Preview kvalifikace o ME 2016 - neděle 7.9.

07.09.2014, 09:00, aktualizováno 07.09.2014, 09:00
Previews
Osmi zápasy ve třech skupinách se dnes rozjíždí kvalifikace o evropský šampionát ve Francii. Domácím utkáním se Skotskem do ní vstoupí úřadující mistři světa Němci, další favorit z Portugalska přivítá na své půdě Albánii. Dánové hostí nebezpečné Arménce, Rumuni zajíždějí k zajímavému duelu do Řecka a Poláky čeká utkání na hřišti outsidera z Gibraltaru...
Skupina D
Gruzie - Irsko  (neděle 18:00)
Před dvěma roky Irsko dokázalo splnit svůj hlavní cíl - dostalo se na mistrovství Evropy. A v nadcházející kvalifikaci se touží pokusit o to samé. Po vyhoření v boji o světový šampionát v Brazílii se nyní pouští do bojů o francouzský turnaj. A první v cestě je Gruzie.

Irsko prochází podobnou krizí jako český tým. Po účasti na Euru absolutně selhalo v dalším kvalifikačním turnusu, když v šestičlenné skupině dokázalo porazit jen Kazachstán a Faerské ostrovy. Z nadcházejících osmi přáteláků pak navíc vyhrálo jen ten první s Lotyšskem a na další vítězství muselo čekat až do minulého týdne, kdy porazilo Omán 2:0.

Proti Gruzii se nicméně Irům nadmíru daří. Hráli s ní v kvalifikaci na Euro 2004 a na mistrovství světa 2010 - a ve všech čtyřech zápasech ji porazili. Ovládli taky přátelský duel před rokem v červnu.

Pro národní tým Gruzie je nicméně úspěchem každé vítězství. Vždyť z posledních osmnácti soutěžních utkání vyhráli její hráči pouhé tři a v obou minulých kvalifikacích byli až druzí od konce. Podobná pozice je jí přisouzena v konkurenci Německa, Irska, Polska, Skotska a Gibraltaru i nyní.

Naopak Irové jsou alespoň podle nasazení favoritem na druhé místo, které zajišťuje poprvé v historii přímý postup do hlavního turnaje za jakýchkoli okolností. Dnešní duel začne 18:00 našeho času a s píšťalkou v puse jej odřídí holandský sudí Kevin Blom.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Německo - Skotsko  (neděle 20:45)
Dortmund v neděli večer ožije a přivítá svého prvního soupeře v rámci kvalifikace na nadcházející mistrovství Evropy. Signal Iduna Park se zaplní proto, aby podporoval své miláčky, kteří vyjdou do boje skupiny D. Skotové ale rozhodně nepřijedou s myšlenkami na prohru.

Třináctého července celé Německo vybuchlo nadšením. Mario Götze totiž jediným gólem v prodloužení rozhodl o tom, že právě Němci zvítězili a mohou se radovat z titulu mistra světa. Zklamaným soupeřem byla Argentina, které nakonec došly síly i štěstí. Trenér Joachim Löw mohl být po právu hrdý a své hráče vynášel do nebes. Argentina plánovala odvetu.

Té se jí dostalo o necelý měsíc později. Před pár dny se scéna opakovala se stejnými aktéry, ale naprosto odlišným průběhem. Německo v euforii zcela propadlo a jeho katem se stal argentinský kouzelník Angel Di María. Hbitý křídelník byl k nezastavení a servíroval do vápna brankáře Manuela Neura jeden centr za druhým. Výsledek Di Maríovy životní formy? Tři asistence a jedna branka. Nová posila Manchesteru United se velkou měrou podílela na argentinské radosti. A německý tisk měl o čem psát, padala slovní spojení jako "mistrovská kocovina".

Na obranu německého týmu je nutné dodat, že byl značně pozměněn. Čerstvě oceněný trenér sezony musel stavět tým bez mnoha zraněných. To se týkalo Matse Hummelse nebo Jeroma Boatenga coby pilířů zadních řad. V záloze chyběl Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil nebo Sammi Khedira. Startu se na jejich místa dočkali Matthias Ginter, Benedict Höwedes nebo Erik Durm. Právě defenzíva nejvíc trpěla, což vyjádřil i Marco Reus: "Udělali jsme příliš mnoho chyb v zadní linii. Tohle se nám nesmí stávat. Hráli jsme jako školáci, z toho se musíme poučit."

Kromě těchto zraněných se často ozývá také jméno mladíka Juliana Draxlera ze Schalke, který rovněž nebude fit včas. Joachim Löw proto zřejmě nominuje nové hráče. Německu nevycházela ani středová část, souhra mezi útokem a obranou se objevila až ke konci utkání. Především absence Schweinsteigera s Khedirou se ukázala jako velmi bolestivá. A proti motivovaným Skotům to opět nebude jednoduchý zápas, nehledě na příslib prvních tří bodů.

O ty stojí také Gordon Strachan a jeho hoši. I když si uvědomuje sílu německého "mannschaftu", nevidí důvod k obavám. V rozhovoru pro BBC Strachan uvedl: "Opravdu se moc těším na podobné utkání, což vidím i na mých hráčích. Nikdo v našem týmu nepochybuje o tom, že budeme hrát dobře, což mě motivuje. Uvědomujeme si, že nás hned na úvod čeká mistr světa, ale nikoho se nebojíme," odhodlaně popisuje zkušený stratég.

"Nejsme ustrašenými nováčky, i když známe sílu soupeře. Když dostanete balon, nesmíte mít strach, že o něj přijdete a inkasujete. S takovou náladou to můžete rovnou zabalit. My známe svoje kvality a silné stránky. Víme, že když budeme hrát jako tým, nemusíme se bát. Když se dostaneme k míči, nebudeme mít strach z tvoření hry a naopak se pokusíme vnutit Německu náš styl hry."

Gordon Strachan se bude muset obejít bez záložníka Grahama Dorranse, který se nestihne včas uzdravit. Strachan samozřejmě bedlivě sledoval poslední přátelské utkání s Argentinci, ale podle jeho mínění nebude tento výsledek mít na Němce negativní vliv. "Byla to úžasná hra, skvělý zápas. Argentinci dominovali a byli absolutně skvělí, ale kvalifikace bude něco naprosto odlišného. Nemyslím, že bychom se mohli dočkat něčeho podobného," uzavírá Strachan. Jak Němci odpoví na poslední debakl?
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Gibraltar - Polsko  (neděle 20:45)
Na stadionu v Algarve se chystá velká sláva. Gibraltar totiž slavnostně poprvé nastoupí na seniorské úrovni jako člen organizace UEFA, aby bojoval o své první oficiální body na evropský šampionát. Nečeká jej nic snadného, protože proti budou Poláci.

Jednou za čas se stane, že UEFA pod svá ochranná křídla přijme nového člena. Tím posledním je Gibraltar, který je členem slavné fotbalové asociace teprve od května loňského roku. Už se ale plánuje začlenit maximální možnou měrou, protože ve skupině má kromě Polska například také současné mistry světa z Německa. Velká neznámá čeká také Polsko, které se s Gibraltarem ještě v žádné soutěži, která spadá pod hlavičku UEFA, nesetkalo.

Gibraltar se může pochlubit pouze amatérskou ligovou scénou. Mnozí z hráčů, kteří nastoupí proti exkluzivnímu týmu polské reprezentace, mají další civilní zaměstnání. Také tento fakt činí z Gibraltaru jasného outsidera skupiny. Trenér Allen Bula ale svou situaci tak špatně nevidí a dokonce by s týmem rád překvapil. To se mu povedlo již minulý rok, když jeho tým remizoval s jasně favorizovanými Slováky bez branek. A něco podobného Bula chystá také na Polsko.

"Řekl jsem to na začátku a teď to zopakuji - své cíle neměníme. Faktem je, že uděláme vše, co bude v našich silách, abychom se dostali do play-off. Je to jako splněný sen. Ale ušli jsme dlouhou cestu, abychom se sem dostali. A byla by škoda tady skončit. Jsem pyšný, že můžu být prvním trenérem, který se s Gibraltarem dostal do kvalifikace. Ale nechci, aby to byl můj jediný úspěch."

"Jsme možná malá země, ale jsem přesvědčen o tom, že můžeme dokázat velké věci. Ještě nedávno bylo nemyslitelné, že bychom mohli hrát proti Němcům a podobným velikánům. Nikdo o nás nic nevěděl. A teď jsme členy UEFA a sehráli jsme duel se Slovenskem. To byl zatím náš největší úspěch a já doufám, že na něj ještě navážeme. Teď už se o nás ví a já jsem na mé chlapce moc hrdý. Každý z nás má nějaké předky v Británii, takže třeba zápasy se Skotskem budou hodně emotivní," dodává Bula.

Oficiálnímu vstupu do UEFA dlouho bránily neshody, proti bylo především Španělsko. To dokonce pohrozilo, že společnost opustí, pokud by se Gibraltar měl přidat. Nakonec se ale prezidentu Platinimu povedlo vše dojednat ke spokojenosti všech stran a nyní se Gibraltar může těšit na velkou událost.

Obdobně jsou na tom Poláci, kteří na větší úspěch opět čekají. Kvalifikace na MS se jim nezdařila, poslední přípravné zápasy rovněž nepřesvědčily. Dvě prohry, dvě remízy a tři výhry ambice Poláků rozhodně neuspokojily a proti podceňovanému celku si jistě polský výběr bude chtít napravit střelecký apetit i prestiž.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo00000:00
 Irsko00000:00
 Polsko00000:00
 Skotsko00000:00
 Gruzie00000:00
 Gibraltar00000:00
Skupina F
Maďarsko - Severní Irsko  (neděle 18:00)
Dávno pryč jsou časy, kdy Maďaři oslňovali celý fotbalový svět. Dvojnásobní vicemistři světa a bronzoví medailisti z Eura 64 nicméně touží po alespoň částečném návratu na vrchol. V kvalifikaci na ME ve Francii mají jedinečnou šanci. A začínají proti outsiderům ze Severního Irska.

Maďarsko dostalo patrně nejsnadnější skupinu, jakou vůbec dostat mohlo. Alespoň na papíře. Už postavení ve druhém koši je velkou nadějí, jelikož první dva týmy postupují přímo. Kromě favorizovaného Řecka a budou Maďaři bojovat ještě s Rumunskem, Finskem a Faerskými ostrovy.

To Severní Irové jdou do kvalifikace jako outsider. Až z pátého koše pro ně bude každý úspěch v podobě vítězství velkým bonusem. A proč by nemohli zaútočit alespoň na baráž, kterou budou hrát všechny týmy z třetí pozice, vyjma toho nejlepšího? Šance rozhodně mají, zvláště pokud bude fungovat hvězdná záložní dvojice z Premier League - Steven Davis a Chris Brunt.

Ve vzájemných zápasech s Maďarskem jim to nicméně vůbec nejde - sehráli s ním zatím čtyři duely a ani jednou nedokázali soupeři vzdorovat. Posledně se oba týmy střetly v listopadu 2008 a "Uhrové" vyhráli 2:0.

Pokud vyhrají i do pětice, ideálně vstoupí do kvalifikace o turnaj, který naposled hráli v roce 1972. A jejich cíl je jasný - konečně se dostat do hlavní fáze.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Faerské ostrovy - Finsko  (neděle 20:45)
Oba úterní soupeři rozhodně nejsou považováni za kandidáty na postup mezi čtyřiadvacítku nejlepších v Evropě, určitě ale byli nalosováni do hratelné šestičlenné skupiny a mohou překvapit. Na úvod kvalifikace spolu sehrají existenční duel o to, kdo se může poprat alespoň o třetí barážovou pozici. Jasným favoritem budou Finové, ovšem rychle se rozvíjející národní tým Faerských ostrovů určitě není bez šance.

Domácí celek v kvalifikaci sehrál dva přípravné duely s opravdovými trpaslíky. Nejprve prohrál na Maltě po výsledku 2:3 a následně zdolal nováčka z Gibraltaru v poměru 4:1. Finové naopak předvedli dobrou formu a v konkurenci Řecka, Rumunska, Maďarska a Severního Irska určitě nejsou bez šance na postup. Největším dílčím úspěchem v přípravě byla remíza 2:2 s českým výběrem a v podstatě ze šesti duelů neuspěli jen jednou.

Bezbrankový výsledek uhráli s Ománem a Walesem, porazit dokázali Estonsko s Maďarskem a jedinou porážku si připsali od Litvy. Vzájemný duel obou úterních soupeřů je už opravdu letitý, naposledy se oba výběry střetly v kvalifikaci o EURO 1996 před dvaceti lety a Finové v obou duelech jasně zvítězili po výsledcích 5:0 a 4:0. Finové ve svém týmu nemají vyložené hvězdy, nicméně jejich týmový výkon určitě může přinést své ovoce.

Největší oporou a zároveň kapitánem by měl být obránce Niklas Moisander, který dlouhodobě patří mezi opory nizozemského Ajaxu. Kouč favorizovaného výběru Mixu Paatelainen si dobře uvědomuje, o co jeho výběr hraje. "Papírově je to nejslabší účastník naší skupiny a i přes jeho nesporné kvality musíme získat tři body, jinak by to s postupem na šampionát vypadalo velmi špatně," uvedl s mírnými obavami.

Farské ostrovy v minulé kvalifikaci získaly pouhý jediný bod po domácí remíze s Kazachstánem a i tentokráte by byl každý zisk opravdovým úspěchem, jedna z těch největších příležitostí se naskýtá právě teď. Většina hráčů domácího výběru hraje v domácí soutěži, někteří pak v dánské či norské lize. Jediným hráčem mimo tyto země je brankář Gunnar Nielsen, který chytá za skotský Motherwell.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Řecko - Rumunsko  (neděle 20:45)
Řekové Rumuny v minulých letech poráželi a dařilo se jim také v posledním kvalifikačním pokusu o účast na mistrovství světa v Brazílii. V cestě jim stáli právě reprezentanti Rumunska a Řekové se štěstím svého konkurenta porazili. Ten teď žádá odvetu.

Play-off o MS 2014 svedlo dohromady právě Řeky a Rumuny. Šťastnějším týmem bylo po dvou utkáních právě Řecko, které si nakonec v Brazílii zahrálo. Osud tomu chtěl, že na sebe oba týmy narazily při první možné příležitosti. Stejně jako Argentinci toužili po odvetě s německým "mannschaftem", Rumuni chtějí získat první body v kvalifikaci právě proti svým rivalům.

Oba celky spolu odehrály na nejvyšší úrovni 32 zápasů, z nichž se jen šestkrát radovali Řekové. Sedmnáctkrát si všechny tři body odnesla rumunská reprezentace, devětkrát se body dělily. V posledních letech se ale tento trend obrací. Až na šestnáctý pokus dokázali zvítězit Řekové, konkrétně se tak stalo v Aténách v prosinci roku 1978. Šest posledních vzájemných střetů je už více vyrovnaných, protože Řekové zvítězili ve třech z nich, zatímco dvakrát se radovali Rumuni.

Zajímavostí je, že se tyto dva celky nikdy nepotkaly pod hlavičkou UEFA, i když FIFA je dohromady svedla hned čtyřikrát. Pokud jde o to nejsoučasnější, které minimálně Rumuny stále hodně "pálí", tak to je bezpochyby souboj na ostří nože o MS v Brazílii. První zápas v Pireu vyhráli Řekové, které dirigoval kouč Fernando Santos. Jeho tým i díky dvěma brankám střelce Kostase Mitrogloua zvítězil 3:1. Rumuni ale nezačali špatně a od devatenácté minuty vedli díky brance Bogdana Stancua.

Nicméně, schopnosti produktivního střelce Kostase Mitroglou byly pro Rumuny příliš, takže dvě branky z prvního utkání a jedna, kterou zaznamenal v odvetě, posunuly dál právě Santosovu skupinu. Co na tom, že si obránce Vassilios Torosidis z římského AS vstřelil vlastní branku. Trenér Victor Piturca se musel smířit pouze s tím, že se jeho hráči na šampionát budou dívat jen z televize. Teď ale mají možnost vrátit někdejším mistrům Evropy úder díky výhře a prvním třem bodům pro další šampionát.

Obrat k lepšímu je pro Řeky znát také na klubové úrovni. Pod hlavičkou UEFA se kluby z těchto dvou zemí střetly osmadvacetkrát a řecké kluby prohrály hned patnáct z nich, ale minimálně bilance z poslední doby může řecké fanoušky těšit. Tři poslední utkání vyhrál řecký klub a dokonce ve všech třech zápasech dokázal neinkasovat. Utkání v Pireu bude kontrolovat anglický sudí Mark Clattenburg. Tricolorii jsou jen těžko předvídatelným soupeřem, který umí (i v negativním slova smyslu) překvapit. Zároveň ale bývá vnímán jako velmi nebezpečný a motivovaný soupeř.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko00000:00
 Maďarsko00000:00
 Rumunsko00000:00
 Finsko00000:00
 Severní Irsko00000:00
 Faerské ostrovy00000:00
Skupina I
Dánsko - Arménie  (neděle 18:00)
Dánové chtějí rychle zapomenout na nepovedenou kvalifikaci mistrovství světa a nyní se pokusí nominovat mezi nejlepší čtyřiadvacítku na evropském kontinentu. V pětičlenné skupině jsou považováni za favorita na druhé místo a i třetí příčka by jim stačila alespoň na baráž. Nyní je však čeká velmi důležitý start do této kvalifikace. Utkají se s Arménií, kterou v boji o jejich cíl potřebují porazit.

A zrovna s tímto protivníkem v souboji o světový šampionát mají velmi nepříjemnou zkušenost. Ve skupině, kde byl i český výběr, nejprve severský výběr prohrál v domácím prostředí skandálně 0:4 a v následné odvetě vybojoval hubené vítězství 1:0. Ani nyní ho tak rozhodně nečeká jednoduchá úloha. Dánové od kvalifikace nepředváděli úplně špatné výkony a v přátelských zápasech si připsali i cenné výhry proti favoritům.

Porazit dokázali Švédsko i Norsko, pouze o jednu branku prohráli se silným Tureckem a Anglií a remízu v poměru 2:2 uhráli s Maďarskem. Hosté jsou v tomto ohledu na tom mnohem hůře a i přes obtížné protivníky je jedna výhra z pěti duelů opravdu málo. Arménie vyhrála pouze nad SAE po výsledku 4:3, jinak prohrála 0:2 s Ruskem, 1:3 s Alžírskem, utrpěla debakl 1:6 od mistrovského Německa a naposledy podlehla 0:2 Lotyšsku.

Dánové si před zápasem věří a v Kodani určitě chtějí uspět, což potvrzují slova zkušeného útočníka Nicklase Bendtnera. "Určitě to bude nesmírně obtížný zápas, ovšem dobře si uvědomujeme, že bodová ztráta v domácím prostředí by mohla hodně bolet. Očekávám houževnatý výkon soupeře a velmi vyrovnaný duel, potřebujeme proměňovat naše šance. Bude to nesmírně náročné, nicméně máme za sebou domácí publikum," uvedl odhodlaně.

Dánové budou v tomto duelu považováni za mírného favorita, hlavními tahouny by kromě hvězdného útočníka měli být Lasse Schöne z Ajaxu či Christian Eriksen z Tottenhamu. Za hlavní hvězdy arménského celku se dá považovat brankář a zároveň kapitán mužstva Roman Berezovsky chytajícího za ruské Dinamo Moskva či současný nejlepší reprezentační střelec Henrik Mchitarjan z patnácti góly hrající v německé Borussii Dortmund.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Albánie  (neděle 20:45)
Portugalci mají co napravovat. Jako vždy velmi ambiciózní celek na mistrovství světa zklamal a rád by si fanoušky udobřil povedeným vystoupením v rámci kvalifikace. K tomu má na první pohled snadného soupeře, protože jej otestuje Albánie. Druhý pohled ale již není tak optimistický.

Portugalci totiž budou postrádat svou největší hvězdu. Cristiano Ronaldo byl sice poměrně často kritizován za to, že své fenomenální výkony z klubové úrovně nedokáže přenést také do reprezentačního výběru. Stále se ale jedná o naprosto klíčového hráče pro výběr trenéra Paula Benta, muže, na kterého spoléhá celá země. Problém tkví v tom, že minimálně první dva zápasy kvalifikačního maratonu slavný rodák z Madeiry vynechá.

Slavného útočníka již delší dobu trápí problémy s levým kolenem, a protože se situace výrazně nelepší, trenér Paulo Bento se po dohodě s mateřským klubem Realem Madrid rozhodl hráče nepovolat. Ronaldo sice odehrál celých 90 minut proti Seville, ale v dalším utkání proti Atléticu Madrid v rámci španělského Superpoháru střídal již o poločase. Odvetné utkání zase začal na lavičce a zapojil se až do druhého poločasu. Co se týče ligové scény, měl Ronaldo velký podíl na prvním utkání proti Cordobě, kde dokonce zaznamenal gól.

V nominaci trenéra Paula Benta ale přesto, nebo možná právě proto nefiguruje. Sám trenér se k jeho pozici vyjádřil následovně: "Po dohodě s hráčem jsem se rozhodl nepovolat jej. Pečlivě jsme situaci analyzovali a lékařský tým rovněž nedoporučil hráčovu nominaci."

Samotný hráč si je vědom toho, že na něj celá země upírá své zraky. V rozhovoru pro The Telegraph Ronaldo po konečné nominaci sdělil své pocity a vyjádřil se také k situaci celého národního týmu. Neskrýval přitom notnou dávku optimismu. Hráč Realu Madrid si dokonce troufl odhadnout, že by jeho země mohla na turnaj nejen postoupit, ale celé Euro dokonce vyhrát. Ronaldo je přirozeně také hlavním terčem kritiky v případě, že se něco nepodaří.

"Není snadné porovnávat moje výkony z klubu a to, co předvádím za národní tým. Když si to uvědomíte, v Realu můžeme vybírat z množství nejlepších hráčů, kteří k mým výkonům samozřejmě hodně přispívají. Zatímco na klubové úrovni spolu hrajeme prakticky denně, na té reprezentační se sejdeme jen občas, což je obtížnější," pokračuje hvězda Bílého baletu.

"V Portugalsku máme deset milionů lidí. To je hlavní důvod, proč jsme nikdy nevyhráli nějakou velkou trofej jako mistrovství světa nebo Evropy. Ale pořád ještě věříme, že to můžeme dokázat. Musíme si být jisti, že se to jednoho dne splní. Možná, že právě mistrovství Evropy v roce 2016 je tím správným momentem. Moc se na něj těším, protože to bude opět obrovský svátek pro hráče i fanoušky," dodává držitel Zlatého míče.

Albánie ale umí kousat. O tom se přesvědčili Portugalci již v roce 2009, kdy jim šlo o účast na MS 2010. V Tiraně byli blízko blamáži, kterou po brankách Almeidy a srovnávací trefě Bogdaniho odvrátil až Bruno Alves. Zkušený stoper se prosadil ve druhé minutě nastaveného času druhé půle a Portugalsko nakonec zvítězilo. Jinak se ale Albánci trápí, což je vidět z několika posledních utkání. V tomto kalendářním roce mají na svém kontě porážky od Maďarska a Rumunska, vyhráli nad Maltou a San Marinem. Překvapí favorizované Portugalce?
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko00000:00
 Dánsko00000:00
 Srbsko00000:00
 Arménie00000:00
 Albánie00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dnes v podstate žiadny zaujímavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko - Škótsko nie je zaujímavý zápas? Alebo Dánsko - Arménsko?.....neni furt zaujímavý zápas len keď proti sebe nastúpia 2 TOP repre....niekedy to býva väčšia nuda ako bežný zápas, v poslednej dobe pri pretaktizovanosti to je dokonca bežná záležitosť. To isté platí aj o ligových šlágroch....hodnotiť zápasy v rámci zaujímavosti treba až po odohraní

Reagovat
smazaný uživatel

že by to nikdo nezmršil a nebyla minimálně žádná plichta?nevim, nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko-Rumunsko pro mě nejzajímavějším utkáním dne...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nějaký zápas nevysílá třeba Fanda? Většinou tam bývají opakovačky takovýchto zápasů. Jinak skupiny nic moc. až teda na skupinu s Portugalskem. Srbové, Dánové a Arménci rozhodně můžou překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Fanda/Novasport dávala většinou Anglii a teď nebudou dávat dokonce ani tu, protože exkluzivní práva pro kvalifikaci má Sport 1 a 2, Česko má exkluzivně ČT

Reagovat
smazaný uživatel

Tady máš program přímých přenosů

7.9. Ne: 17:45 Gruzie - Irsko, Sport2 HD

7.9. Ne: 20:30 Německo - Skotsko, Sport1

7.9. Ne: 20:30 Řecko - Rumunsko, Sport2 HD

7.9. Ne: 23:00 EURO 2016, sestřih zápasů, Sport1

8.9. Po: 17:45 Rusko - Liechtenstein, Sport1

8.9. Po: 20:30 Španělsko - Makedonie, Sport1

8.9. Po: 20:30 Švýcarsko - Anglie, Sport2 HD

8.9. Po: 23:00 EURO 2016, sestřih zápasů, Sport1

9.9. Ut: 17:45 Kazachstán - Lotyšsko, Sport1

9.9. Ut: 17:45 Azerbajdžán - Bulharsko, Sport2 HD

9.9. Ut: 20:30 Norsko - Itálie, Sport1

9.9. Ut: 20:30 Island - Turecko, Sport2 HD

9.9. Ut: 23:00 EURO 2016, sestřih zápasů, Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

Parádička som rád že to získali exkluzívne Sport TV.

Reagovat
didosh

super díky

Reagovat
smazaný uživatel

Podcast?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí

Reagovat
DieFohlenBMG

díky, výhra kdyžtak půjde na hcp na holandsko proti čr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

oblíbené kluby sparta praha, slavia praha

Reagovat
smazaný uživatel

Hohoho

Reagovat
didosh

hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída dneska. Ale na ty Němce se rád podívám, i když je to jen se Skotskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné už je to 3 roky od pádu letadla Jaroslavli! Strašné to letí!

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Gruzínsko - Írsko 2-1

Nemecko - Škótsko 1-1

Gibraltár - Poľsko 0-2

Maďarsko - Sev.Írsko 0-0

Faerské ost. - Fínsko 1-3

Grécko - Rumunsko 2-1

Dánsko - Arménsko 2-1

Portugalsko - Albánsko 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

To bych bral

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to podle tebe vsadil jen tak z prdele. Až na to Německo

Reagovat
smazaný uživatel

Však mi to EURO stejně vyhrajem

Reagovat
fantomas

Kdo ti ho vyhraje?

Reagovat
smazaný uživatel

s vynimkou Polska som to tak hodil na tiket, ale aby to to niekto nedobabral sa mi nechce verit

Reagovat
adalbertus

Hungária!

Reagovat
frankiefcb

začali svědomitě. A to jsem si myslel, že by to konečně mohli dát. Hmm prohra se Sev. Irskem.

Reagovat
adalbertus

já už nato kašlu, nemá to cenu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

to logo se mi zdá takové.. chaotické

Reagovat
DieFohlenBMG

nejlepší stejně bylo tohle http://www.listal.com/viewimage/2821700le

a ten maskot dáblík

Reagovat
smazaný uživatel

Štadión v Gruzínsku kapacita 55 tisíc v pohode.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

vsade uz maju dobre stadiony, len my na Slovensku mame stodoly

stadion v Taskente

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0d/Bunyodkor_stadium3.jpg/1280px-Bunyodkor_stadium3.jpg

Reagovat
Ángel di María 22

Aiden je drak

Reagovat
ACSeRw!n

Recko - Rumunsko na Sport2

Reagovat
ACSeRw!n

jeste bych dodal, ze ten napad aby se hrala kvalifikace ve vice dnech je paradni

Reagovat
smazaný uživatel

hmm Balaj v základu

Reagovat
Side

Skocko

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
stas87

oplati sa zapnut si Nemecko?zostava ma prilis nenadchla..Rudy ma slusnu formu tak ked uz ho chcel dat Löwv do zostavy tak kludne na DM vedla Kramera,Kroos si mohol sadnut a na RB Rüdiger alebo sympatak z Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

celkem dobrej fotbal až teda na Beránka

Reagovat
ACSeRw!n

hrozne tam funi..

Reagovat
smazaný uživatel

jak vepř

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Rudy vedle Kramera ve středu zálohy, když hraješ proti Skotsku? To ne... Docela zatím slušný fotbal, na to že je to kvalifikace.

Reagovat
db18

Tak zatím je stejně aktivnější Kramer, tak by se toho asi moc nezměnilo

Reagovat
Arne

Tak aktivita je jedna věc, ale řídit hru z hloubi pole na takové úrovni co Kroos, to nevím, jestli by Rudy zvládal... Boateng tam ale posílá super míče do těch křídel, prakticky stejná kvalita jako Hummels.

Rudy moc ty centry nedává, co? Akorát teda zrovna ten jeden, co poslal na Müllera, se mu povedl.

Reagovat
stas87

Rudy teraz poslal luxusny pas na gol Firminovi v Bremach..Skotsko porazi aj so stredom Kramer-Rudy,on Sebastian moze byt zaujimava volba do stredu,Kroos je samozrejme inde ale sancu by si Rudy na DM zasluzil

Rudyho si na RB ani nepamätam,on nema problem s fyzickou,ponukat sa a nabehnut si mu nerobi problem ale vylozene ze by to bol jazdec na lajnu sa povedat neda..dufam ze je to len na jeden zapas

Reagovat
db18

Akorát jednou hrál IV, jinak byl vždy v záloze.

Reagovat
Arne

Dvojku Kramer - Rudy bych poslal do zápasu, kdy se budeš bránit a vyrážet do brejků, a takový zápas Německo v kvalifikaci hrát nebude. Jestli měl hrát, tak místo Kramera.

Na RB snad nehrál, tak není ani co pamatovat.

Reagovat
smazaný uživatel

vyplatí. Fotbal fakt docela slušný. Němci chtějí hrát a chtějí útočit. Jen to trochu brzdí nepřesnosti. Třeba Schürrlemu to dneska zatím vůbec nejde..

Reagovat
db18

Schüurle ven! SuperMario na plac!

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý jestli by se zase pískalo..

Reagovat
db18

Proč by se pískalo?

Reagovat
smazaný uživatel

nedíval ses na zápas proti Argentině? Na Gomeze po nějaké době co mu to nešlo už začali pískat vlastní fanoušci

Reagovat
db18

To se hrálo taky v Dortmundu?

Reagovat
smazaný uživatel

Düsseldorf

Reagovat
DieFohlenBMG

němci pokračujou tam, kde skončili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Taulant za Albánii a Xhaka za Švýcarsko

Reagovat
ACSeRw!n

Faery

Reagovat
Ángel di María 22

Ti Portugalci jsou směrem dopředu bez Ronalda fakt jen 10 impotentních ovcí.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tam se o něco pokusí Nani, výborný je Moutinho, ale jinak je to bída. Hlavně ten André Gomes je marný.

Reagovat
božský John

Docela by bodlo, kdyby Rekove otocili. Sice bych moc nevyhral, ale pocit bych mel moc dobrej

Reagovat
ACSeRw!n

otocej, neboj

Reagovat
božský John

Spis ne. Ranieri zas nic nevyhraje

Reagovat
ACSeRw!n

casu porad dost

Reagovat
božský John

Pod Santosem by je rozdrtili po jejich 1:0 a byl by pokoj. Tohle koste, co nikdy nic nevyhralo, s nima neporazi ani blby rumuny

Reagovat
božský John

A uz se valej

Reagovat
ACSeRw!n

.. nevypada to dobre

Reagovat
božský John

Reagovat
ACSeRw!n

skodaaaa

Reagovat
Kluivert9

Portugalce si vodí už i Balaj

Reagovat
smazaný uživatel

tvl Balaj

Reagovat
ACSeRw!n

goooooool

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooool zaslouženě...

Reagovat
smazaný uživatel

všechno to začalo zase hloupou ztrátou Götzeho

Reagovat
db18

...pak zase bude škemrat, že nehraje

Reagovat
ACSeRw!n

omg zase tenhle buzicek

Reagovat
smazaný uživatel

takový šmudla

Reagovat
DieFohlenBMG

Bekim snad bude vítěznej

Reagovat
smazaný uživatel

Marcoooooo - vstávej

Reagovat
smazaný uživatel

A zase přetržený vazy.

Reagovat
smazaný uživatel

to ani neříkej...

Reagovat
smazaný uživatel

No vypadalo to podobně.

Reagovat
Arne

Nejsem doktor, ale to by na tu nohu těžko postavil, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl zlomený kotník a taky jsem se na chvilku postavil

Reagovat
Arne

A přešel jsi s tím fotbalový hřiště? Ok, já doufal, že to tak vážný nebude, když se mohl pohybovat. Ale ten jeho pohled a obličej v dlaních nevěstil nic dobrého.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to fakt nepřešel Vždyť já to nemyslel vážně a hlavně bych mu to nepřál. Jen říkám, že si tu nohu vykroutil podobně a podobně se i tvářil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tam Albánci mávají Portugalcům kapesníčkama.

Reagovat
smazaný uživatel

albansko tri body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele