Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
07.09.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko - Rumunsko 0:1

Fotbalisté Rumunska dokázali překvapit na půdě favorizovaného Řecka a díky brzké brance z pokutového kopu si odvezli velmi cenné tři body, vykročili tak do kvalifikace o evropský šampionát tou správnou nohu. Hlavní úlohu v tomto duelu sehrál Ciprian Marica, který nejprve proměnil nařízenou penaltu a poté se necelých deset minut po přestávce pakoval ze hřiště po druhé žluté kartě, jeho spoluhráči ale i bez něj dokázali těsný náskok udržet.

Ve velmi vyrovnané skupině tak hosté zvládli papírově nejtěžší střetnutí hned na úvod kvalifikace a nyní mohou vyhlížet přímý postup, i když ten je pochopitelně zatím hodně daleko. Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, naopak vyčnívalo kvůli velkému množství soubojů, nedovolených zákroků a také žlutých karet. Řekové i přes téměř čtyřicetiminutovou početní výhodu byli v ofenzívě téměř neškodní a k brance měli daleko.

Podle předpokladů se žádná ofenzivní partie neurodila a nebýt pokutového kopu hned z 10. minuty, tak by se diváci na stadionu v Pireus pravděpodobně branky nedočkali. Hned při prvním vážnějším momentu úterního zápasu se urodil jediný gól. Holebas totiž fauloval ve vápně unikajícího Chipcia a rozhodčí Clattenburg okamžitě ukázal směrem k penaltové značce, ke které se postavil Marica.

Ten poslal gólmana Karnezise na opačnou stranu a s přehledem nabídnutou příležitost proměnil ve vítěznou trefu. Až do konce prvního poločasu se žádná výraznější příležitost neurodila, rumunský výběr pečlivě bránil a v defenzívě neudělal jedinou výraznější chybu. Za zmínku stojí pouze první žlutá karta Maricy, který ji obdržel ve třetí nastavené minutě. Osm minut po změně stran už byl vyloučen po velmi zbytečném zákroku.

Ve středu hřiště fauloval bezohledně Smarise a po právu po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Řekové ani od tohoto okamžiku ofenzivní koncert nepředvedli a nevytvořili si jedinou gólovou příležitost, všechny dlouhé nákopy s přehledem sbíral jistý gólman Tatarusanu. Jediná obrovská šance Řecka byla k vidění v 88. minutě, kdy po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval do břevna Torosidis. Řecko tak určitě má co napravovat a bude muset najít recept na zlepšení v útoku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady to vychazi na jasny kriz...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rekove docela marni ze nedokazali vyuzit pocetni prevahu skoro cely polocas...kazdopadne uznani Rumunu...je videt ze fotbal jde zpet nahoru do starych koleji

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasan, s uplne hroznym stestim je porazili, to bylo opravdu o fous, rumuni se v tom zapase strasne chytali. https://www.youtube.com/watch?v=Lp49bCO3NG0

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se zdá, že všechny naše výhry jsou jen díky štěstí (viz. studio po zápase Řecko - Pobřeží Slonoviny). V žádném případě to nemůže být díky týmovému pojetí hry a propracované taktice.

Reagovat
smazaný uživatel

ne to nemuze. vizek dokonce rekl, ze by si zadnyho z recky reprezentanta nevzal ani do preborovyho tymu a ze posgtup do play of je maler. je to vylozene nepritel naseho tymu. spatne se to posloucha, protoze on je expert.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by se Vízek přidal k Táborskému a měli bychom tu 2 "experty" na řecký fotbal? Kozohorský tehdy prohlásil, že postup Řeků si nikdo nepřál. Pak člověk přepne na slováky a tam nám gratulují i přesto, že nás měli v kvalifikaci..

Reagovat
smazaný uživatel

ok, to byl ulet, taky jsem na to cumel. na druhou stranu i tady v diskuzi po zapase zaznelo, ze zo bylo dost mimo.. nicmene tehdy byiy vsichni tri v tom studiu pekne nasrany

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko 1-1 Rumunsko

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele