi

Portugalci snad najvacsi prepad z tych top repre za posledne roky...neskutocna slabota a bez Crisa duplom

Reagovat
Ángel di María 22

Nj, oni jsou skoro jak Česko. Opadla jim výborná generace a nikdo novej se moc nerodí. Nebejt tria z Realu, tak ta repre nemá ani na to se na ty šampionáty probojovat.

Reagovat
smazaný uživatel

ved tam maju v buducnosti . Andre Gomes (20) , Cancelo (20) , W Carvalho . Tiago Llorri , Vezo , Cavaleiro a dalsi . Maju fakt paradnu buducnost .

Reagovat
Ángel di María 22

Nevim teda, jestli to jsou tak velký talenti..

Reagovat
smazaný uživatel

ich U21 neprehrala myslím 13 zápasov po sebe, čiže niečo v nich musí byť

Reagovat
smazaný uživatel

Staci sa pozret do Valencie ako hra Vezo .a Gomes . Hlavne ten Vezo mi pripomina polovicneho Varana .

Reagovat
k0udy

ILORI

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo Albánie

Reagovat
REPLIKATOR

Albánie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Gibraltar 0:7... to je ten tým, který remizoval se Slovákama?

Reagovat
smazaný uživatel

jj a to je zase ten tim, co vyhral v Cesku

Reagovat
božský John

A to je ten tym, co vyhral v Nemecku

Takze vlastne Polaci jsou lepsi nez Nemci

Reagovat
smazaný uživatel

no Němci zas vyhráli v Polsku, pokud víš, jak to myslím

Reagovat
božský John

Jono, ale pak tam (a nejen tam) na neutralni pude rupli s Rusakama. Je to zacarovanej kruh

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze chapes, ze som to myslel len ako blbu odpoved na debilny koment

Reagovat
LAM

Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

MOTM Albánie jednoznačně Berisha

Reagovat
frankiefcb

Neznáte nějakou stránku. kde dávají highlighty z kvalifikace? Dík

Reagovat
LAM

www.highlightyzkvalifikace.cz

Reagovat
Hokaido

nexistuje

Reagovat
LAM

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Ángel di María 22
Reagovat
kiwwi

http://www.matchofthedays.com/forum/viewforum.php?id=13

tu potom najdes na stiahnutie nejaky suhrn...

Reagovat
frankiefcb

díky

Reagovat
Virtuos

Ak mas Sport 1, tak prave teraz

Reagovat
frankiefcb

nemám

Reagovat
smazaný uživatel

Že by youtube?

Reagovat
Liquid

slávista Bekim Balaj porazil Portugalsko

Reagovat
Hokaido

no.... kdyby někdo vsadil tak, jak to dopadlo, tak by vyhrál

Reagovat
slavex

Viděl jsem teda jen druhý poločas, ale musím říct, že Skotsko mě příjemně překvapilo. Nasazení supr, dokonce i pár pohledných kombinací, což bych od nich opravdu nečekal. Při troše štěstí mohli uhrát bod.

Naismith, ten má snad životní formu. Jeho nasazení je supr a poslední dobou mu to docela stříli. I dneska tam měl jednu, dvě šance na gol.

Co mě ale mrzí je případné zranění Reuse. Ten výraz ve tváři, i po tom co už byl mimo hřiště, nevypadal zrovna dobře. Byla by to fakt smůla, kdyby to bylo dlouhodobější zranění

Reagovat
smazaný uživatel

Už to začíná vypadat, že se vyhýbá reprezentačním zápasům

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro nepostup Portugalců

Reagovat
Liquid

Reagovat
Ángel di María 22

Snad.

Reagovat
LAM

? Vždyť je to asi poslední šance Ronalda s repre něco dokázat.

Reagovat
Ángel di María 22

Seru na repre, tam mu akorát zvyšuje šanci zranění, jen ať je ready pro Real.

Reagovat
LAM

Tak třeba půjde příští rok za tebou a nebudeš se muset bát

Reagovat
Ángel di María 22

Bez šance.

Reagovat
Billy McClane

Praveze uz dokazal

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Ale postoupí buď v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím. Přes Srby a Dány?

Reagovat
smazaný uživatel

S Ronaldem asi jo. Jinak to jsou šmatláci no.

Reagovat
LAM

Ronaldo,Coentrao,Pepe,Meireles,Moutinho.Nani.VždyŤ maj dobrej tým ale oni hrajou prostě hrozně.Tým jako Albánie musej dát i po 3 pivech.

Reagovat
LAM

Letos jde třetí do naráže.Ale je pravda že pokuď budou hrát takhle tak se ani před Arménce nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak to asi jo.

Reagovat
Sandstorm

Tipnul bych si, že půjdou zase do baráže a tam se uvidí.

Reagovat
Side

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bayern987

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Reagovat
Sandstorm

Toho Benta už by mohli odvolat. Pod ním se akorát trápí a lepší to nebude.

A Baleje by mohla Slávka jednou velmi dobře zpeněžit, pokud se bude i nadále prosazovat na mezinárodní úrovni.

Reagovat
db18

Müller

Reagovat
bayern987

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko-Albánsko v skupine? hm hm

Reagovat
smazaný uživatel

Reus

Reagovat
bayern987

Omg teď to taky čtu....

Reagovat
Ángel di María 22

Znova léva do prdele?

Reagovat
smazaný uživatel

zase si ji podvrtl no..

Reagovat
Ángel di María 22

Ty kotniky jsou chronický zlo.

Reagovat
smazaný uživatel

to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Kvůli tomu jsem přestal hrát závodně

Reagovat
Ángel di María 22

Taky s tim mám problémy, ale naštěstí to operace spravila výborně a už rok drží bez problému. Ale už 3x jsem to měl v sádře...a to jsem o něco mladší než Reus. Tohle se prostě táhne zkurveně a je to trochu o štěstí ze začátku. Marco si to obnovil moc brzo

Reagovat
smazaný uživatel

no...já na operaci vůbec nebyl. To jsi měl dobré...

já to měl tak 2x v sádře. Asi 9 měsíců jsem nehrál a v prvním zápase po zranění jsem si to udělal zase znovu...tak už jsem s tím seknul. Teď o pár let později už to je zase dobré..ale fotbal hraju už jen tak rekreačně

Reagovat
Ángel di María 22

Jako přesně to mám v hlavě, stát se mi něco vážnějšího s tim znovu, tak se na to už asi taky vyseru. Před rokem jsem nemohl kvuli tomu celý léto ani chodit. A zrovna ta sádra je na to nejhorší, já mám kliku, že jsou rodinný kontaky mezi doktory - mít to v sádře, tak to trvá 2x a kdoví v jakym stavu to je teď, naštěstí se povedla jiná varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Hmmm celkem se z něj stává IP hráč. Za něj nikdo velký prachy už nedá.

Reagovat
fajdax

A jakou má teda tu IP adresu?

Reagovat
jacobT

Už sú nejaké info o tom zranení?

Reagovat
smazaný uživatel

zatím nic..

Reagovat
jacobT

Tak snáď to nebude nič vážne.

Reagovat
ACSeRw!n

boli to prej jako svine

Reagovat
Andis

Tak zas tak špatně na tom nebudem, když člověk vidí ty Portugalce

Reagovat
stas87

co si zasa vymysli ten uplakany trapak Bento? kiezby ta banda simulantov ostala doma a na euro ci ms sa nepozrela dalsich 10 rokov

Reagovat
minoLFC

zranili nám Marca

Reagovat
stas87

si sa vysral na Liverpool a presiel si k BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

to sem chtěl taky napsat.

Reagovat
Sandstorm

Scouseři dneska zas jedou.

Reagovat
minoLFC

sme im ho ešte na rok nwchali

Reagovat
db18

...takže si přešel k Bayernu?

Reagovat
stas87

chudak,je teraz tak mimo ze tych klubov vystrieda tolko az Reus prestupi

Reagovat
minoLFC

ne ne ne

Reagovat
Posledni Kovboj

Bekim Balaj

Reagovat
CHONG

No jo no, Portugalsko bez Cristiana je jak ženská bez prdele.

Reagovat
stas87

tak Portugalsko uz v prdeli je,teraz este pockat kym bude v prdeli aj Ronaldo

Reagovat
CHONG

Dobrý a teď běž do prdele.

Reagovat
stas87

tam uz je plno portugalcov a cakaju na teba s Ronaldom

Reagovat
CHONG

Žádný strach, však se taky vejdeš.

Reagovat
stas87

radsej to necham na tebe,ty uz mas bohate skusenosti s lezenim do prdele

Reagovat
CHONG

Trošku análu nezaškodí.

Reagovat
stas87

tak sup nech uz si tam a das konecne pokoj

Reagovat
CHONG

Ty to taky nemáš lehké, nejdřív na mě reaguješ a pak chceš, abych dal pokoj.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Že se vůbec ozýváš z tý největší prdele

Reagovat
Atlético de Madrid

Ronaldo ještě potřebuje 4 góly, aby se stal nejlepším střelcem v dějinách kvalifikace. A do toho půjde i se zlomenou nohou, tenhle rekord Messi nemá.

Reagovat
Ángel di María 22

Ta to aspoň nemůže posrat, co by za to dali Portugalci, nemít prdele.

Reagovat
Talker

Stačí slávistický útočník, aby sestřelil portugalce, jo?

Reagovat
db18

tak to do baráže asi povoláme Škodu

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tenhle novej systém je asi dobrej pro slabší týmy, který se díky tomu můžou kvalifikovat na ME. Ale ty souboje ve skupinách budou hrozná nuda, ještě větší, než doteď...pokud někoho nezajímá souboj Maďarska s Rumunskem o místo v baráži. Ale my bysme neměli frflat, naše šance na kvalifikaci to posouvá hodně nahoru.

Reagovat
božský John

Delas jak kdyby nekdy ta kvalifikace byla naka über zabava. Dva mancafty dobry, zbytek vetsinou o hovne. Maximalne se mydlili Danove se Svedama nebo tak neco...mi to prijde furt stejny teda.

Reagovat
Atlético de Madrid

víceméně jo no, ale teď to bude fakt übernuda, dřív se aspoň občas nekvalifikovala Anglie nebo tak něco

Reagovat
božský John

Kdyz vidim Portugalce, tak mozna ty Anglany budou i suplovat. Ja si zas myslim, ze potom zaverecnej turnaj bude vetsi dzungle. Vic tymu, ve vyrachu o kolo navic, takze vic nastrah pro ty velky tymy. Drv stacilo vyhrat ctvrtfinale a pak uz hraly velky tymy proti sobe a vlastne na prekvapeni nedochazelo. Tedka kdyz pribude osmifinale, tak bude o kolo navic, kde bude moci dochazet k prekvapenim

Reagovat
Atlético de Madrid

ale jo, ten závěrečnej turnaj asi bude zajímavější bude to hrozně mega akce, ale to mi vlastně nevadí, zábavný to bude. Ještě by mohli teda zavést zápas o třetí místo, ten mi taky chybí... a určitě taky budou padat nějaký gólový rekordy, takže z tohohle pohledu je to super taky je zajímavý, jak se ty turnaje rozšiřujou - stejně tak teď bude ta celoamerická Copa América.. a to budou dva hodně epický turnaje

Reagovat
božský John

Jo, ja ty zmeny tak kvituju. U Copy mi tohle hrozne chybelo, bude to zajimavy. Zajimavy konfrontace, zajimavy vyprasky, vsecko proste

Reagovat
Atlético de Madrid

jsem spíš nasranej na tu UEFA tak celkově, ten model EURA 2020, ten mi fakt přijde odpornej...

Reagovat
božský John

Jj, ja jsem pro zachovani modelu Eura 2016. To dalsi bude jak cirkus. Karavana prijede na jeden zapas, pak zas odtahne. Bude tomu chybet takovy to kouzlo zaverecnyho turnaje...

Reagovat
Atlético de Madrid

snad se to neosvědčí... možná je chvályhodný, že se takovou akci snažej rozšiřovat do více zemí, ale ta roztahanost je tak ohromný minus, že to za to nestojí.. fotbalový bafuňáři všude choděj tak trochu přes čáru, rozšiřování MS do rozvojovejch zemí bylo dobrý, do Kataru už špatný. Ale možná se jen potřebujou spálit, jak UEFA, tak FIFA.

Reagovat
db18

Reagovat
božský John

A pro nas to je furt stejny. Jak jsme se posledni kvaldy bili o baraz, tak tedka jak se zmensily naroky, tak se snizila i nase kvalita, takze o tu baraz budem bojovat dal

Reagovat
Atlético de Madrid

nemyslim si, tu baráž imho uhrajeme v pohodě.. tam jsou ty nároky tak nízký, že se to ukope

Reagovat
božský John

Ja byl vzdycky hroznej optimista. Spanely rozstrilime, Italum dame bura....ale tedka zacinam bejt vic a vic skeptickej. Kdyz vidim Turky, jaky maj plejery, Island jak se vykopal, Kazachum jde nahoru hrozne liga (tim nerikam, ze by meli hrat o postup, to chran buh, ale budou krast body..) Bude to boj

Reagovat
Ángel di María 22

V utery Lafatič sestřelí ty popeláře a už máme skoro jistou baráž.

Reagovat
Atlético de Madrid

já jsem optimista ohledně Vrby...konečně snad bude po letech nějaká taktika, takže když jim nedáme góla, tak se to prostě zavře, nějaký body z těch soubojů s Hiddinkem a Turkem vybojujem...a Kazachy s Lotyšema porazit musíme, to si odmítám připustit.. bude to o tom, kolik bodů zvládne vydolovat Island a já doufám, že vzájemný souboje zvládnem.. i když, ten počet Islanňdanů v základu PL a Eredivisie se mi nelíbí

Reagovat
božský John

Hlavne mi je Island hrozne sympatickej. JA bych byl nejradsi, kdybychom postoupili my s tema Holandanama a Islandani sli do baraze. Jich je jen parset tisic, ale generaci maj uplne uzasnou. Hrozne hezky se na ne kouka

Ale jo, snad bychom to meli ubojovat

Vrbovi chci taky verit, ze to zvladne

Reagovat
Atlético de Madrid

Určitě, taky bych to takhle skoro nejradši viděl...ale zase za Turecko hraje Ardička a toho chci na ME vidět.. Popravdě bych to možná přál víc Holandsku, Islandu a Turecku a srát na Česko, za ten humus fotbal si to nezaslouží, totálně nezajímavý mužstvo ne to nemyslim vážně, taky v sobě mám nějakej patriotismus, ale objektivně bych tam Česko nechtěl

Reagovat
božský John

Tak ja kdybych nebyl Cech, tak me taky nak netankujou. Starej Rosa, sedivi Cech, zbytek neznamej....

Ale neda se svitit, musi se postoupit

Mne ty Turci nak nestymujou, hlavne zadnej nehraje v JAblonci, tak ani nemam zadnyho vylozenyho oblibence na zaklade klubovych preferenci

Reagovat
Atlético de Madrid

vážně je to dost odpornej tým, když se nad tim tak zamyyslim...žádnej zajímavej mladej talent , (možná Darida..), žádnej technik, žádný tempo, taktika většinou nepostřehnutelná, hlavní trademark jsou nakopávaný balony.. jako chápu, že Turci nikoho nezajímaj, oni maj nějak slabší generaci a všechno to hraje domácí ligu nebo Bundesligu

Reagovat
božský John

Ja bundesligu sleduju po nasi lize nejvic, ale stejne nejsem schopnej vetsinou odhadnout, kterej Turek hraje za Nemce a kterej za Turky, takze ani nejsem s to odhadnout, jakou maji generaci

Reagovat
Atlético de Madrid

ono je to momentálně spíš tak, že skoro všichni hrajou tu domácí ligu... z Německa znám Sahina, Erdinca a Topraka, což jsou jak koukám skoro všichni, co aktuálně reprezentujou

Reagovat
božský John

A Calhanoglu jeste ne? Teda, pokud nehraje za Nemce. Rikam, ja se v tomhle tolik neorientuju..

Reagovat
Atlético de Madrid

jop, Calhanoglu taky hraje za Turecko..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aspoň hrajou v základu. Ti naši lemplové vysedávaj na lavičkách a neumějí cizí jazyk . Pitomci fakt. To je prostě průser jako svině. Snad se z toho marastu dostaneme, ale v horizontu pěti let o tom pochybuju.

Reagovat
Atlético de Madrid

jo, ten příspěvek nemělo bejt srovnání nás s Turkama, oni jsou prostě dál a myslim, že dál budou i do budoucna... takovýho hráče jako Arda Turan ČR aktuální nemá, stejně tak nemáme tak výbornýho hroťáka jako Burak Yilmaz..

Reagovat
frankiefcb

S tím cizím jazykem bych měl taky problém. Někdo na to nemá buňky. Samozřejmě základní pokyny se musí naučit o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud chceš hrát fotbal na nějaké úrovni, tak se ten cizí jazyk prostě musíš naučit.

Reagovat
frankiefcb

Jak říkám, hold na to někdo buňky nemám. Já se učím anglicky 20 let, ale když někdo mluví, tka nerozumím skoro nic. Je to pro mě utrpení. Psaný jazyk jakžtakž zvládám. Jako jasně, jak říkám základy by měl umět, ale chápu, že to někomu nejde. Každý má talent na něco jiného.

Reagovat
božský John

Mne treba jazyky jdou, ale jsem blbej na technicky obory. A ted co je horsi, ja bych rek, ze radsi bejt sikovnej rukama a mit nejaky matematicko fyzikalni zaklady, nez umet prerikat hamleta osmi jazykama

Reagovat
frankiefcb

Heh je zajímavé, že já mám dobrou paměť, ale když se učím slovíčka, nejde mi to do hlavy. Když se učím skripta v češtině, jsem schopný se naučit 150 stran i za večer. Pravda musí to mít logické souvislosti. Ale ta angličtina to je problém, co já bych za to dal mít aspoň ten sluch a slyšet to slovíčka, abych je posléze mohl v hlavě přeložit. Jinak solidně trpím, že tu angličtinu neumím.

Reagovat
božský John

Ja jak se ucil anglinu odmala a mam ji naposlouchanou (taky nemam oxfordskou anglinu, to zas ne), tak i jsem schopnej rozumet i v dalsich germanskejch jazycich, kdyz se mluvi pomalu, proste ty slova jsou kolikrat podobny. Neumim treba nemecky, ale jezdim kazdej rok do Rakous na dovolenou a bydlim v pohranici, tak ji slycham casto, tak i rozumim, co mi clovek rika, ale nemluvim. To samy franina. Mel jsem ji na gymplu a docela jsem chytal zas romansky jazyky (spaninu a italstinu hlavne). Ale jak rikam, byl bych radsi, kdybych byl schopnej vyrezat ze dreva treba nejakou misku nebo tak neco (to je jen priklad, prace se drevem se mi hrozne libi)

Reagovat
frankiefcb

To je právě to, co nechápu, jak ot někdo může slyšet a rozumět tomu. A to si dovolím říci, že permanentně sleduji streamy z Anglie, ale vůbec netuším o čem tam mnohdy ten redaktor mluví. Chápu, že někdo dokáže přečíst, to dokážu já, to mi jde nejlépe. Ale slyšet, mluvit a popřípadě někdy i psát to je má smrt. Ale ta práce s dřevem, jo to by mě taky bavilo. Si pamatuji, jak jako mladý jsme na chatě enustále vyřezával lodičky z kůry.

Reagovat
božský John

My jsme staveli bunkry furt nekde ve stromech. Nevim, kam se tyhle, v detstvi pracne nabyty, skilly postupem casu vytratily Ja kdybych nebyl na vysce, tak si snad vychodim tu truhlarinu, hrozne by me to lakalo

Reagovat
frankiefcb

já jsem chtěl jít na něco s elektrikou. Silnoproud mě lákal. Ale skončil jsem nakonec tenkrát na gymplu. Maminka byla proti mým snům.

Reagovat
božský John

Ja delat s elektrikou, tak by to bylo neco jako Homer Simpson v atomovy elektrarne

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Atlético de Madrid

on je tam problém v tom, že se jazyk většinou učíš ve škole, a pokud hraješ na týhle úrovni fotbal, tak na školu čas nemáš... a i kdyby, tak střední nemá hotovou dost velký procento fotbalistů a ovládat jazyk tě na základce jako fakt nenaučej, zvlášť, když věčně kopeš do balon. Takže se musej učit na místě a to zabere čas. Ale mylim, že si každej musí najít nějakýho učitele a kdo se po 6 měsících nedomluví aspoň na základních věcech, tak je prostě idiot

Reagovat
Atlético de Madrid

* to myslim na místě samozřejmě..když v tom prostředí žije denodenně a denodenně v tom jazyce musí komunikovat

Reagovat
frankiefcb

Tak samozřejmě základní věci by se měl naučit, ale chápu, že v normálním rozhovoru to docela vázné. Já sám jsem typ člověka, co na jazyk nemá buňky.

Reagovat
Atlético de Madrid

v tom prostředí ten člověk musí pochytit dostatek, aby se aspoň domluvil...samozřejmě může mít nějakou dysfunkci no

Reagovat
frankiefcb

Tak to zase neumím posoudit, když v tom žije. Já osobně bych z toho měl velký strach.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ani ne. Já se domluvím anglicky, německy a francouzsky. Mě jazyky vcelku bavili, nejvíc jsem se je ovšem naučil výjezdem do dané země a hrami na počítači

Reagovat
frankiefcb

hehe chtěl bych mít tvou hlavu. Jinak vím, že to hraní hodně lidí naučilo angličtinu. Kdybych si měl zvolit nějakou schopnost do příštího života, taky bych chtěl mít talent na jazyky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase bych raději tu techniku. Takhle mám za sebou NF VŠE a teď studuju práva a nevím moc co dál. Já chtěl vždycky na ČVUT studovat strojařinu, ale osud mě zavedl na VŠE a práva na UK. Snad se někde dobře uplatním.

Reagovat
frankiefcb

No mě vždy bavil zeměpis, tak jsem šel na regionální rozvoj a geografii. No teď jsem měl zdravotní potíže, tka mám odklad státnic o rok, tak se teď snažím najít nějakou roboru a žádný med no. Na úřady dva roky praxe, jazykové znalosti, vše co nemám no.

Reagovat
patas92

Ze stejného důvodu jsem šel na regionální rozvoj i já. Trvalo mi asi měsíc zjistit, že to se zeměpisem nemá v podstatě nic společného.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
CHONG

Práva mají zlaté dno, dokud budou lidi hloupí, líní a svině, tak jsme v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ještě přesně nevím, kterou právnickou profesi chci dělat, ale je pravda, že oproti všem politologům, sociologům vlastně i ekonomům jssou právníci ještě relativně v klidu no.

Reagovat
CHONG

Já jsem měl už od prváku jasno, že budu dělat advokacii, ale myslím, že všechny právnické profese mají dobré uplatnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Přece jen u notářů je numerus clausus, ne? Dostat se mezi ně vyžaduje pořádnou dávku štěstí nebo hodně dobré konexe. U soudců, státních zástupců, exekutorů si myslím bude platit totéž.

Reagovat
CHONG

U notářů je to pravda, tam to chce konexe, u exekutorů je to pravda částečně a u soudců to teď díky NOZ celkem prořídlo, protože staří ještěři už se to nechtěli učit, tak to zabalili.

Reagovat
smazaný uživatel

Na toho soudce ale asi nemám mentalitu. Uplatnění spíš vidím v té advokacii. Mám za sebou pár stáží v mezinárodních advokátkách a docela se mi tam líbilo. S jazykama problém nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

hry největší učitel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
San Iker

Doufám, že má Sparta nějaký procenta z dalšího prodeje

Reagovat
cristiano.K.

200. pro ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko dostalo na píču hned na úvod. Hned se na to dívá líp, po tom maďarským trapasu.

Reagovat
božský John

No nevim, kdyz jsem na ty ulicniky mel vsazeno zas jednou bejt tam ten Santos, tak vyhrajou 1:0 a nazdar. Takhle kopali Rumuni penaltu ze zacatku (tu jsem jeste nevidel) a pak je Rekove oblehali jak Troju, ale nic z toho nebylo, jen brevno na konci

Reagovat
frankiefcb

No halvně se hrálo bez diváků. To taky ovlivní určo výkon.

Reagovat
božský John

No bylo to divny, to jo. Byl slyset kazdej pokyn. Prislo mi, ze tam nekdo ke konci furt rve "zada, zada !!", ale to se mi jen zdalo asi

Reagovat
frankiefcb

Ale to musí zajímavě působit na ty samotné hráče, aby vůbec našli tu koncentraci a nebrali to jako přátelák a šli do toho jako na 100%.

Reagovat
ACSeRw!n

v Recku to dela strasne moc

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co, já Řecký nároďák nenávidím, takže mně je u prdele jak, hlavně že dostali na prdel.

Reagovat
cetto

A si nehodlám tipovat s ohledem na účast ČR.

B je dle mého nejprůhlednější skupinou. První dva fleky jednoznačně Belgie s Bosnou s minimálními ztrátami. O třetí místo může zabojovat Wales i Kypr, ale viděl bych tam nejspíš Izrael. Nicméně v následné barážové konfrontaci bude pravděpodobně kterýkoliv z těchto tří týmů bez šance.

C je pro mě velká neznámá. Španělsko, i kdyby chotlo formu z MS, by si mělo první místo s přehledem pohlídat. Slovensko hraje dlouhodobě pod svým potenciálem, ale pokud by se jim podařilo ho naplnit.. Ukrajina je podobný případ. Naopak, pokud nadále nebudou naplnovat potenciál, pro Bělorusko by třetí místo nemuselo být utopií. Ale tipuju očekáváný průběh - Španělsko, Ukrajina, Slovensko a Bělorusko.

D je dost vyrovnaná skupina. Německo jasný, ale na druhej flek si brousí zuby hned tři týmy. Můj tip Německo, Irsko, Skotsko a vyletí Polsko.

E, co se postupujících týče, je poměrně jasná skupina. Na druhou stranu v jakém pořadí se poskládají těžko odhadnout. V předchozích skupinách jsem tipoval očekávané pořadí, tady tipnu Švýcarsko, kterému se tradičně daří hrát na hranici svých možností, následované Anglií, pro kterou platí pravý opak a těsně za ní bude Slovinsko.

F je zajímavá skupina. Trochu se bojím, že si to Řecko opět pohlídá, přecijen jejich defensivní styl nestačí na ty nejlepší světové útoky, ale proti zdejším týmům by to stačit mělo. Na druhou stranu očekávám překvapení v podobě Finska a tak trochu i Madarska (které má po několika letech dcl slušnou generaci). Tip Řecko, Madarsko, Finsko a Rumunsku to tak tak nevyjde.

G, podobně jako D, obsahuje 4 kalitní týmy a je těžké odhadnout, v jakém pořadí se poskládají. Nicméně Zlatana je stále těžké zastavit a Rakousko má kvalitní a perspektivní generaci. O třetí místo zabojuje dle mého Rusko s Černou Horou, na kterou vyjde "Černý Petr".

H je další ze skupin, kde těžko očekávat nějaké překvapení. Zajímavý může být snad jen souboj mezi Itálií a Chorvatskem o první místo. Bulharsko aktuálně na třetí místo dle mého nemá. Tip Itálie, Chorvatsko, Norsko a Bulharsko.

I je pro mě osobně velice zajímavá a nepedvídatelná skupina. Na jedné straně velký favorit, který, zdá se, nemůže nepostoupit. Na straně druhé dlouhodobě průměrně hrající Dánsko a Srbsko, které mohou skončit první, stejně dobře jako poslední. Na třetí straně Arménie a Albánie, kterým se sešly dobrý generace a jejich postup by vlastně nebyl až takovým překvapením. Tip Portugalsko, Arménie, Dánsko o skore před Srbskem.

Reagovat
frankiefcb

Dodal bych, že bych po dnešku v Fku nepodceňoval Severní Iry a v béčku dle mého Kypr nemá na to bojovat o třetí místo. To bude mezi Walesem a Izraelem.

Reagovat
cetto

Irsko souhlas. Kypr bych za normálních okolností na třetí místo ani za nic neposílal, ale v konfrontaci s Walesem a Izraelí nemusí být úplně bez šance. Ale je fakt, že když se ted dívám na ten kádr, tak tam neznám jediné jméno

Reagovat
smazaný uživatel

hm, slávista Balaj sestřelil Portugalsko... za chvíli bude mít astronomickou cenu... hlavně, že jsme si nechali Bednáře, bravo Křetínský

Reagovat
Kokesh

O Navasovi se pise, ale pochybuju, ze ho napali do derby, Bale do zalohy, proti Atletum s odpocatym a doufame {vylecenym} Crisem, mozna bez Daniho...urcite bez Khediry...no, co nas jeste ceka...

Reagovat
oli9

Madari , Portugalci, Řecko a nám se pak smejte

Reagovat
oli9

Škoda Arménie kdyý jsem viděl Lorda na hrotu a stav 0:1 říkal jsem si v suchém triku

Reagovat
kiwwi

OT: preco Cesi nehraju kvalifikaciu na U21?

http://www.evysledky.com/tabulka/fXWvZNoo/AZ1i0S5e/#table;overall

Reagovat
Kang & Kodos

Pořádáme ho

Reagovat
kiwwi

dik

Reagovat
Minister

Lebo ME su v Cesku.

Reagovat
oli9

Reagovat
Free_player

Portugalsko ... doufám, že se na ME neprotlačej po tom hovínku co předvedli na MS

Reagovat
minoLFC

Reagovat
FORZAMILAN

Gibraltar, to je přínos do evropského fotbalu

Reagovat
Kang & Kodos

Slovákům už přinesli solidní ostudu A v San Marinu musí mít radost - konečně našli rovnýho soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Ale se San Marinem se těžko potkají v kvaldě

Reagovat
Kang & Kodos

Nevadí, ty přáteláky mezi nima budou mít šťávu

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko chytlo formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele