Sörensen je připravený nastoupit, v Kodani ho podpoří kolem 25 známých

07.08.2023, 19:30
Aktuality
Asger Sörensen (© AC Sparta Praha)

Kolem 25 známých přijede podpořit sparťanského stopera Asgera Sörensena na úterní úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FC Kodaň. Sedmadvacetiletý Dán si návrat do rodné země užívá i proto, že v ní paradoxně za celou kariéru na klubové úrovni odehrál jediné soutěžní utkání, navíc před téměř 10 lety. Na tiskové konferenci ujistil, že je po vynechání sobotního ligového zápasu s Pardubicemi připravený proti Kodani nastoupit.

"Je to trochu speciální vrátit se domů, i když Kodaň pro mě není opravdový domov. Narodil jsem se tři hodiny jízdy odsud, v Silkeborgu. Znám ale stadion a místní lidi. Samozřejmě to trochu speciální je. Myslím si, že tu budu mít kolem 25 lidí," uvedl Sörensen.

V kádru Sparty působí i jeho krajané brankář Peter Vindahl a obránce či záložník Casper Höjer, který je však zraněný. Hlavním trenérem je Brian Priske, jenž dokonce v Kodani v letech 2016 a 2017 dělal asistenta. V realizačním týmu Pražanů jsou další tři Dánové - asistent Lars Friis, kondiční trenér Christian Clarup a hlavní analytik Lukas Babalola.

Sörensen na utkání v rodné zemi v dospělé kategorii není zvyklý. "V Dánsku jsem za Midtjylland odehrál jeden zápas domácího poháru a Brian (Priske) byl tehdy asistentem kouče. To bylo před 10 lety (v září 2013)," prohlásil bývalý mládežnický reprezentant.

Těší se na stadion Parken s kapacitou 38.065 míst, kde vedle Kodaně hraje i dánský národní tým. "Nastoupit tady bude pro mě speciální. Stadion znám jen z tribuny, když jsem sledoval reprezentaci. Bude to pěkná zkušenost. Atmosféra bude pěkná. Nedokážu si ale představit, jak hlasité to tu bude. Bude to hezké, proto hrajeme fotbal. Chceme plné stadiony a těšíme se na to, vychutnáme si to," řekl Sörensen.

Kodaň vstoupila do sezony pěti soutěžními výhrami, při nichž nastřílela 17 gólů. "V útoku vypadají hodně silně, v obraně musíme odvést dobrou práci. Není to jen o obráncích, ale celém týmu. Už jsme ale dokázali, že to vzadu dokážeme zavřít. Bude to výzva, na kterou se těšíme," podotkl Sörensen, který byl zvolen nejlepším obráncem i cizincem uplynulé sezony české nejvyšší soutěže.

"Hrajeme v rychlém tempu, chceme hrát s vysokou intenzitou s míčem i bez něj. Myslím si, že s takovou hrou můžeme Kodaň potrápit. Samozřejmě ve fotbale pořád rozhodují standardky, z nich je můžeme také potrestat," poznamenal bývalý hráč Salcburku nebo Norimberku.

U sobotní ligové výhry 5:2 nad Pardubicemi chyběl. "Proti Zlínu jsem měl malý problém, ale teď se cítím dobře a jsem připravený nastoupit," konstatoval Sörensen.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele