Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
07.09.2014 18:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Arménie 2:1

Dánsko se s Arménií řádně zapotilo, ale nakonec dokázalo houževnatého soupeře udolat 2:1 a do kvalifikace tak vkročilo pravou nohou. Skóre před vlastními fanoušky otáčeli Pierre-Emile Hojbjerg a Thomas Kahlenberg.

Ačkoliv historicky jsou Seveřané mnohem tradičnějším a silnějším fotbalovým národem, jejich případná prohra právě s Arménií by až takovým šokem nebyla - loni s ní doma na Parkenu prohráli dokonce 0:4. Dnes tak Dánsko toužilo po odvetě, které nakonec dosáhlo, ačkoliv to s ním po trefě Henrika Mchitarjana z 50. minuty vypadalo všelijak.

O pouhou čtvrthodinu později však střelou zdálky srovnal Hojbjerg, a vše nakonec rozřešila 10 minut před koncem hlavička střídajícího Kahlenberga. Druhá půle tedy nabídla nakonec slušné drama; události úvodních pětačtyřiceti minut byly naopak naplněny spíše nudou. Ani jeden ze soupeřů si nevytvořil gólovou šanci, ačkoliv Dánové začali papírově lépe.

Arménský tým však rychle vyrovnával obraz hry a těsně po změně stran udeřil - gólman Kasper Schmeichel neměl proti Mchitarjanově dalekonosné dělovce nárok. S myšlenkami na loňský debakl se Dánové okamžitě vrhli do snahy o vyrovnání, které nakonec přišlo poměrně kuriózním způsobem - arménská obrana nedokázala odklidit obyčejný aut, míč se tak snesl k Hojbjergovi a teenager z Bayernu Mnichov napřáhl z první z pětadvaceti metrů do vinglu. Druhý gól Kahlenberga (po naražení si s Bendtnerem) pak stvrdil, že body zůstanou tentokrát v Kodani.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nebude opakovat historie a Dansko tentokrat doma vyhraje...tip 1...2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Armenci jsou z formy tip 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko 2-0 arm.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
hradec

Dánsko 3:1 Arménie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele